Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Diastāze - kas par to jāzina un kādas ir novēršanas iespējas

Ikvienai sievietei pēc dzemdībām ir diastāze, tomēr dažreiž ķermenis pats pilnīgi nespēj atjaunoties pēc bērniņa iznēšanas, pēc dzemdībām tā mēdz saglabāties līdz pat 60% sieviešu. Diastāzes gadījumā saglabājas pārlieku palielināts attālums starp vēderpreses muskuļie

Kas ir diastāze un kā tā rodas?

Diastāze var būt daļēja vai pilnīga taisno vēdera muskuļu savienošanās vietu atdalīšanās - starp tiem esošo saistaudu pārlieku liela iestiepšanās. Grūtniecības laikā šie muskuļi dabiski iestiepjas un kļūst plānāki, lai adaptētos augošajam mazulim vēderā, tādējādi radot muskuļu savienošanās vietu paplašināšanos vai pat pilnīgu atdalīšanos.

Vēdera muskuļi un tos savienojošie saistaudi ilgstoši ir bijuši iestiepti un uzreiz pēc dzemdībām pilnībā nesavienojas. Parasti pēc dzemdībām dažu mēnešu ietvarā vēdera muskuļi atgriežas savā pirmsdzemdību pozīcijā, taču dažādu iemeslu dēļ tā var nenotikt un diastāze pēc dzemdībām var saglabāties.

Diastāzes konstatēšana

Viena no pazīmēm ir vēdera izgāšanās un ādas krunkainības saglabāšanās. Diastāzi var noteikt apguļoties uz muguras un saliecot kājas ceļos un nedaudz paceļot ķermeņa augšdaļu. Sasprindzinot vēdera muskulatūru, jāmēģina sataustīt viduslīniju, ja starp muskuļiem var iegrimt divi vai vairāki pirksti, tad tā ir diastāze. Tomēr precīzai diagnozei jākonsultējas ar fizioterapeitu vai ārstu.

Kādas ir diastāzes novēršanas iespējas?

Viena jo metodēm ir fizioterapija, kuras laikā pilda dažādus dziļo vēdera muskuļu vingrinājumus. Tomēr ne vienmēr ar vingrinājumiem tiek atrisināta problēma un sasniegts vēlamais rezultāts, ja ārstnieciska vingrošana neatrisina problēmu, tad tādos gadījumos nepieciešama ķirurģiska korekcija. Vēdera plastiskās korekcijas laikā tiek savilkti vēdera muskuļi. To panāk ar šuvju palīdzību satuvinot priekšējas sienas taisnos muskuļus un nogriežot lieko ādu.

Grūtniecības laikā ķermenī notiek lielas izmaiņas un viena no acīmredzamākajām pārmaiņām ir vēdera palielināšanās, kas ietekmē muskuļu pozīciju un iestiepj tos. Daudzām māmiņām saglabājas diastāze, tā ne tikai ietekmē estētisko izskatu, bet arī ķermeņa funkcionalitāti. Tāpēc svarīgi laikus to konstatēt un vērsties pie speciālistiem, lai ķermenis atgūtu iepriekšējo formu un veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti