Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedvesmojošas atpūtas vietas Latvijā: idejas ģimenes atvaļinājumam

Ja pavasarīgā atpūta brīvdienās šogad šķiet izaicinājums, ziniet, ka neesat viens. Daudzi no mums ir izjutuši ceļošanas un atpūtas ierobežojumus saistībā ar pastāvīgi mainīgajām karantīnas un covid-19 prasībām.

 Patiesībā teju ikviens no mums alkst pēc neliela pārtraukuma un izraušanās no vāveres riteņa, lai kvalitatīvi pavadītu laiku kopā ar ģimeni, atpūstos, atklātu pieejamās un interesantās atpūtas vietas Latvijā, kā arī, lai ļautu bērniem atpūsties no viedierīcēm, vecākiem - no tiešsaistes konferencēm un nerimstošās informācijas plūsmas. 2021. gada pavasara atvaļinājums varētu būt vienkāršs, neplānots, tāpat kā vietas, uz kurām aizbraukt atpūtā.

Neatkarīgi no tā, vai plānojat pavasara nedēļas nogalēs izpētīt tuvāko apkārtni, vai vēlaties piešķirt ģimenes brīvdienām plašāku vērienu, piedāvājam apskatīt skaistas atpūtas vietas, kas ļaus gūt atelpu un nesteidzīgi izbaudīt brīvo laiku ģimenes lokā, turklāt daudzas no tām ir bezmaksas atpūtas vietas!

Rīga un Pierīga

Rīgas apkārtnē nekad nebūs garlaicīgi un, braucot uz jebkuru pusi ārā no Rīgas, ir iespējams atrast interesantas vietas jebkurai gaumei un vecumam. Puikām (un ne tikai!) kopā ar tētiem noteikti šķitīs aizraujoši aplūkot retas un pat unikālas kara lidmašīnas un helikopteru paraugus “Rīgas Aviācijas muzejā”.

Sapņojat par lidošanu? Izmēģiniet testa lidojumu ar lidmašīnu A-22 “Spilves lidostā” kopā ar profesionālu instruktoru.

Dodamies tālāk - uz “Baložu kūdras bānīti”. Jā, ekskursijas ar mazo, industriālo bānīti plānots 2021. gadā atjaunot! Ekskursijas laikā var vērot apkārtnes ainavas un fabrikas industriālo vidi, klausīties audiogida stāstus par purviem, kūdras ieguvi, Baložu kūdras fabriku, kā arī šaursliežu dzelzceļa vēsturi un atjaunošanu pašu entuziastu spēkiem.

Baložu kūdras bānītis. Autors: Jānis Bautra

“Latvijas Nacinālais botāniskais dārzs”  Salaspilī ir īstā vieta nesteidzīgām pavasara pastaigām, baudot krāšņumziedu maģiju. Dārza kolekcijā ir vairāk nekā 14 000 augu dažādība, kas skaitās bagātākā Baltijā!

Turpat netālu atrodas arī “Doles sala”, kas apvieno ne tika pastaigu takas, nelielu zoodārzu un atpūtas kompleksu "Rezidence", bet kultūras cienītājiem atvērts ir arī “Daugavas muzejs”.

Interesantas atpūtas vietas Zemgalē

Braucot uz Vidzemes vidienes pusi, izstaigājiet kopā ar savām atvasēm savas bērnības takas Līgatnē, kuras mināt skolas ekskursijās! “Līgatnes dabas takas” un to iemītnieki ar nepacietību gaida apmeklētājus, kas vēlas izvingrot kājas uz dažādas sarežģītības takām un nesteidzīgi vērot dabas procesus.

Savukārt maijā nesteidzīgi var izbaudīt pavasara pilno krāšņumu un aromātu “Pētera Upīša ceriņu dārzā” - ceriņu un ābeļu dārza apmeklētājiem ir iespējams uzzināt visu dārzā pārstāvēto šķirņu un to nosaukumu rašanās stāstus.

Pusaudžiem un tīņiem, kā arī piedzīvojumu un mistikas mīļotājiem ir iespējams bezmaksas izstaigāt Pokaiņu mežu un atklāt tā izslavēto mistēriju.

Cik sen esat bijis “Rundāles pilī”? Pašlaik pastaigām gan ir atvērts tikai franču dārzs, kas apžilbina ar savu košumu un vērienu, un tas ir viens no nedaudziem Eiropas vēsturiskiem baroka dārziem, kas saglabājis sākotnējo plānojumu bez būtiskām izmaiņām līdz pat atjaunošanas darbu sākumam.

Atpūtas vietas Vidzemē

Vidzemes augstienē ir ļoti skaistas atpūtas vietas, kas pieejamas ne tikai pāriem, ceļotājiem, bet arī mazākām un kuplākām ģimenēm. Nakšņošanai Vidzemē, un arī augstienē, ir pieejamas izsmalcinātas Spa viesnīcas - Latvijā neatradīsi citu reģionu, kur tik harmoniski apvienojas elpu aizraujoši dabas skati un daudzveidīgas, smalkas naktsmītnes vienuviet. Aktīvās atpūtas cienītāji noteikti var izbaudīt neskaitāmās mežas takas, trases, rāpšanās, lēkšanas, lidošanas un citas ekstrēmās izklaides vienuviet.

Atklājiet pavasara sezonu braucienā ar kanoe no Līgatnes līdz Siguldai, nesteidzīgi baudot upes krāces un vērojot dabas atplaukšanu.

Alūksne ir pilsēta saturīgai un aktīvai atpūtai visai ģimenei! Alūksnē un tās apkārtnē ir aplūkojamas 11 muižas un pilis, bet pašā pilsētā ir izbūvēts romantisks un kluss pastaigu Tempļa parks ar skatu torni un ātrāko un garāko nobraucienu virs ezera - Zip-line “ZZZIPPP” gaisa trosi.

Autors: Māris Šļivka

Joprojām darbojas arī “Alūksnes bānīša stacija”, no kuras pa Gulbenes – Alūksnes šaursliežu dzelzceļa līniju vasarā kursē tautā dēvētais “Bānītis”.

Atpūtas vietas Kurzemē

Vai jums kārdreiz ir ienācis prātā pavērot zvaigznes nedaudz tuvāk, sajūtot debessjuma varenību? Tālu no pilsētas gaismām izvietotā “Lielzeltiņu observatorija” ir aprīkota ar nepieciešamām iekārtām, kas ļauj novērot debesis.

Lielzeltiņu observatorija. Avots: VisitTalsi

Liepājas ezera “Zirgu salas dabas taka” ir ideāla pastaigu vieta pavasarī, kad vērot putnu atgriešanos un rosīšanos. 4 km garā pastaigu taka beidzas ar putnu vērošanas torni, kas uzcelts ezerā. Tā ir klusa un ērta vieta jūsu piknikam!

Mazāk zināma, bet tomēr bērniem intriģējoša kultūrvēsturiska pieturvieta - aktīvā tūrisma centrs „Kuršu Vikingu apmetne”, kur ir iespēja piemērīt vikingu tēlu sev un iesaistīties tā laika vikingu aktivitātēs, no sirds un aizraujoši atpūšoties ģimenes un draugu lokā.

Atpūta un izklaide Latgalē

Avots: Pexels

Uz Latgali noteikti jādodas ne tikai tās neskartās dabas, kultūras, daudzo ezeru dēļ, bet pavisam noteikti - gastro ceļojumā. Ekskursija ar degustāciju „Šmakovkys dadzynuotovā” vai alus darītavā “Kolnasāta” būs izcils galamērķis jautrai kompānijai vai azartiskam pārim. Vēlaties uzzināt Latgales kafijas stāstu? Dodieties uz “KUUP” grauzdētavu, kur iespējams iepazīties ar kafijas pupiņu ceļu līdz Latvijai, nodegustēt un iegādāties svaigi maltu kafiju.

Bērnu ceļojuma galamērķis noteikti ir dzīvnieki! Ieplānojiet savā braucienā pieturu “Staltbriežu dārzā z/s Mežsētas”, kur var apskatīt 300 dažādu šķirņu briežus no Anglijas, Ungārijas, Polijas un citām valstīm.

Ceļojat vienatnē un domājat, ka vasaras nometnes ir domātas tikai bērniem? Nebūt nē! Vasaras nometne „RUŠONA SAULES DĀRZS JEB VASALS LATGOLĀ!“ ir 3 dienu piedzīvojums pie neskartas dabas, kura laikā būs iespēja makšķerēt, gatavot ēdienu pie dabas šefpavāra vadībā, nakšņot teltī un pavadīt laiku mierā un klusumā, kā arī iegūt jaunus draugus.

Gada ceļošanas padoms - ņemiet talkā  riteni!

Šajā vasarā īpaši aktuāla ir ceļošana ar riteni, kopā ar draugiem vai ģimeni vai velkot bērnus līdzi velopiekabē. Atklājiet Latviju no jauna, pavisam nesteidzīgi, kilometru aiz kilometra, vērojot dabas norises un daloties ar iespaidiem. Ieskatieties Latvia Travel izveidotajā velo kartē, kas apvieno 80 maršrutus, ieskaitot Greenways un EiroVelo velo maršrutus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti