Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 lieliski padomi savas kapsulas garderobes izveidošanai

Saviesīgam pasākumam, ikdienas skrējienam, svarīgai biznesa tikšanās reizei, kā arī laiskai atpūtai labāko draudzeņu kompānijā – daiļā dzimuma apģērbu komplektu kombinācijas ir teju vai nebeidzamas. Ko darīt, ja drēbju skapis ir jau teju pārpildīts, taču neatrodas nekas, kas savā starpā būtu lieliski saskaņojams? Iespējams, ir īstais laiks padomāt par savas kapsulas garderobes izveidi! Noskaidrosim, kas tā ir un kādas ir tās priekšrocības.

Kapsulas garderobe – jauns modes kliedziens?

Kapsulas garderobe, citiem vārdiem sakot, ir nepieciešamais apģērbu komplektu minimums, kam noteikti jāatrodas ikvienas sievietes drēbju skapī. Šāda tipa garderobes iekārtošanas princips ir zināms jau izsenis, taču pēdējo gadu laikā iekarojis īpašu sieviešu, kā arī stiprā dzimuma pārstāvju uzmanību, jo ir ne tikai finansiāli izdevīgs, bet arī ideāli piemērots mūsdienīgajam bezatkritumu dzīvesveidam un zaļajai domāšanai.

 Izveidojot savu kapsulas garderobi, Jūs ietaupat gan līdzekļus, gan laiku, kā arī vietu savā skapī – lieliski, vai ne?

Pirmais solis – skapja satura izvērtēšana

Ja šīs garderobes ideja ir uzrunājusi arī Jūs, jāsaprot, ka bez esošā drēbju skapja izrevidēšanas un atbrīvošanās no vairākiem liekiem apģērba gabaliem pavisam noteikti neiztikt. Modes eksperti iesaka sākt ar sava drēbju skapja izlikšanu pārredzamā vietā, piemēram, uz grīdas vai gultas.

Rīkojoties šādi, Jūs varēsiet itin viegli izvērtēt savu apģērbu gabalu kopējo mijiedarbību jeb saderību. Piemēram, ja, izskatot skapja saturu, nākas secināt, ka Jūsu garderobē ir pārāk daudz raibu un rakstainu apģērbu, kas savā starpā neveido acīm tīkamas kombinācijas, no vairākām šāda tipa drēbēm noteikti nāksies atbrīvoties.

Apģērba gabali, kuriem noteikti jāpaliek garderobē

Nākamais solis ir tīri praktisks – izskaitiet, cik Jūsu garderobē ir kleitu, bikšu, kostīmu, žakešu, blūzīšu un citu vienveidīgu apģērbu gabalu. Ja saskaraties ar faktu, ka Jūsu drēbju skapī atrodamas vismaz trīs klasiski melnas kleitas, mēģiniet izsvērt, kura no šīm kleitām ir visuniversālākā, proti, ir viegli pieskaņojama gan pie elegantām augstpapēžu kurpītēm, gan arī brīvā stila rudens zābaciņiem. Jo universālāks ir apģērbs, jo noderīgāks tas būs visās gada sezonās!

Kapsulas garderobē noteikti jāatrodas šādiem apģērba gabaliem: mazā melnā kleitiņa, žakete, silts rudens/ziemas džemperis, zīmuļsvārki, džinsi, balta blūze, garie rudens/ziemas zābaki, klasiskas augstpapēžu kurpes, kurpītes bez papēža, ērti brīvā laika apavi, ietilpīga soma ikdienas pirkumiem, kā arī izejamā rokas vai pleca somiņa saviesīgākiem vakariem.

 Iegādājoties papildu apģērbu, vienmēr jāraugās, vai iepriekš uzskaitītās kapsulas garderobes pamata vajadzības būs iespējams bez grūtībām saskaņot ar jauniegādāto apģērbu.

Dažādība tiek panākta kombinējot

Nereti dāmu vidū pastāv viedoklis, ka šis kapsulas garderobes princips ir pārāk vienveidīgs, ierobežojošs un pat garlaicīgs. Jāsaprot, ka, izvēloties piekopt moderno skandināvu minimālisma principu, dažādība tiek panākta aktīvi kombinējot. Tieši tāpēc modes pazinēji vienmēr liek pastiprinātu uzsvaru uz to, ka, dodoties jaunu pērļu medībās, vienmēr japatur prātā esošais garderobes sastāvs.

 Ja izvēlētā pērle ne īpaši labi pieskaņojas Jūsu kapsulas garderobes pamatiem, šo apģērba gabalu labāk atstāt veikala plauktos. Impulsīva iepirkšanās bez iepriekšēja nodoma nu dien neietilpst kapsulas garderobes pamatprincipu sarakstā.

Nosakiet sava stila odziņas

Lai pārāk nesarežģītu savas minimālistiskās garderobes izveidošanu, pieredzējuši stilisti iesaka noteikt sava personīgā stila odziņas. Proti, ja vairāk sliecaties uz klasiki eleganto stilu, atbrīvojieties no dažiem liekiem brīvā stila apavu pāriem, kas to vien dara, kā aizņem vietu Jūsu skapī.

Savukārt, ja Jūsu stilu vairāk raksturo, piemēram, spilgti rudens trendi, nevajadzētu aizrauties ar lieku aksesuāru iegādi. Vienā tonalitātē ieturēta somiņa, cepure un šalle ir viss, kas nepieciešams ideālā rudens komplekta izveidei.

Raugieties uz apģērbu kā nopietnu investīciju

Pats galvenais kapsulas garderobes princips ir raudzīties uz jauna apģērba iegādi kā uz visai nopietnu investīciju. Jūsu skapja saturam ir jābūt pārdomātam jeb, citiem vārdiem sakot, jo mazāk grūti sakombinējamu apģērba gabalu, jo labāk!

Lai Jūsu kapsulas garderobes izveide noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, ieskatieties kvalitatīvajā interneta veikala 220.lv sieviešu apģērbu un aksesuāru piedāvājumā. Šeit iespējams iegādāties gan šim garderobes tipam piemērotas kleitas, kā arī klasiska stila sieviešu somas, kas lieliski iekļausies dažnedažādos apģērbu komplektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti