Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eiropa

ISW: Krieviem Avdijivkas virzienā nāksies ieturēt pauzi

Krievijas karaspēkam Avdijivkas virzienā nāksies ievērot operatīvo pauzi pirms uzbrukuma operācijas atsākšanas vai pārsviest tur papildspēkus no citiem frontes sektoriem, lai nepieļautu uzbrukuma darbību apturēšanu, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Borels: ES jāpauž atbalsts Krievijas opozīcijai

Eiropas Savienībai (ES) ir jānosūta atbalsta vēstījums Krievijas opozīcijai pēc Alekseja Navaļnija nāves cietumā, sacīja bloka augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels.

Ukrainas ģenerālis: Avdijivkā notiek sīvas kaujas

Kara nomocītajā Doneckas apgabala Avdijivā turpinās sīvas kaujas un Ukraina gatavo jaunas pozīcijas agrākajā rūpniecības centrā, kuru Krievija ir ielenkusi no trim pusēm, piektdien paziņojis Ukrainas ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis.

Zelenskis Elizejas pilī parakstīs drošības garantiju līgumu ar Franciju © DIENA

Paredzams, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis šodien Elizejas pilī Parīzē kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu parakstīs divpusējo līgumu par drošības garantijām Ukrainai, vēsta France24.com. Līdzīgu divpusējo līgumu, kurā pausta apņemšanās palīdzēt Ukrainai ar modernu bruņojumu un karavīru apmācību, janvārī Ukraina parakstīja ar Apvienoto Karalisti.