Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

5 svarīgas lietas, kas jāzina, ja vēlies eksportēt preces no/uz Zviedriju

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem par 2019. Gadu, Zviedrija ir piektais lielākais Latvijas eksporta partneris, kas ierindojas līdzīgās pozīcijās ar Vāciju. Uz Zviedriju visbiežāk tiek eksportēts: koks un koka izstrādājumi, metāli un metāla izstrādājumi; akmens, ģipša, cementa, stikla un keramikas izstrādājumi, kā arī dažādi gatavie izstrādājumi. Ja arī Jūs plānojat eksportēt preces uz Zviedriju vai no tās, ir vairākas svarīgas lietas, kuras Jums būtu vērts zināt, lai sadarbība noritētu veiksmīgi.

Zviedrijā izteiktu pārsvaru guvuši bezskaidras naudas norēķini

Plānojot eksportu uz Zviedriju vai arī preču eksportēšanu no tās, Jums ir jārēķinās ar to, ka šajā valstī skaidra nauda gandrīz nemaz netiek izmantota. Tā vietā norēķini tiek veikti, vai nu, izmantojot bankas kartes, vai arī, pielietojot populārākās platformas bezskaidras naudas maksājumiem, tai skaitā “Swish” un “Klarna”.

Jaunu uzņēmējdarbības virzienu veidošanās

Lai aktīvāk iesaistītos aprites ekonomikā, arvien vairāk uzņēmumu sāk veidot alternatīvas klasiskajiem uzņēmējdarbības virzieniem. Kā piemēru var minēt apģērbu izīrēšanu veikalos vai pat tieši no privātpersonām, kā arī otrreizēji pārstrādātu materiālu izmantošanu preču ražošanā (mēbeles un citas preces).

E-veikali dominē tirdzniecības sfērā

Ja vēlaties eksportēt preces uz Zviedriju, viens no iespējamiem veidiem, kā iekļūt tirgū, ir e-veikala izveidošana ar pielāgošanos konkrētās valsts valodai. Zviedrijā e-tirdzniecība šobrīd ir sasniegusi nebijušu popularitāti, turklāt biežāk tiek iegādātas preces no tuvākām piegādes vietām. Tā kā Latviju un Zviedriju šķir tikai Baltijas jūra, izvēloties, piemēram, “Ingstad & Co” kravu pārvadājumus ar prāmi, Jūsu krava var tikt piegādāta īsā periodā, pat tikai vienas dienas laikā. Ņemiet vērā, ka kravu pārvadājumus regulē nosacījumi par starptautiskajiem un Ziemeļvalstu kravu pārvadājumiem. Vairāk informācijas https://frakttransport.se/tjanster/vagtransport/frakt-fran-till-lettland/

Sadarbojoties ar lielajiem tirgus dalībniekiem, nāksies pielāgoties viņu prasībām

Zviedrijas tirgū dominē neliels skaits lielo dalībnieku, kas “nosaka toni”, tādēļ, ja plānojat sadarboties ar šāda apjoma spēlētājiem, rēķinieties, ka vajadzēs pielāgoties viņu piegādes nosacījumiem un cenām. Vienkāršāk varētu būt atrast īpašu nozari un mazākus sadarbības partnerus. Ņemiet vērā, ka, izmantojot “Ingstad & Co” pakalpojumus, Jūs varat uz Zviedriju pārvadāt arī īpašas kravas, piemēram, farmaceitiskās preces, dzīvniekus un augus, īpaši smagas preces, bīstamas preces, steidzamas kravas, kā arī tās, kas atkarīgas no temperatūras.

Zviedrijas auditorijas uzrunāšanai izmantot sociālos medijus

Lielākā daļa Zviedrijas sabiedrības izmanto sociālos medijus, tādēļ, ja vēlaties eksportēt preces uz šo valsti, nāksies piestrādāt pie komunikācijas šajos saziņas kanālos.

Vēlaties uzzināt vairāk par kravu pārvadājumiem uz vai no Zviedrijas? Ielūkojieties “Ingstad & Co” mājaslapā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti