Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

5 padomi, kā sākt SEO optimizāciju

Pareizi veikta, SEO optimizācija var uzņēmuma mājaslapai piesaistīt lielu apmeklētāju pieplūdumu. Vai tas ir tas, kas jūs interesē? Tādā gadījumā palieciet vēl mirklīti šeit, jo zemāk rakstā izstāstīsim, kā soli pa solim pareizi veikt SEO optimizāciju, lai jūsu uzņēmums izceltos starp konkurentiem!

 

Sāksim no pamatiem - kas ir SEO?

Abreviatūra SEO angļu valodā nozīmē “search engine optimization”, un latviski to dēvē par meklētājsistēmu optimizāciju. Meklētājsistēma ir informācijas meklēšanas rīks interneta vidē, piemēram, Google, Yahoo un Bing.

SEO optimizācija ar dažādu metožu, tostarp atslēgvārdu izpētes palīdzību ļauj mājaslapai nonākt augstākās meklētājsistēmu pozīcijās un piesaistīt lielāku apmeklētāju plūsmu. Attiecīgi - jo vairāk apmeklētāju, jo lielāka iespēja iegūt potenciālus klientus. Optimizācija uzlabo arī vispārējo mājaslapas darbību, ātrumu un lietošanas pieredzi.

Optimizāciju var iedalīt divās lielās kategorijās: iekšējā jeb on-site un ārējā jeb off-site. Iekšējā optimizācija ietver darbības, kas tiek veiktas pašā mājaslapā, savukārt ārējā optimizācija attiecas uz darbībām, kas veicamas ārpus mājaslapas. Lūk, 5 padomi, kā jau šodien variet sākt savas mājaslapas SEO optimizāciju.

1. SEO draudzīga satura izveide

SEO draudzīgs saturs ir tāds saturs, kas tiek veidots, balstoties uz jūsu uzņēmuma jomai specifiskiem atslēgvārdiem. Atslēgvārdu analīze, kā ikviena mārketinga stratēģija, ir būtiska biznesa sastāvdaļa, lai sasniegtu pēc iespējas lielāku sava mērķa klienta auditoriju.

Kad tas ir paveikts, tad jāķeras pie satura izveides. Saturs ir jebkurš rakstisks teksts vai attēls, tātad arī attēlu failu nosaukumi un ALT teksti ir jāpārveido atbilstoši atslēgvārdiem. Aicinām tomēr nepārspīlēt ar atslēgvārdu daudzumu, jo tekstam primāri jābūt apmeklētājam draudzīgam. Visu ar mēru!

2. Izmantojiet analītikas rīkus

Analītikas rīku izmantošana, piemēram, Google Analytics, Google Search Console, heatmaps ļauj ērti pārskatīt un izmērīt mājaslapas apmeklētāju paradumus un mājaslapas performanci. Tāpat jūs varēsiet vizuāli apskatīt lietotāju peles kustības, skrollēšanas paradumus un klikšķus. Šī informācija ļauj ātri reaģēt uz nepilnībām un tās laicīgi novērst, vai tieši pretēji - atkārtot darbības, kas nesušas pozitīvu rezultātu.

3. Veidojiet iekšējās saites

Veidojot mājaslapu, nodrošiniet lapas satura savstarpēju sasaisti ar linku palīdzību. Piemēram, veidojot jaunu rakstu par konkrētu tēmu, neizstāstiet visu pilnībā, bet gan aizvediet lasītāju uz citu rakstu, kas papildina konkrēto tēmu. Tāpat variet veidot saites uz produktiem vai pakalpojumiem, kas ir saistīti ar jūsu zīmolu. Iekšējo saišu veidošana noderēs ne vien mājaslapas SEO, bet arī palielinās apmeklētāju interesi un uzturēšanās laiku lapā.

4. Regulāri atjaunojiet vai publicējiet saturu

SEO speciālisti iesaka regulāri atjaunot esošo saturu vai vēl labāk - veikt jaunas publikācijas. Ja jums ir bloga sadaļa, tad tas jau ir liels pluss, jo varat reizi nedēļā publicēt apmeklētājiem saistošus rakstus. Dinamiska satura mājaslapas vienmēr atrodas augstākās pozīcijās par tām, kuru saturs ir statisks un novecojis.

5. Nodrošiniet ārējās saites

Ārējo saišu nodrošināšana ir neatņemama un ļoti svarīga SEO sastāvdaļa. Jums ir jāizveido kvalitatīvs saturs, kas ir saistīts ar jūsu uzņēmējdarbības jomu, un šajā saturā jāievieto saite uz jūsu mājaslapu - līdzīgi kā tika izdarīts šī raksta pirmajā paragrāfā. Šo saturu varat ievietot citās mājaslapās, blogos vai sociālajos tīklos.

Nobeigumā vēlamies atgādināt, ka no SEO satura lielas jēgas nebūs, ja tas acīmredzami būs SEO raksts bez dvēseles. Radīt aizraujošu un reizē jēgpilnu rakstu ir liela māksla, taču ar laiku noteikti jums izdosies to apgūt. Lai veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti