Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Faktori, kas ietekmē KASKO apdrošināšanas izmaksas

KASKO ir auto apdrošināšana, kas aizsargā automašīnu īpašniekus pret dažādiem riskiem, piemēram, zādzībām, avārijām, dabas katastrofām un citiem neparedzētiem notikumiem. Šī apdrošināšana ir brīvprātīga un piedāvā plašāku segumu nekā OCTA, kas ir obligāta prasība, lai piedalītos ceļu satiksmē.

 

Pareizi izvēlēta KASKO apdrošināšana ļauj izvairīties no neparedzētiem finansiāliem izdevumiem, taču daudziem autovadītājiem rodas jautājumi par to, kā tiek aprēķinātas KASKO polises izmaksas un kā tās varētu ietekmēt individuāli faktori.

Šajā rakstā aplūkosim galvenos iemeslus, kas veido KASKO apdrošināšanas polises cenu, kā arī iepazīstināsim ar to, kā KASKO kalkulators mājaslapā Manapolise.lv var palīdzēt izvēlēties visizdevīgāko apdrošināšanas piedāvājumu.

Automašīnas vecums un vērtība

Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmē KASKO apdrošināšanas izmaksas, ir automašīnas vecums un tās tirgus vērtība. Jo jaunāka un dārgāka automašīna, jo augstākas būs apdrošināšanas prēmijas. Tas ir saistīts ar to, ka dārgākas automašīnas remonts vai aizstāšana prasa lielākas izmaksas.

Automašīnas marka un modelis

Ne mazāk svarīgs faktors ir automašīnas marka un modelis. Dažām automašīnām ir lielāks zādzību risks, kas atspoguļojas arī KASKO polises cenā. Piemēram, sporta automašīnas vai luksusa klases transportlīdzekļi bieži vien ir saistīti ar lielākiem riskiem, un tādējādi arī apdrošināšanas izmaksas ir augstākas.

Autovadītāja vecums un pieredze

Autovadītāja vecums un braukšanas pieredze arī ir nozīmīgi faktori, kas ietekmē KASKO apdrošināšanas izmaksas. Jaunāki un nepieredzējušāki autovadītāji biežāk ir iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos, tādēļ šādās situācijās apdrošinātāji piemēro augstākas prēmijas. Savukārt pieredzējuši vadītāji, kas ilgstoši ir braukuši bez negadījumiem, var saņemt zemākas apdrošināšanas polises cenas.

Transportlīdzekļa izmantošanas mērķis

Svarīgs aspekts ir arī tas, kādam mērķim transportlīdzeklis tiek izmantots. Piemēram, automašīnas, kuras tiek izmantotas komercdarbībā vai kā taksometri, bieži ir pakļautas lielākam riskam, tādēļ to apdrošināšana ir dārgāka.

Apdrošināšanas seguma apjoms

KASKO polises izmaksas lielā mērā nosaka apdrošināšanas seguma apjoms. Jo plašāks ir segums, jo augstāka būs apdrošināšanas prēmija. Piemēram, izvēloties polisi, kas ietver ne tikai negadījumus un zādzības vai dabas stihijas, bet arī tādus papildu riskus kā palīdzība uz ceļa vai auto aizvietošana remonta laikā, izmaksas var būt ievērojami lielākas. Savukārt, izvēloties minimālo segumu, izmaksas būs zemākas, taču arī aizsardzība būs ierobežota.

Manapolise.lv piedāvā iespēju detalizēti izpētīt dažādu KASKO polises variantu segumu, lai atrastu piemērotāko risinājumu.

Pašrisks

Pašrisks ir summa, ko apdrošinājuma ņēmējs, iestājoties apdrošināšanas gadījumam, sedz no saviem līdzekļiem. Piemēram, ja polises pašrisks ir 200 EUR, bet transportlīdzekļa remonta izmaksas sastāda 800 EUR, tad apdrošinājuma ņēmējam būs jāsedz 200 EUR, savukārt apdrošinātājs segs atlikušos 600 EUR. Augstāks pašrisks parasti nozīmē zemākas apdrošināšanas prēmijas, taču tas arī nozīmē lielākas izmaksas gadījumā, ja notiek negadījums. Tāpēc, izvēloties piemērotāko KASKO polisi, ir svarīgi rūpīgi apsvērt, kāds pašrisks Jums ir pieņemams.

Kā izmantot KASKO kalkulatoru Manapolise.lv mājaslapā?

Izmantojot KASKO kalkulatoru mājaslapā Manapolise.lv, jūs varat viegli un ātri salīdzināt dažādu apdrošinātāju piedāvājumus. KASKO kalkulators ļauj ievadīt informāciju par jūsu automašīnu, autovadītāja vecumu, stāžu un citus faktorus, kas ietekmē apdrošināšanas izmaksas. Pēc datu ievades jūs saņemsiet pielāgotu piedāvājumu, kas palīdzēs izvēlēties optimālāko risinājumu Jūsu vajadzībām.

Gudra izvēle Jūsu automašīnai

Izvēloties KASKO apdrošināšanu, ir svarīgi apzināties visus faktorus, kas var ietekmēt polises izmaksas. Šie faktori ietver gan automašīnas tehniskos parametrus, gan autovadītāja pieredzi, gan izvēlēto apdrošināšanas segumu. Zinot, kā šie elementi ietekmē apdrošināšanas prēmijas, Jūs varat pieņemt izsvērtāku lēmumu par savu apdrošināšanu un būt pārliecināts, ka saņemat vislabāko iespējamo aizsardzību savam transportlīdzeklim.

Manapolise.lv ir uzticams partneris, kas palīdzēs Jums atrast optimālo apdrošināšanas risinājumu, lai Jūs varētu justies droši, zinot, ka jūsu automašīna ir pasargāta no visiem iespējamajiem riskiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti