Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ievads PlayStation 5 pasaulē

Videospēļu konsole PlayStation apsteidz visus savus konkurentus, atstājot tos tālu sev aiz muguras. PlayStation ir guvis augstu popularitāti, pateicoties savām unikālajām īpašībām, proti, savienojamībai, izcilajām tehnoloģijām un pielāgošanās spējai mūsdienu mainīgajos laikos. PlayStation 5 ir jaunākais Sony PlayStation videospēļu konsoļu modelis, kurš pasaulē ienāca 2020. gada novembrī.

Sākuma hronoloģija

Marks Cenrijs, galvenais PlayStation arhitekts, ierosināja ideju - iepazīstināt tirgu ar jauno PlayStation 5. Viņš pastāvīgi strādāja, lai izlaistu improvizēto PlayStation 4 versiju. Marks mēdza saņemt atsauksmes no visām ar PlayStation 4 sasitītajām personām par tās aparatūru, programmatūru un galvenajiem trūkumiem. Viņa komandas smagais darbs atmaksājās un, konsoles pieprasījuma uzplaukums bija vērojams līdz ar PlayStation 5 izlaišanu 2020. gadā. PlayStation 5 ir devītās paaudzes videospēļu konsole, kas ir saderīga ar gandrīz visām PlayStation spēlēm. Šis ir liels solis pretī visām mūsdienu videospēļu konsolēm.

Specifikācijas

Playstation 5 ir tehnoloģiski attīstītas aparatūras un programmatūras asimilācijas rezultāts. Tas izmanto AMD Zen 2 mikroshēmas astoņu kodolu centrālo procesoru, kas izstrādāts ar septiņu nanometru procesa mezglu punktiem. Kā arī PS 5 ir aprīkots ar AMD Navi jaunākās versijas grafisko aparatūru.

PlayStation 5 glabā savus datus un programmatūru SSD diskā. Tas palīdz ātrāk straumēt un ielādēt spēles.

PlayStation 5 ir integrēts Bluray disku lasītājs, kas atbalsta 100 GB Bluray diskus un Ultra HD Bluray tehnoloģiju. Tas palīdz ātrāk instalēt spēles, izmantojot SSD krātuves priekšrocības, kas sniedz priekšrocību lietotājam kontrolēt spēles instalēšanas procesu. Kā vienu no atjauninājumiem var minēt enerģijas sistēmas uzlabošanu - tas ļauj ierīcei nepieciešamības gadījumā taupītu enerģiju.

Konsolei tika izlaista kopā ar jaunākās paaudzes DualSense kontrolieri, kas lietotājiiem dod iespēju pielāgoties spēles vajadzībām, lai sniegtu patiesi patīkamu spēļu baudīšanas pieredzi.

PlayStation 5 pastāv arī citas daudzpusīgas funkcijas. Kā piemērus var minēt, improvizēto lietotāja interfeisu un iespējamo savienojamību ar PlayStation 4 spēlēm. Turklāt, PlayStation 5 konsoli ir iespējams savienot ar PlayStation 4 kontrolieriem, PS4 spēlēm un citiem piederumiem. Tas atbalsta arī PlayStation Move, PlayStation Camera, PlayStation VR , austiņas, spēļu vadības pultis, nūjas, sacīkšu stūres un citas spēļu perifērijas ierīces.

Tiešsaistes pieejamība

PlayStation 5 atbalsta vairākus tiešsaistes kanālus. Kā spilgtākos piemērus var minēt, Netflix, MyCanal, BBC iPlayer, CBS All Access, Youtube, YouTube TV, Twitch, Amazon Prime, Netflix, Disney +, Hulu, Peacock, Spotify, Tunein, iHeartRadio, Plex, Apple TV +, Crunchyroll , Crackle, Video, DAZN, WWE Network, Pluto TV, Tuba un HBO Max. Kā arī PS 5 atbalsta "PlayStation Network" un "PlayStation Now" tiešsaistes pakalpojumus.

Piederumi

PlayStation 5 komplektācijā ietilpst tādi piederumi kā DualSense uzlādes ierīce, HD kamera, spēļu tālvadības pults un 3D bezvadu austiņas, kas ir kombinētas kopā ar PS5 Tempest Engine 3D audio tehnoloģiju.

Spēles

PlayStation 5 komplektā nāk iepriekš instalēta video spēle "Astro Playroom". Turklāt, šī konsole atbalsta dažādas spēles, kas ir saderīgas ar devītās paaudzes spēļu konsolēm. Kā arī liels bonuss ir tas, ka PS5 atbalsta iepriekšējo paaudžu konsoļu spēles.

Konsoles palaišana tirgū un pircēju atsaucība

Par PlayStation 5 izstrādi cilvēki uzzināja 2019. gada sākumā. Bet plašāka informācija par konsoles izveidi kļuva publiski pieejama 2020. gada vidū. Ilgi gaidīto konsoli sāka izplatīt ASV un Eiropā 2020. gada novembrī. Brīdī, kad PS5 bija publiski pieejamas,  tas guva lielu atsaucību. Konsoles popularitāte aizstāja visas tirgū pieejamās spēļu konsoles. Sony pieņēma avansa pasūtījumus, izmantojot mazumtirgotājus vai tiešsaistes pakalpojumus.  Konsoles pasūtījumi tika pieņemti un izpildīti konsoles izplatīšanas dienā.

Kopsavilkums

No iepriekš minētajām priekšrocībām, ir zināms, ka PlayStation 5 ir parocīgākā un populārākā videospēļu konsole, kas ir šobrīd pieejama tirgū. Ja Jūs esat īsts spēļu entuziasts, tad PlayStation konsoles iegāde būs Jūsu vērtīgākā investīcija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti