Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ietaupi laiku un enerģiju ar zāles pļāvēju traktoru.

Vasara ir ne tikai atvaļinājumu laiks un došanās atpūtā uz jūru vai ārzemēm, bet arī laiks, kad jārūpējas par savu dārzu un mauriņu. Noteikti, ka mazākā saimniecībā var noderēt arī vienkārši darba rīki, kamēr lielākā platībā laiku un enerģiju ietaupīs zāles pļāvējs traktors, kurš ir piemērots gan iesācējiem, gan profesionāļiem.


Zāles pļāvēji traktori ir svarīga komponente lielāka zāliena uzturēšanā perfektā kārtībā. Šo spēkratu raksturo trīs galvenās iezīmes:

Daudzpusība. Dārza traktori ir viegli pielāgojami, tiem ir izcila veiktspēja un plašs aprīkojuma klāsts, kas ļaus to lietot ne tikai zāliena pļaušanai, bet izmantot arī lapu savākšanai, sniega šķūrēšanai utt.
Viegli lietojams. Ērtā bezinstrumenta savienojuma sistēma, kā arī vienkāršotā palaišana un apturēšana ar viena pirksta pieskārienu nodrošina ērtu lietošanu. 
Ilgstošs sabiedrotais. Ātra asmeņu apkope, izturīgas detaļas un noturība pret koroziju - aspekti, kas dos iespēju šo produktu lietot ilgi. 

Kas jāņem vērā iegādes procesā? 

Iegādes procesā svarīgi ir saprast, kuru no modeļiem varētu iegādāties. Pieejamais klāsts ir liels, cenu diapazons arī, taču visu nosaka, cik jaudīgu dārza traktoru vēlies iegūt savā īpašumā. 

Cena. Zāles pļāvēji traktori nav no lētākajiem priekiem, taču taupīt uz šo rīku nevajadzētu. Šajā gadījumā: jo dārgāks un advancētāks dārza traktors, jo lielāku pievienoto vērtību no tā saņemsi.
Motora jauda. Ar virsvārstu motori būs klusāki, jaudīgāki un mazāk kaitīgi videi, taču arī dārgāki. Cik jaudīgu vajadzētu iegādāties? Vienotas atbildes nav. Kopumā zāles pļāvējs traktors ar mazāku motora jaudu izdara to pašu darbu, ko ar lielāku motora jaudu, taču ilgākā laika posmā. 
Pļaušanas platums. Šis ir ļoti svarīgs aspekts, kurš jāņem vērā pie iegādes brīža. Ja ir jāpļauj lielāks lauks, tad zāles pļāvējs traktors ar lielāku pļaušanas platumu ietaupīs laiku. Toties pie mazāka mauriņa labāk iegādāties produktu ar mazāku pļaušanas platumu, jo tas būs ātrāks un ļaus mauriņu nopļaut vieglāk. 
Transmisija. Visbiežāk transmisija traktoriem ir hidrostatiska. Šīm transmisijām ir divas pārnesuma pozīcijas - uz priekšu un uz atpakaļu. Jo straujāk spied uz gāzes pedaļa, jo ātrāk zāles pļāvēji traktori dosies uz priekšu, tāpēc arī šāda tipa produkti ir arī dārgāki. 
Drošība. Pirms iegādes veic testa braucienus, lai saprastu, vai varēsi ar sev vēlamo produktu tikt galā. Visi labākie zāles pļāvēji traktori ir aprīkoti ar opciju, ka brīdī, kad pamet vadītāja krēslu, motors noslāpējas. Tāpat arī pārliecinies, lai degvielas uzpildes tvertne atrodas atsevišķi no motora un akumulatora. 

Kā ietaupīt laiku un enerģiju? 

Zāles pļāvēji traktori palīdzēs ietaupīt jau tā vērtīgo laiku un enerģiju. Kā? Spējot nopļaut zālienu ātrāk un bez piepūles nekā to var izdarīt ar citiem darba rīkiem vai tehniku. Ja mazākajiem mauriņiem ar zāles pļāvēju nepieciešama vismaz stunda, lai nopļautu visu teritoriju, tad ar traktoru pietiks vien ar pāris minūtēm.

Lielākiem mauriņiem ieteicams izmantot lielākas motora jaudas zāles pļāvējus traktorus, jo, lai arī tie būs lēnāki, taču ar lielāku pļaušanas aptveri. Tādā gadījumā ietaupīsi laiku un pļaušanas darbus pabeigsi laicīgi. 
Pie mazākiem mauriņiem labāk izmantot mazāka tipa dārza traktorus, jo tiei ir kustībā ātrāki par lielāka tipa traktoriem. Lai arī to pļaušanas platums ir mazāks, ātrums un ērtums to kompensēs.

Husqvarna piedāvā kvalitatīvus dārza traktorus. Ar to palīdzību būs kontrolēta dažādu uzdevumu izpilde, kur arī koki un krūmi nebūs problēma. Šī zīmola traktori tiek vadīti ar pedāļiem, tādā veidā nodrošinot iespēju stūrēt ar abām rokām. Rezultātā - mazāk nenopļautu zonu, efektīvāks pļaušanas process un pilnvērtīga manevrētspēja.  Šiem traktoriem var viegli veikt apkopes, kā arī tos var pielāgot jebkuras sezonas darbiem pievienojot papildus inventāru, piemēram, piekabi, sniega lāpstu u.tml.
 
Husqvarna ir atlasīti modeļi iesācējiem. Pamatmodelis būs laba izvēle, ja šis būs pirmais traktors, kuru gatavojies iegādāties. Hidrostatiskas transmisijas tips un 97 cm pļaušanas platuma modelis ļaus darbu paveikt jebkuram iesācējam. Šis modelis ir paredzēts nelielu un vidēja izmēru dārziem. Zāles izmešana uz sānu, dizains un ergonomika padara šo dārza traktoru efektīvu un ērtu.

Vispopulārākā universālā versija ir Husqvarna TC38T. Šis ir jaudīgs traktors, kurš piemērots lietošanai vidēja un liela izmēra teritorijām. Aprīkots ar integrētu 320L aizmugurējo savācējgrozu, ar pedāli vadāmu hidrostatisku transmisiju un zemas vibrācijas pļaušanas bloka piedziņu. Pļaušanas platums - 97 cm. 

Savukārt profesionāļiem īsts palīgs būs TC 242TX modelis, kurš paredzēts lietošanai vidēja un liela izmēra dārzos. Tas aprīkots ar 320 litru aizmugurējo savācējgrozu, ar pedāli darbināmu hidrostatisku transmisiju un zemas piedziņas vibrāciju. Pļaušanas platums - 108 cm. 

Interesējies par iegādi? Ieskaties Husqvarna mājaslapā un saņem labāko piedāvājumu dārza traktoru iegādei!
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti