Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austiņas – ne tikai izklaidei, bet arī darbam

Kopš aizvien vairāk cilvēku strādā un mācās attālināti, aizvien svarīgāks darba ikdienas elements ir arī austiņas. Ne reti daudzi no mums lielāko daļu darba dienas pavada ar austiņām uz ausīm, tāpēc jo īpaši svarīgi izvēlēties tādas austiņas, kas būs ērtas un piemērotas tieši Jūsu vajadzībām. Turpinājumā uzzināsiet, kam pievērst uzmanību, izvēloties austiņas darbam.

Kādos apstākļos austiņas tiks izmantotas?

Ja Jūsu darba vai studiju ikdiena tiek pavadīta sēdus un, neskaitot pārtraukumus, Jums nav nepieciešams atiet no datora, visticamāk Jums derēs jebkuras austiņas no populārākajiem zīmoliem. Tomēr, ja darba gaitā Jums nepieciešams pārvietoties, iespējams, jābūt sasniedzamam arī tad, kad atrodieties transportā, tad Jums viennozīmīgi ērtākais variants būs bezvadu austiņas.

Izvēloties bezvadu austiņas, pievērsiet uzmanību tam, cik ilgi attiecīgās austiņas darbosies ar vienu pilnu uzlādi. Pārliecinieties, ka Jums darba dienas laikā nav nepieciešams lietot bezvadu austiņas ilgāk, nekā to baterijas kapacitāte spēj nodrošināt.

Cits svarīgs aspekts, kas nosaka to, kādas austiņas labāk izvēlēties atkarībā no apstākļiem, kādos austiņas lietosiet, ir apkārtējā vide. Ja Jūs strādājat no mājām un vienā telpā ar Jums atrodas arī citi ģimenes locekļi, kam darba laikā jārunā, tad, lai spētu pilnībā koncentrēties savam darbam, Jums visticamāk būs nepieciešamas troksni slāpējošas austiņas.

Kāda tipa austiņas Jums šķiet ērtākās?

Austiņas vienkāršoti var iedalīt trīs tipos – austiņas, kas liekamas pāri ausij, austiņas, kas liekamas uz auss, un austiņas, kas liekamas ausī.

Austiņas, kas liekamas pāri ausij aptver visu Jūsu ausi, tāpēc starp ausi un skaļruni, kas iebūvēts austiņā, patiesībā paliek brīva vieta, padarot skaņas kvalitāti līdzīgu, kā tā būtu, ja Jūs klausītos skaņu telpā. Šādas austiņas visticamāk būs piemērotas tiem, kam nav daudz jākustas, jo fakts, ka auss tiek pilnībā aptverta, pie fiziskas piepūles, var likt Jūsu galvai svīst, taču jāpiemin, ka tieši šādas austiņas ar trokšņu slāpēšanas funkciju, ļaus pilnībā pievērsties tam, kas skan Jūsu austiņās.

Uz auss uzliekamas austiņas iespējams ir pašas piemērotākās darbam, jo tās ir vidusceļš starp apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu, taču ļaus Jums arī sadzirdēt, kad, mācoties attālināti, Jūsu bērns sauks pēc palīdzības.

Savukārt, ja dodiet priekšroku ausī liekamām austiņām, pievērsiet uzmanību tam, kāda ir to forma. Austiņas no populārākajiem zīmoliem atšķiras pēc tā, kā tās ievietojamas ausī. Piemēram, lai nēsātājam būtu ērtas Apple Airpods austiņas, tās ausīs jāievieto, kā paredzēts, savukārt, izmantojot JBL austiņas ar silikona uzgaļiem, netraucēs, ka kreisajai ausij paredzētā austiņa tiks ievietota labajā ausī.

Austiņas ar silikona uzgaļiem ir ērtākas tiem, kas vēlas, lai austiņas būtu iespējams pielāgot tieši Jums, jo uzgaļi pieejami dažādos izmēros. Izvēloties austiņas darba vajadzībām, neaizmirstiet par to, ka Jums nepieciešams arī mikrofons.

Ja austiņas nav saistošs risinājums

Ja nevarat visu darba dienu pavadīt ar austiņām ausīs, tas rada Jums diskomfortu, un nav nepieciešams norobežoties no apkārtējās vides, bet darba laikā nevarat vienmēr atrasties pie datora, alternatīvs risinājums ir bezvadu skaļrunis. Varēsiet to pārvietot, kur Jums nepieciešams.

Izmantojot darbam bezvadu skaļruni, visērtāk to būs darīt savienojot ar viedtālruni, tādā veidā, ja nepieciešams piedalīties darba sarunās, varēsiet izmantot viedtālruni kā mikrofonu. Ja vēlaties izmēģināt šādu risinājumu, daudzveidīgi bezvadu skaļruņi pieejami 220.lv interneta veikalā. Ieskatieties un izvēlieties sev piemērotāko!

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti