Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā darbojas veļas žāvētāji?

Salīdzinot ar standarta vai augstas efektivitātes veļas mazgājamo mašīnu,

 veļas žāvētāji ir ļoti vienkāršas ierīces. Katrs žāvētājs, no visvienkāršākā līdz dārgākajam, izmanto siltuma, gaisa un kustību kombināciju, lai žāvētu drēbes, noņemot mitrumu.

Katrs drēbju žāvētājs izmanto siltumu, lai paātrinātu drēbju žāvēšanu. Sildelementu var darbināt ar elektrību, dabasgāzi vai propāna gāzi. Žāvētājos, kas darbojas tikai ar elektrību, sildīšanas spirāles ir līdzīgas tām, ko izmanto krāsnīs vai karstā ūdens sildītājos. Caur spoli tiek nosūtīta elektriskā strāva, kas paredzēta pretestības radīšanai. Pretestība uzkrāj elektronus un rada enerģiju vai siltumu. Metāla spoles kļūst ļoti karstas no elektronu uzkrāšanās. Siltums tiek pārnests uz apkārtējo gaisu un ar pūtēju vai ventilatoru tiek izspiests visā žāvētājā. Dabasgāzes vai propāna gāzes žāvētāji ir atkarīgi no kontrollampiņas, kas aizdedzina gāzi, radot siltumu. 

Gāzes žāvētājos tiek izmantotas metāla plāksnes, kas paredzētas radītā siltuma pārnesei gaisā. Atkal pūtējs pārvieto uzkarsēto gaisu visā žāvētājā uz mitro veļu. Lai gan siltuma radīšanai tiek izmantota gāze, visiem gāzes žāvētājiem ir nepieciešama arī elektrība, lai darbinātu citas žāvētāja sastāvdaļas. Bieži vien, kad cilvēki izmanto veļas žāvētāju, gludināmais dēlis nav nepieciešams, jo ir veļas žāvētāji, kas spēj nodrošināt žāvēšanu bez burzījuma.

Gaisa cirkulācija ir būtiska efektīvai drēbju žāvēšanai. Padomājiet par to, cik daudz ātrāk drēbes izžūst uz veļas auklas, ja ir vējš. Laiks, kas nepieciešams drēbju žāvēšanai, lielā mērā ir saistīts ar gaisa plūsmu caur iekārtu. Gaiss tiek ievilkts žāvētājā caur atverēm vai ventilācijas atverēm korpusa ārpusē. Gaiss tiek uzkarsēts un sadalīts pa visu cilindru ar ventilatora vai pūtēja palīdzību. Apsildāmais gaiss palīdz izvadīt mitrumu no apģērba. 

Žāvēšanas cikla laikā visos ventilējamos žāvētājos nepārtraukti tiek ievilkts svaigs gaiss, jo mitruma piesātinātais gaiss tiek izspiests caur plūksnu sietu un izplūst no žāvētāja aizmugures kanālā, kas jāizvada uz mājas ārpusi. Nepareiza ventilācija vai ventilācijas aizsprostojumi kavēs gaisa plūsmu un palēninās ierīces žāvēšanas efektivitāti.

Ir arī dažādi veļas žāvētāji, kuriem ir pieejamas papildu sistēmas un funkcijas. Žāvētāji piedāvā dažādas cikla iespējas no noteikta laika līdz automātiskai mitruma noteikšanai. Dažas vadības ierīces ir izciļņu, zobratu un elektrisko kontaktu pamata sistēma. Jaunākus, dārgākus žāvētājus vada datorelektronika.

Dažiem jaunajiem žāvētājiem ir tvaika žāvēšanas funkcija. Tvaika funkcija rada tvaiku žāvētājā neatkarīgi no tradicionālā žāvēšanas cikla. Žāvēšanu ar tvaiku izmanto, lai atsvaidzinātu drēbes, kas ir saburzītas vai kurām ir spēcīga smaka. Šiem žāvētājiem ir nepieciešama ūdens līnija vai ūdens rezervuārs, kas jāpiepilda manuāli, un papildu sildelements ūdenim, lai radītu tvaika miglu.

Jebkurā gadījuma, ja ir vēlme iegādāties sev veļas žāvētāju, tas varētu būt lielisks ieguldījums mājsaimniecībā. Ar veļas žāvētāju katrs no jums spēs ietaupīt laiku. Izņemot no veļas mašīnas mitrās drēbes, var tās uzreiz mest iekšā veļas žāvētājā. Nav jātērē laiks, lai izkarinātu visas drēbes uz veļas auklas, nav arī jāgaida labi laikapstākļi, lai varētu veļu karināt ārā. Veļas žāvētājs visu atvieglo. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti