Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baby shower – pasākums topošajām māmiņām

Baby shower ballīti rīko topošajai māmiņai par godu. Pasākumam ir ne tikai emocionāli jauks iemesls, bet tas ir arī veids, kā palīdzēt savākt mazuļa pūriņu. Šajā rakstā mēs koncentrēsimies uz iedvesmojošām idejām gaidību ballītes organizēšanai. Sākot no ballītes formāta, gardas ēdienkartes, jautrām aktivitātēm un tematiskajām spēlēm. Līdz oriģinālām un praktiskām dāvanu idejām topošajai māmiņai.

Sarīkojiet baby shower!

Punču ballītes plānošana ir aizraujošs pasākums, kas prasa rūpīgu un radošu pieeju. Vispirms ir jāizvēlas pasākuma datums un vieta. Baby shower parasti tiek rīkots pēdējos grūtniecības mēnešos. Vietas izvēle ir atkarīga no viesu skaita, topošās māmiņas vēlmēm un budžeta. Tā var būt māja, burvīgs dārzs vai eleganta zāle, kas noīrēta speciāli šim pasākumam.

Pēc tam ir jāizveido viesu saraksts. Svarīgi konsultēties ar topošo māmiņu, lai noskaidrotu, kuru no draudzenēm viņa vēlētos uzaicināt uz pasākumu. Izņēmums ir gadījumi, kad punču ballīte tiek organizēta kā pārsteigums! Noteikti pielāgojiet viesu sarakstu un skaitu ballītes formātam. Kas notiek ar ielūgumiem? Šī jautājuma risināšana ir vieglāka, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, izvēloties tradicionālu pieeju ielūguma nosūtīšanai pa pastu (sagatavojot tos intuitīvā grafiskajā programmā) vai modernākus risinājumu - elektronisku ielūgumus vai pasākuma pievienošanu sociālajos tīklos.

Baby shower formāts un noformējums

Pasākuma formāta vai dekorāciju izvēle ir būtisks elements, kas ballītei piešķir vajadzīgo noskaņu un palīdz izteikt topošās māmiņas personību un vēlmes. Ko izvēlēties?

  • Klasiskie rozā un zilie toņi – tradicionālās krāsas (rozā meitenītei un zilā puisītim) joprojām ir populāra izvēle topošo māmiņu vidū. Tās iespējams kombinēt ar smalkiem rakstiem un motīviem, radot elegantus un smalkus rotājumus.
  • Safari un džungļi – eksotisku dzīvnieku un augu tēma ir lieliska izvēle dabas mīļotājiem un piedzīvojumu meklētājiem.
  • Ceļojumi un piedzīvojumi – iedvesmojoša tēma topošajiem vecākiem, kuriem patīk ceļot. Dekorācijās var parādīties karšu, lidmašīnu un ceļojuma koferu elementi.
  • Mēness un zvaigznes – romantiska un mierīga tēma, kas ir ideāli piemērota gaidību ballītei, kuras tiek organizēta vasaras vakarā ārpus telpām.
  • Boho chic – moderns un māksliniecisks stils, kas apvieno lauku māju elementus ar etniskiem rakstiem. Ideāli piemērots māmiņām, kuras novērtē oriģinalitāti un brīvību.
  • Minimālisms un modernisms – vienkārša un gaumīga ideja ballītei, kas domāta eleganta minimālisma piekritējām.  

Ballītes formāta pieskaņošana topošās māmiņas personībai un vēlmēm ir ļoti svarīgs elements. Izvēloties formātu, pievērsiet uzmanību tam, kas viņai patīk un kas ir svarīgs. Lai gaidāmā mazuļa mamma justos novērtēta ,izmantojiet rotājumus atbilstoši viņas gaumei. Lai tie radītu pozitīvu gaisotni un vairotu labsajūtu.

Dāvaniņas baby shower karalienei 

Dāvanas izvēle ir lieliska iespēja, kā draudzenei izteikt savu atbalstu un prieku par gaidāmo mazuli. Šeit būs dažas idejas oriģinālām un praktiskām dāvanām, kas viennozīmīgi iepriecinās topošo māmiņu!

  • Starter kit jeb zīdaiņa pūriņš – jaundzimušajam nepieciešamo piederumu komplekts pirmajām dzīves dienām - autiņbiksītes, drēbītes, pudelītes, vannas termometrs. Tos iespējams pasniegt elegantā, pītā grozā vai koka lādē, ko topošā māmiņa turpmāk varēs izmantot mazuļa rotaļlietu uzglabāšanai.
  • Bērnu uzraudzības ierīce – noderīga un praktiska lieta, kas palīdzēs jaunajai māmiņai uzraudzīt bērna miegu, atrodoties citā telpā, gatavojot maltīti vai mazgājoties.
  • Personalizēts guļammaiss vai sedziņa – ar rokām darināta, rotāta ar izšūtu bērna vārdu... gan praktiski, gan skaisti un neaizmirstami.
  • Komplekts bērna rociņas vai kājiņas nospiedumam – jauka piemiņa, kas palīdzēs saglabāt atmiņas par jaundzimušā mazajām rociņām un kājiņām.
  • Grāmatu izlase topošajai māmiņai – labāko rokasgrāmatu izlase par bērna attīstību, veselīgu uzturu un mātes lomu. Nekas neaizliedz komplektā iekļaut arī mazliet nenopietnāku literatūru par šo tēmu.
  • Zīdaiņiem un maziem bērniem domātā apģērba un piederumu ceļvedis – šāda dāvana palīdzēs topošajai māmiņai atrast vajadzīgo veikalu un izvēlēties sev nepieciešamās preces.

Labākā dāvana vienmēr ir tā, kas atspoguļo Jūsu personīgo ieinteresētību. Personalizēta dāvana simbolizēs jūsu mīlestību un atbalstu topošajai māmiņai un gaidāmajam mazulim.

Pasākuma ēdienkarte

Vieglām un gardām uzkodām, desertiem un bezalkoholiskiem dzērieniem ir jābūt piemērotiem grūtnieces vēlmēm un jānodrošina visiem viesiem patīkams kulinārijas piedzīvojums. Plānojot ēdienkarti, ir jāņem vērā to cilvēku vajadzības, kuri ievēro dažāda veida izslēgšanas diētas!

Idejas uzkodām:

  • Kanapē ar krēmsieru un lasi – eleganta un viegli pagatavojama uzkoda.
  • Mini sāļie groziņi/mini tartes – dažādas variācijas, piemēram, ar spinātiem vai šampinjoniem, ir lielisks variants veģetāriešiem.
  • Augšu iesmiņi vai augļu salāti nelielos trauciņos – krāsaini un veselīgi, iespējams pasniegt ar jogurta mērci.
  • Caprese uz iesmiņiem un uzkodu irbulīši – mocarella, ķiršu tomāti un baziliks, pārlieti ar balzamiko mērci.
  • Dārzeņu plate ar uzkodu mērci – stienīšos sagriezti svaigi dārzeņi, pasniegti ar humusu vai citu krēmveidīgu uzkodu mērci.

Idejas desertiem:

  • Mini kēksiņi – dažādās garšās, dekorēti atbilstoši ballītes tēmai.
  • Panna cotta mini glāzītēs – iespējams pagatavot dažādas panna cotta versijas ar dažādām augļu garšām.
  • Cepumiņi ar personalizētu apdruku - piemēram, bērna vārdu vai ballītes tēmu.
  • Mini aukstās siera kūkas – mazas, parocīgas un viegli ēdamas ar vienu roku.

Idejas dzērieniem:

  • Mokteiļi – populārāko kokteiļu bezalkoholiskās versijas, t.i., Mojito vai Pina Colada.
  • Limonāde un svaigi spiestas sulas – dažādās garšas ar ledu vai bez.
  • Zāļu un augļu tējas – jo lielāka izvēle, jo labāk, lai katrs varētu atrast sev piemērotāko!
  • Augļu smūtiji – veselīgi un atsvaidzinoši, lieliski piemēroti siltām dienām.

Atcerieties, ka ēdienkarti jāizvēlas ne tikai atbilstoši ballītes tēmai, bet arī baby shower pasākuma dienas laikam, kad notiek baby shower. Vieglas uzkodas un atspirdzinoši dzērieni būs lieliski piemēroti pēcpusdienas ballītei, savukārt vakaram var piedāvāt kaut ko sātīgāku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti