Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā iekārtot mazu dzīvokli?

Mazi un kompakti dzīvokļi ir populāra izvēle gan jaunu, gan gados vecāku cilvēku vidū – tiem ir pieejamākas cenas, tie ir vieglāk uzturami kārtībā, kā arī – tiem ir zemāki komunālie maksājumi. Tiesa, mazos mitekļos ir grūtāk sarīkot lielas ballītes, bet – mazu ballīti gan var radīt pavisam vienkārši. Tālāk nedaudz par to, kā ērtāk un ergonomiskāk iekārtot mazu dzīvokli!

7 vienkārši padomi maza dzīvokļa iekārtošanai

1.Ergonomika ir karalis. Mazs dzīvoklis nebūt nenozīmē šaurību un saspiestību. Arī mazā dzīvoklī visu var iekārtot tā, lai kustēties būtu ērti un darboties – patīkami. Svarīgi apzināties savus paradumus un iekārtot telpu tieši savām vajadzībām. It īpaši tas attiecas uz virtuvi. Nav svarīgi, vai iekārtojumā izmantota lēta sadzīves tehnika vai dārgi zīmoli – ja to būs ērti lietot, tad arī virtuvē būs patīkami uzturēties. Ergonomika attiecas primāri uz sadzīves tehnikas novietojumu, virtuves un vannasistabas iekārtojumu, kā arī lielo mēbeļu izvietojumu.

2. Vertikālā ass ir labākais draugs. Lai jau tā nelielās telpas pārmēru nepieblīvētu, ieteicams virzīties pa vertikālēm uz augšu un maksimāli izmantot visu telpu. Grāmatplaukts uz grīdas aizņems vienādu vietas daudzumu neatkarīgi no sava augstuma, tad kādēļ neizveidot to līdz pašiem griestiem? Tāpat virtuves skapīšus var būvēt līdz griestiem, augšējos plauktos novietojot reti izmantojamas, tomēr vajadzīgas lietas.

3. Grīda nav plaukts. Svarīgi godīgi saprast, cik daudz mantu tiek lietots ikdienā, un attiecīgi katrai lietai ierādīt savu vietu. Uz grīdas drīkst atrasties tikai mēbeles un paklāji. Šī vienkāršā noteikuma ievērošana jebkurai telpai liks izskatīties kārtīgai un plašai bez piepūles.

4. Katrai lietai sava vieta. Kad vieta ir ierādīta, tā arī jāievēro. Tā mitekli varēs vienmēr ātri sakopt. Svarīgi arī ievērot lietošanas biežuma principu – to, ko vajag katru dienu vai bieži, nolikt vieglāk aizsniedzamās vietās, un to, ko vajag reti, – tālāk.

5. Regulāri atbrīvoties no liekā. Mantām ir tendence krāties un augt vairumā. Tādēļ ir vērts regulāri papētīt tālākajos plauktos noglabāto un pajautāt, vai tiešām lieta, kas nav cilāta vairākus gadus, ir nepieciešama.

6. Izvēlēties viegli transformējamas mēbeles. Mazā miteklī nevar atļauties greznību ieviest daudz mēbeļu, tādēļ transformējamas mēbeles var lieti noderēt. Piemēram, žurnālgaldiņš, ko var pacelt un paplašināt, lai izmantotu arī kā ēdamgaldu viesībās. Klubkrēsls, ko var izvilkt arī kāda viesa izguldīšanai. Tāpat arī dīvānu var atrast tādu, kas gan labi izskatīsies, gan arī būs ļoti ērts gulēšanai.

7. Izvēlēties piemērotu sadzīves tehniku. Lēta sadzīves tehnika vai dārga – katrā klasē var atrast dažādus modeļus, kas izmēra ziņā būs īpaši piemēroti maziem mitekļiem. Piemēram, izvelkams tvaika nosūcējs ļaus novietot papildu virtuves skapīti. Ja virtuvē ir maz vietas, ir pieejamas plīts virsmas ar diviem, nevis četriem gatavošanas riņķiem. Tāpat ir pieejami arī nelieli ledusskapji, kompaktas cepeškrāsnis, šaurākas trauku mazgājamās mašīnas un īpaši kompaktas veļas mašīnas. Nav jāatsakās no ērtībām vietas trūkuma dēļ, tikai labāk jāsaplāno.

Preču piegāde – ērtākā iespēja aizņemtiem cilvēkiem

Sadzīves tehnika nav apģērbs – nav būtiski to pataustīt vai pasmaržot pirms iegādes. Tādēļ iepirkšanās internetā ir lielisks laika taupīšanas veids. Viedveikals 1a.lv plašā klāstā piedāvā visdažādāko sadzīves tehniku un interjera preces, kā arī – ir iespēja izvēlētās preces bez piegādes maksas saņemt 1a.lv klientu centros, kas atrodas lielākajās Latvijas pilsētās – piecos punktos Rīgā, kā arī tādās pilsētās kā Daugavpils, Jelgava un Liepāja. Ienāciet un izvēlieties jaunu sadzīves tehniku savam miteklim jau šodien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti