Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Foresto kakla siksnas mājdzīvniekiem: kā tieši tās atbaida parazītus?

Tuvojoties gada siltajai sezonai, mājdzīvnieku saimnieki arvien biežāk saskaras ar nepatīkamu problēmu – parazītiem. No parazītiem nav pasargāts neviens, ne dzīvnieki, ne paši saimnieki. Tāpēc atbildīga un gādīga saimnieka pienākums ir profilaktiski pasargāt savu mīluli no parazītu invāzijas, un veikt regulāru attārpošanu, atbilstoši veterinārārstu ieteiktajam attārpošanas grafikam.

Viens no mūsdienīgākajiem un efektīvākajiem risinājumiem kaķu un suņu aizsardzībai pret tādiem bīstamiem ektoparazītiem kā ērces un blusas ir Foresto kakla siksnas. Raksta turpinājumā Dino Zoo eksperts … stāsta par to, kāds ir Foresto kakla siksnu darbības princips, kā tās pareizi lietot un kādi papildu profilaktiskie pretparazītu pasākumi kaķu un suņu saimniekiem jāveic, lai parūpētos gan par mājdzīvnieka, gan savu veselību un drošību.

Ilgstoša, profilaktiska aizsardzība ar Foresto

Foresto kakla siksnas ir ērts, vienkāršs, taču ļoti efektīvs risinājums suņu un kaķu aizsardzībai pret ekto jeb ārējiem parazītiem. Foresto kakla siksnās ir iestrādātas aktīvās vielas imidakloprīds un flumetrīns, kas kakla siksnas nēsāšanas laikā pakāpeniski un vienmērīgi izdalās, pārklājot dzīvnieka ādu un iesūcoties apmatojumā. Aktīvās vielas ir toksiskas parazītiem, taču nekaitīgas kā dzīvniekiem, tā cilvēkiem.

Aktīvās vielas nodrošina profilaktisku aizsardzību pret ērcēm un blusām, ārstē no dūrējutu invāzijas, kā arī nogalina ērces un blusas parazītu invāzijas gadījumā. Turklāt Foresto priekšrocība ir tāda, ka aktīvās vielas iedarbojoties ne tikai pret pieaugušiem parazītiem, bet visām parazītu attīstības stadijām, tajā skaitā ērču kūniņām un nimfām.

Kāds ir Foresto kakla siksnu darbības princips?

Foresto kakla siksnas ir īpaši iecienītas, pateicoties to ērtajai lietošanai un ilgstošajai iedarbībai. Foresto saglabā nemainīgi augstu aizsardzību līdz pat 8 mēnešu ilgā lietošanas periodā, kas ir ilgākais iedarbības laiks šāda veida produktiem, turklāt Foresto pretērču siksniņas ir ūdensizturīgas, tāpēc mīlulis to var nēsāt gan peldoties, gan mazgājoties.

Kakla siksna uzsāk izdalīt aktīvās vielas, tiklīdz tiek aplikta mājdzīvniekam ap kaklu un lai nodrošinātu ilglaicīgu aizsardzību, to nevajadzētu noņemt visu nēsāšanas laiku. Dino Zoo veikalos pieejami divi Foresto produkti:

  • Foresto suņiem: pretērču kakla siksna piemērota liela izmēra suņiem ar svaru no 8 kg, neatkarīgi no suņu šķirnes. Foresto suņiem drīkst sākt lietot jau no 7 nedēļu vecuma, taču to nevajadzētu lietot grūsnām un barojošām kucēm, kā arī gadījumos, ja dzīvniekam konstatēta pastiprināta jutība pret aktīvajām vielām vai pret kādu no palīgvielām.
  • Foresto kaķiem un maza izmēra suņiem: siksniņa piemērota kaķiem un maza izmēra suņiem ar svaru līdz 8 kg, un to atļauts lietot kaķēniem no 10 nedēļu vecuma. Kakla siksna nav piemērota grūsnām un laktējošām kucēm vai kaķenēm. Atšķirībā no suņiem paredzētās kakla siksnas, šajā kakla siksnā ir iestrādāts speciāls drošības posms, kas nodrošina kaķim iespēju pašam atbrīvoties no siksniņas gadījumos, ja gadījies aizķerties aiz kāda zara vai cita šķēršļa, tā mazinot bīstamu traumu risku.

Kad Foresto kakla siksna ir aplikta, tā mājdzīvniekiem nodrošina sekojošu aizsardzību pret parazītiem:

  • suņiem un kaķiem apkaro un novēršu blusu invāziju laika periodā no 7 līdz 8 mēnešiem;
  • atkarībā no mājdzīvnieka sugas, pasargā kaķu tiešo apkārtni pret blusu kūniņu attīstību 10 nedēļu periodā, savukārt suņiem – 8 mēnešu periodā;
  • 8 mēnešu periodā kakla siksna nodrošina nemainīgi repelentu jeb atbaidošu efektu pret ērcēm visās parazīta attīstības stadijās, un nogalina ērces, kas nonākušas uz mājdzīvnieka ādas vai apmatojuma;
  • suņiem 7 mēnešu periodā aktīvās vielas nodrošina netiešu aizsardzību pret tādām ērču pārnēsātām, dzīvībai bīstamām slimībām kā suņu babezioze un erlihioze, kā arī 8 mēnešu netiešu aizsardzību pret smilšu mušu pārnēsāto suņu leišmaniozi;
  • suņiem Foresto lieto arī dūrējutu invāzijas ārstēšanai, kā arī abu sugu mājdzīvniekiem Foresto kakla siksnu var lietot kā papildu terapiju blusu alerģiskā dermatīta ārstēšanai.

Papildu profilaktiskie pasākumi mājdzīvnieka aizsardzībai

Gadījumos, ja pirms Foresto kakla siksnas uzlikšanas mājdzīvniekam jau konstatēta blusu invāzija, jāiegādājas speciālie pretparazītu šampūni vai ampulas, un no blusām jāatbrīvojas. Savukārt ērces uzmanīgi jānolasa ar rokām. Ja mājsaimniecībā ir vairāki mājdzīvnieki, kas dodas pastaigās brīvā dabā, pretērču kakla siksniņu iegāde nepieciešama visiem vienlaikus.

Tāpat regulāri jāveic mājdzīvnieku attārpošana, tajā skaitā arī istabas kaķiem. Ja neesi drošs par to, kā pareizi veikt attārpošanu, aicinām iepazīties ar Dino Zoo ekspertu padomiem rakstā: Kā pasargāt mājas mīluli no parazītiem.

  • Papildus Foresto kakla siksnai, parazītu profilaksei iecienīts risinājums ir TICKLESS ultraskaņas ierīce visu vecumu suņiem un kaķiem. Nepārtraukti nēsājot, šī ierīce izstaro ultraskaņas viļņus, kas 10–12 mēnešu periodā atbaida blusas un ērces, nekaitējot mājdzīvniekam vai citiem dzīvniekiem. TICKLESS ierīci var piestiprināt pie kakla siksnas, un tas ir lielisks risinājums kucēniem, kaķēniem, grūsnām un laktējošām kucēm un kaķenēm, kā arī mājdzīvniekiem ar veselības problēmām, jo nesatur nekādas ķīmiskās vielas.

Dino Zoo – viss mājdzīvnieku aizsardzībai pret parazītiem!

Foresto un citu zīmolu pretparazītu kakla siksnas, attārpošanas zāles, pretparazītu šampūni un dažādi pretparazītu aksesuāri visplašākajā klāstā dinozoo.lv un Dino Zoo veikalos visā Latvijā! Steidz iegādāties piemērotākos pretparazītu līdzekļus jau tagad, un vasaru kopā ar savu mīluli sagaidi bez bažām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti