Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

5 medicīnas preces, kurām būtu jābūt katrā mājas aptieciņā

Kā zināms, dažādas kaites un saslimšanas var piemeklēt pavisam negaidīti. Tāpēc, lai parūpētos par savu vai savu ģimenes locekļu veselību, katrā mājoklī būtu jābūt nelielai mājas aptieciņai, kas ļaus mazināt saaukstēšanās, gripas, vēdera vīrusu vai citu slimību simptomus un diskomfortu situācijās, kad aptieka uzreiz nav pieejama.

Taču nevajadzētu aizmirst arī par ikdienas veselības stāvokļa uzraudzīšanu, īpaši tad, ja pastāv hronisku slimību saasinājuma risks. Lai savlaicīgi noteiktu, kad nepieciešams doties pie ārsta, bez pretsāpju, pretdrudža un citiem medikamentiem, savai mājas aptieciņai vērts iegādāties arī lietderīgas medicīnas preces, kas ikdienā ļaus uzmanīt savas veselības rādītājus.

Kādas 5 medicīnas preces InternetAptieka.lv farmaceiti iesaka iegādāties, lai atvieglotu rūpes par savu un savu tuvinieku veselību – par to lasi raksta turpinājumā!

Diagnostikas ierīces, palīgierīces un ātrie testi

Ja agrāk pārbaudīt asinsspiediena, skābekļa līmeņa, sirdsdarbības un citus veselības rādītājus bija iespējams tikai dodoties pie ārsta vai speciāli aprīkotās aptiekās, tad šobrīd plašā klāstā pieejamas medicīnas preces, kas paredzētas diagnostikas mērījumu veikšanai mājas apstākļos.

1.Asinsspiediena mērītājs jeb tonometrs

Sekot līdzi saviem asinsspiediena rādījumiem ir svarīgi ne tikai vecumdienās. Mājās lietojams asinsspiediena mērītājs būtu nepieciešams visiem, kas slimo ar hroniskām sirds un asinsvadu saslimšanām, paaugstinātu vai pazeminātu asinsspiedienu un sirdsdarbības traucējumiem. Īpaši svarīgi tas ir pacientiem, kas slimo ar hipertensiju jeb paaugstinātu asinsspiedienu. Nepietiekami kontrolēts, paaugstināts asinsspiediens var izraisīt tādas smagas sekas kā infarktu, insultu, sirds aritmiju, sirds un nieru mazspēju.

 

Mājās lietojamie asinsspiediena mērītāji pieejami dažādās cenu kategorijās. Pieejami gan vienkāršāki modeļi, gan tādi, kas aprīkoti arī ar aritmijas indikatoru, kas ļauj noteikt sirds ritma traucējumus agrīnā to stadijā. Modernāki modeļi ir piemēroti vairākiem lietotājiem, jo ļauj izveidot vairākus lietotāju profilus un saglabāt noteiktu skaitu iepriekš veiktos mērījumus.

 

Visiem asinsspiediena mērītājiem līdzi nāk lietošanas pamācība, taču ar iegādāto asinsspiediena mērītāju vari droši doties arī pie sava ģimenes ārsta, lai uzzinātu, kā mērījumus pareizi veikt mājas apstākļos. Lai uzzinātu vairāk par to, kā pareizi izvēlēties asinsspiediena mērītāju, lasi rakstu https://internetaptieka.lv/musu-raksti/veseliba/ka-izveleties-asinsspiediena-meritaju-kads-ir-piedavajums!

2. Pulsa oksimetrs

Lai mūsu organisms funkcionētu normāli, skābekļa saturācijai asinīs jābūt vismaz 95 % līmenī. Savukārt, ja skābekļa līmenis nokrīt zemāk par 92 %, nepieciešams steigšus meklēt medicīnisko palīdzību. Lai kontrolētu savus skābekļa līmeņa rādītājus, aptiekās pieejami pulsa oksimetri, kas uzrāda divus svarīgus rādītājus – skābekļa saturāciju asinīs un pulsa mērījumu.

Pulsa oksimetru iegāde īpaši aktuāla kļuva Covid-19 pandēmijas laikā, jo ļava atvieglot  ģimenes ārstu darbu un mazināt garās rindas. Taču pulsa oksimetru vēlams iegādāties visiem, kas cieš no dažādām plaušu slimībām, bronhiālās astmas, HOPS un citām hroniskām saslimšanām.

Pulsa oksimetrs ir pavisam neliels, knaģim līdzīgs aparāts, ko ērti lietot gan mājas apstākļos, gan paņemt līdzi ikdienas gaitās. Lai veiktu mērījumu, rādītājpirksts jāievieto oksimetrā un mērījumi uz ekrāna parādās dažu sekunžu laikā. Lai iegūtu precīzus mērījumus, tos ieteicams atkārot vairākas reizes dienā.

3. Termometrs

Termometrs ir viena no svarīgākajām medicīnas precēm, kas nepieciešama katrā mājoklī. Tas ir ātrs, ērts un precīzs veids, kā sekot līdzi ķermeņa temperatūras rādītājiem, lai savlaicīgi konstatētu saaukstēšanās un vīrusu izraisītas, kā arī cita veida saslimšanas. Aptiekās pieejami dažādi modeļi, sākot no standarta termometriem, līdz digitālajiem un bezkontakta modeļiem.

  • Geratherm Classic termometrs bez dzīvsudraba: drošs un ērts standarta tipa termometrs bez dzīvsudraba. Ražotājs Geratherm Medical AG radījis termometru, kas ķermeņa mērījumu veikšanai izmanto unikālu tehnoloģiju – šķidro metālu sakausējumu galliju. Termometra rādījumu precizitāte ir +/- 0,1 °С, precīzu mērījumu nolasīšanai nepieciešamas aptuveni 3,5 minūtes.
  • Diagnosis NC300 termometrs infrasarkanais bezkontakta: mūsdienīgs bezkontakta infrasarkanais termometrs, kas ir īpaši piemērots zīdaiņu un mazu bērnu vecākiem, jo precīzu mērījumu iespējams veikt dažu sekunžu laikā. Modelis piemērots gan ķermeņa (pieres) temperatūras, gan telpas temperatūras noteikšanai. Diagnosis NC300 termometrs ļauj saglabāt līdz pat 12 iepriekš veiktajiem mērījumiem. 

4. Inhalators

Vēl viena lietderīga un ērti lietojama medicīnas prece ir mājās lietojams inhalators, kas nodrošina daudz efektīvāku ieelpojamo medikamentu nogādi dziļāk elpceļos un plaušās. Pieejami tvaika inhalatori, inhalatori ar krājtelpu, deguna inhalatori un nebulaizeri jeb kompresora inhalatori. Šīs ierīces izmanto gan elpceļu, gan plaušu akūtu un hronisku slimību ārstēšanai. Turklāt pieejami arī atraktīvāki, īpaši bērniem piemēroti modeļi, kas ārstēšanās procesu bērnam padarīs patīkamāku un interesantāku.

  • Inhalators Diagnosis Pro Mesh pārnēsājams: ērti lietojams pārnēsājamais inhalators, kas piemērots lietošanai visai ģimenei, jo komplektā ir gan maska bērniem, gan iemutis pieaugušajiem. Inhalators medikamentiem ļauj ātri un tieši nonākt elpceļos un plaušās, tādējādi veicinot veiksmīgāku ārstēšanas gaitu.Paredzēts 30 minūšu lietošanai, pēc tam ievērojot vismaz 30 minūšu pārtraukumu. Modelis nodrošina 0,25 ml/min šķīduma miglošanas ātrumu un aprīkots ar 2–8 ml ietilpīgu medikamentu nodalījumu. Ierīces darbību nodrošina gan baterijas, gan adapteris.
  • EVOLU komplekts SUPER CAR kompresora nebulaizers + Non Contact termometrs: lielisks komplekts mājas aptieciņai. Atraktīva dizaina kompresora inhalators jeb nebulaizers, kas šķidrās zāles pārvērš aerosolā, nodrošinot ātru un drošu medikamentu nokļūšanu elpceļos un plaušās.Piemērots astmas, HOPS (hroniska obstruktīva plaušu slimība) un citu elpceļu saslimšanu ārstēšanai. Modelis piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem. Komplektā ietilpst arī bezkontakta termometrs, kas ļauj veikt ķermeņa (pieres un ausu), kā arī apkārtējās vides un objektu temperatūras mērījumus vien dažu sekunžu laikā.

5. Ātrie testi

Lai savlaicīgi konstatētu dažādus veselības stāvokļus, katras mājas aptieciņai noderīgi būs arī dažāda tipa un pielietojuma ātrie testi: 

  • streptokoku pašnoteikšanas tests paredzēts streptokoka baktēriju noteikšanai rīkles infekcijas gadījumā;
  • Covid-19 antigēna pašnoteikšanas tests ļauj savlaicīgi  noteikt inficēšanos ar Covid-19 mājas apstākļos;
  • sievietēm reproduktīvajā vecumā savai mājas aptieciņai lietderīgi iegādāties arī  grūtniecības testus plānotas vai neplānotas grūtniecības savlaicīgai konstatēšanai;
  • ovulācijas testi ļauj ātri un vienkārši sekot līdzi sievietes ovulācijai un ir efektīvs palīglīdzeklis bērniņa plānošanas laikā, jo ļauj noteiktu auglīgās dienas jeb cikla periodu, kad pastāv visaugstākā apaugļošanās iespēja. 

Ikvienam cukura diabēta pacientam mājas aptieciņā jābūt glikometram ar teststrēmelēm, kas ļauj noteikt glikozes līmeni asinīs. Par to kā un cik bieži nepieciešams veikt glikozes testu, cukura diabēta slimnieku apmāca un informē ārstējošais ārsts.

Parūpējies par savu veselību kopā ar InternetAptieka.lv!

Šīs un daudzas citas medicīnas preces plašā klāstā par vienmēr izdevīgām cenām iegādājies InternetAptieka.lv! Nepieciešama farmaceita konsultācija? Izmanto iespēju un sazinies ar InternetAptieka.lv farmaceitiem attālināti, izmantojot mājas lapas platformu, WhatsApp lietotni vai sazinoties telefoniski!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti