Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Aspekti, kas jāņem vērā meklējot jaunu darbu

Apskatot jaunas darba iespējas, ir svarīgi ņemt vērā ne tikai gaidāmās algas apmēru. Lai arī tas, bez šaubām, ir ļoti būtisks aspekts, tomēr tas nav vienīgais, kas nosaka, vai Jūs būsiet apmierināti ar jauno darbu. Turpinājumā daži aspekti, kas jāapsver, vērtējot jaunas darba iespējas plusus un mīnusus.

Priekšrocības

Aplūkojot aktuālās vakances, atcerieties, ka sludinājumos norādītā pamatalga ir tikai daļa no tā, ko Jums varētu būt aktuāli saņemt. Pievērsiet uzmanību arī tādām svarīgām niansēm kā apdrošināšana, atvaļinājums, prēmijas un citi bonusi.

Darba laiks

Ne katrs darbs ir no 9.00 līdz 17.00. Pirms parakstiet jauno darba līgumu, pārliecinieties, ka Jūs apmierina paredzētais darba laiks. Noteikti arī uzziniet, vai šajā darbā ir virsstundas, un, ja jā, tad kāda ir samaksa par tām.

Apsverot mainīt ierasto darba laiku, izveidojiet sarakstu ar to, kā šis jaunais darba laiks (piemēram, darbs nedēļas nogalēs, rīta vai vakara maiņas u.c) ietekmēs Jūsu dzīvi.

Darba vide

Svarīgs faktors, kas noteikti jānovērtē, ir darba vide, kurā, iegūstot šo amatu, turpmāk būs jāpavada diezgan daudz laika. Vai tur tiek gādāts par darbinieku ērtībām? Vai vide ir patīkama un sakārtota? Tie ir jautājumi, uz kuriem jāgūst atbildes vēl pirms darba līguma parakstīšanas.

Komanda

Darba sludinājumi nesniedz patiesu priekšstatu par to, kāda ir komanda un ar kādiem kolēģiem būs jāsastrādājas, bet šis jautājums ir būtisks, tādēļ centieties darba intervijas laikā noskaidrot pēc iespējas vairāk par to. Ir vērts par šo jautājumu parunāt ne tikai ar vadītāju, bet arī ar pašiem darbiniekiem, lai noskaidrotu, kāda ir darba vide un būtiskākie iemesli, kādēļ viņi strādā tieši šajā uzņēmumā.

Izaugsmes iespējas

Darba intervijas laikā noteikti pajautājiet arī par izaugsmes iespējām šajā uzņēmumā. Tas ne tikai palīdzēs Jums gūt priekšstatu par nākotnes perspektīvu, bet arī parādīs darba devējam, ka esat ieinteresēts ieguldīt savu laiku un talantus ilgtermiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti