Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Esi gudrs, pērkot trauku mazgājamo mašīnu!

Vai zini, cik patiesībā mēs varam būt laimīgi par to, ka dzīvojam tieši šajā laikā? Pateicoties zinātnes un tehnoloģiju attīstībai mums ir pieejamas dažādas iekārtas, kas atvieglo ikdienu. Un viena no tādām ir trauku mazgājamā mašīna, kas veic darbu, par kuru ikviens ir sajūsmā. Taču, protams, ņemot vērā to, ka šo iekārtu klāsts veikalos ir plašs, mums nepieciešamas vadlīnijas, kas palīdz saprast, kurā virzienā lūkoties.

Trauku mazgājamo mašīnu veidi

Iebūvējamās iekārtas ideāli iederas tavā virtuves mēbeļu komplektā un ir pilnībā paslēptas. Parasti to vadības slēdži un pogas ir iestrādātas durvju iekšpusē.

Arī daļēji iebūvējamās trauku mazgājamās mašīnas ir viegli integrēt virtuvē, taču tām būs redzama priekšpuse un kontroles panelis.

Savukārt atsevišķi stāvošās iekārtas, tāpat kā plītis vai ledusskapji, ir novietojamas virtuvē tur, kur tām paredzēta vieta, padomājot arī par ūdens padeves pieslēgšanas iespēju.

Materiāli

Iekārtas iekšpuses materiāls ir atkarīgs no modeļa. Tā var būt veidota gan no nerūsējošā tērauda, gan dažādu krāsu plastmasas. Nereti pircējiem iesaka izvēlēties trauku mazgājamās mašīnas ar pelēku iekšpusi, jo uz tās tik ļoti nevar manīt taukainus pleķus un skrāpējumus. Runājot par materiālu, izturīgāks ir nerūsējošais tērauds.

Ietilpība

Šim kritērijam ir ļoti svarīga loma trauku mazgājamās mašīnas izvēlē. Šeit jāņem vērā mājoklī dzīvojošo cilvēku skaits. Ietilpība dažādiem modeļiem variē no četriem līdz pat 15 komplektiem. Ir labi, ja iekārtai pieejami pārvietojami grozi un atvilktnes, kurus var pielāgot savām vajadzībām, kā arī tie ļauj ievietot arī katlus un pannas. Savukārt galda piederumiem ir atsevišķs nodalījums, kas atrodas fiksētā pozīcijā.

Funkcijas

Ir tādi trauku mašīnu modeļi, kuriem pieejams liels skaits funkciju, taču ir arī pavisam vienkāršas iekārtas, kas nodrošina tikai galvenās mazgāšanas funkcijas. Protams, jo vairāk iespēju, jo labāk un ātrāk traukus būs iespējams nomazgāt. Šeit svarīgi ir padomāt par to, kas tieši tev nepieciešams.

Skārienjūtīgais ekrāns vai vadības panelis ir sastopams vairākos trauku mazgājamo mašīnu modeļos. Vadības pogas var būt paslēptas, visbiežāk durvju malā.

Netīrumu sensors regulē mazgāšanas cikla ilgumu un ūdens patēriņu, vadoties pēc tā, cik tīrs ir ūdens darbības procesā. Šī ir svarīga funkcija, kas padara iekārtas darbību daudz efektīvāku un samazina ūdens un elektrības patēriņu.

Skalošanas funkcija nozīmē to, ka pirms mazgāšanas trauki tiks noskaloti, lai nodrošinātu labāko rezultātu bez taukainiem nospiedumiem, nosēdumiem un smakām.

Taimeris ļauj ieprogrammēt mašīnu, lai tā mazgātu noteiktā laikā. Ir modeļi, kuriem mazgāšanas atlikšanu var iestatīt pat uz 24 stundām. Tas būs noderīgi cilvēkiem, kas mājās pavada maz laika, un novērtē to, ka, atnākot no darba, viņiem uzreiz ir pieejami svaigi nomazgāti trauki.

½ trauku mazgāšanas programma ir ērti izmantojama gadījumos, kad nav tik daudz netīro trauku, lai pielādētu mašīnu pilnu, taču steidzami nepieciešams nomazgāt esošos. Arī interneta veikalā 220.lv vari atlasīt tieši tos trauku mazgājamo mašīnu modeļus, kas piedāvā šādu iespēju (skatīt šeit).

Ūdens taupīšanas režīms nozīmē to, ka pēdējā skalošanas reizē izmantotais ūdens tiks saglabāts un izmantots nākamās mazgāšanas reizes sākumā. Tas ievērojami samazina ūdens patēriņu. Šī ir tikai daļa no funkcijām, kas mūsdienās ir pieejamas trauku mazgājamās mašīnās.

Tāpat, protams, ir svarīgi noskaidrot, kādas programmas piedāvā konkrētais modelis. Tā var būt dažādu pakāpju mazgāšana, arī ļoti netīriem traukiem. Augstas kvalitātes iekārtām var būt pat vairāk nekā 10 mazgāšanas programmu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kam jāpievērš uzmanība, izvēloties tualetes podu?

Mūsdienās tualetes pods ir ikdienas nepieciešamība, kā arī būtiska vannas istabas dizaina un funkcionalitātes sastāvdaļa. Mēs to izmantojam daudzas reizes dienā, tādēļ tā izvēlei ir liela nozīme mūsu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti