Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksperts atbild – kādas ir būtiskākās akumulatora trimmera priekšrocības

Ierīces ar iekšdedzes dzinējiem jau ilgus gadus ir bijušas dārza un meža tehnikas standarts. Taču nu arvien biežāk par sevi liek manīt akumulatora ierīces, kas jaudas ziņā ir līdzvērtīgas ierīcēm ar iekšdedzes dzinējiem, taču ir vieglākas, nerada izmešus un ir ar zemāku trokšņu līmeni. Tādēļ šoreiz aicinājām uz sarunu tehnikas ekspertu Armandu Šatrovski, lai uzzinātu vairāk par to, kādas priekšrocības sniedz akumulatora trimmeri un kas vēl par tiem būtu jāzina pirms izvēles izdarīšanas.

Būtiskākās priekšrocības – ar ko akumulatora trimmeri ir labāki par trimmeriem ar iekšdedzes dzinēju?

Ja runājam par izvēli, cilvēkiem vienmēr ir bijusi svarīga salīdzināšana – kā tieši viens variants ir labāks par citu. Akumulatora trimmeriem ir pārsteidzoši daudz priekšrocību salīdzinājumā ar klasiskajiem trimmeriem, un tos arvien biežāk izvēlas lietotāji darbam piemājas dārzos.

Armands Šatrovskis: Husqvarna akumulatora trimmeri kļūst par vienu no produktu grupām, kura tieši privāto lietotāju vidū ļoti ātri nomaina mazos benzīna un arī elektriskos trimmerus. Galvenais iemesls šo ierīču popularitātei: ērtību kopums, kuru piedāvā akumulatora trimmeris. Un, runājot par priekšrocībām:

  • kompakti;
  • klusi;
  • saprotami jebkuram lietotājam, jo to lietošana neprasa speciālas zināšanas;
  • tie ir izmantojami agri no rīta vai vēlāk vakarā, jo trokšņu līmenis ir ļoti zems;
  • lietotājam pazūd nepieciešamība sagatavot degvielas maisījumu, to uzglabāt un beigās arī lietot, kas papildus vēl arī rada izplūdes gāzes.

Kopumā var teikt, ka akumulatora trimmeri ir ar ļoti zemu tiešo ietekmi uz apkārtējo vidi.

Ja benzīna zāles trimmeri daudzus atbaida ar troksni un neērtībām, ko prasa degvielas sagatavošana, tad akumulatora trimmeris ļaus komfortabli strādāt pat pusaudžiem bez iepriekšējas pieredzes!

Vai ir arī kādi ierobežojumi darbam ar akumulatora trimmeri (darbības ilgums, jauda, veiktspēja u.tml.)?

Galvenais izaicinājums, ar ko jārēķinās, izvēloties akumulatora trimmeri – darbības ilgums. Tiesa, precīzi saplānojot darbus, tas neērtības nerada, it īpaši piemājas dārzā. Ilgākiem darbiem var paredzēt nomaiņas akumulatoru.

Armands Šatrovskis: Daudzos gadījumos akumulatora trimmeru darbības ilgums un to veiktspēja ir salīdzināma ar līdzvērtīgiem benzīna motoru produktiem. Šeit, protams, ir jāizvērtē plānoto darbu apjomi un slodze, lai izlemtu par labu akumulatora trimmerim vai tomēr paliktu pie benzīna iekārtas. Akumulatora trimmera lietošana paredz citu pieeju tā efektīvā izmantošanā – lietotājs daudz vairāk domās par efektīvu darbu, kas sevī iekļauj atbilstošas jaudas izvēli, griezējaprīkojuma izvēli – trimmera aukla vai zāles nazis, u. tml. Protams, veicot lielākus darbus, it sevišķi prom no ātras piekļuves strāvas avotam, ir jāparedz nepieciešamo akumulatoru daudzums darbam vai arī iespēja tos lādēt darba vietā. Tieši šis aspekts ir lielākais izaicinājums, pārejot uz akumulatora trimmeriem. Privātam lietotājam šādas situācijas ir mazāk aktuālas, jo darbs pie mājas parasti neprasa daudz vai ļoti ietilpīgus akumulatorus darbu veikšanai.

Ko izvēlēties – budžeta klases akumulatora trimmeri vai apsvērt premium ierīci? Kādas ir atšķirības?

Husqvarna produktu klāstā ir trimmeru diapazons, kas atšķiras jaudas un cenas ziņā. Lai izdarītu izvēli, svarīgi apzināties savas vajadzības un darba paradumus.

Armands Šatrovskis: Šeit sadalījums būtu vairāk attiecināms uz privātu lietotāju vai profesionālu lietotāju, kas attiecīgi nosaka kādu produktu izvēlēties. Husqvarna savu produktu modeļu nosaukumos ietver šo sadalījumu – 100. sērijas produkti ir paredzēti tikai privātai lietošanai, 500. sērija ir profesionālim paredzēti instrumenti. Atšķirība starp šīm sērijām ir pat ļoti liela. 100. sērija ir diezgan vienkārša, mazāk ergonomisko risinājumu, mazāki akumulatori, mazāki akumulatoru darbības laiki, toties 500. sērijas produktiem būs cita jauda, lielākas ietilpības akumulatori un ergonomika, kāda ir nepieciešama, lai strādātu ilgas darba stundas.

Protams, arī piemājas dārza vajadzībām var izvēlēties 500. sērijas trimmeri. Taču, ja šķiet, ka tā sniegtās iespējas netiks pilnībā izmantotas, ir vērts apskatīt zemākās klases.

Kuri akumulatoru sērijas produkti ir izpelnījušies klientu un ekspertu atzinību?

Armands Šatrovskis: Šeit ar lielu pārliecību varam teikt, ka visi Husqvarna akumulatoru produkti ir pierādījuši savu efektivitāti. Un to apliecina tie gadījumi, kad klienti pilnībā pāriet uz Husqvarna akumulatoru produktu lietošanu un viņu saimniecībā ir teju vai visi Husqvarna akumulatoru tehnikas pārstāvji. Ir ļoti ērti, ja lietošanā ir akumulatora trimmeris, dzīvžogu šķēres, pūtējs, motorzāģis, un tie visi ir darbināmi ar vienu akumulatoru!

Un te jāpiemin, ka daudzi privātie Husqvarna akumulatoru produktu lietotāji izvēlas 500. sērijas iekārtas, un tas ir tieši saistīts ar to veiktspēju un ergonomiku. Bet šie parametri nav vienīgie iemesli, kādēļ klienti izvēlas Husqvarna akumulatoru tehniku – mazais trokšņu līmenis, mazs svars, zemas vibrācijas, viegla lietošana, kas praktiski katram ģimenes loceklim ļauj izvēlēties savu mīļāko instrumentu un strādāt ar to.

Kādi drošības apsvērumi jāņem vērā, strādājot ar akumulatora trimmeri?

Armands Šatrovskis: Husqvarna akumulatoru produktu lietošanā pastāv lietas, kuras ir jāievēro, lai darbs būtu drošs. 100. sērijas produkti ir paredzēti lietošanai tikai sausos laikapstākļos, un tas ietver arī šai sērijai piemērotos akumulatorus – Bli10/BLi20. Toties 500. sērijas akumulatoru produkti un tiem paredzētie akumulatori ir droši izmantojami jebkuros laikapstākļos. Viens ierobežojums attiektos uz visiem akumulatoru produktiem – tā ir to lietošana ziemas laikā. Zem -10 grādiem darbus vairs nevajadzētu veikt, tas ir saistīts tieši ar paša akumulatora veiktspēju. Tādēļ arī akumulatoru uzlāde un uzglabāšana ir jāveic siltās telpās. Tāpat jāizvairās no akumulatora pārkaršanas, kuru varētu radīt tieša saules ietekme. Ja akumulators ir jāuzglabā ilgstošu laiku, tad tā uzlādes līmenim būtu jābūt vismaz 50%.  

Husqvarna ir Zviedrijā bāzēts dārza un meža tehnikas ražotājs ar ievērojamu pieredzi augstas kvalitātes aprīkojuma ražošanā. Pašlaik akumulatora produkti ir pieejami teju visās preču grupās, klāsts tiek regulāri papildināts. Ja vēlaties uzzināt vairāk, ieskatieties vietnē www.husqvarna.com/lv

 Tāpat arī varat saņemt konsultāciju kādā no Husqvarna autorizētajiem veikaliem Rīgā un visās lielākajās Latvijas pilsētās. Ieskatieties vietnē https://www.husqvarna.com/lv/meklet-husqvarna-veikalu-sevisu/ un atrodiet sev tuvāko.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti