Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Kā, izmantojot auto kā ķīlu, var saņemt kredītu – padomi un ieteikumi

Mūsdienās pieejami dažādi kredīti pret ķīlām. Viens no tiem – kredīts pret auto ķīlu, kas var būt risinājums situācijās, kad nepieciešamas finanses kādas lielākas ieceres īstenošanai, taču tās nav iespējams iegūt, izmantojot kādu no tradicionālajiem kredītiem. Kā jau jebkurš kredīts, arī kredīts pret auto ķīlu saistās ar zināmiem riskiem, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši pāris padomus un ieteikumus, lai arī Jūs vajadzības gadījumā varētu izvēlēties sev un savam maciņam draudzīgāko, kā arī aizņemties atbildīgi.

Izvērtējiet savu finansiālo situāciju!

Pirms uzņematies kredītsaistības, izvērtējiet savu finansiālo situāciju! Apkopojiet visus savus ienākumus un izdevumus par vismaz pēdējiem 3 mēnešiem un apdomājiet – cik daudz Jums paliek pāri pēc tam, kad esat sedzis visus svarīgos izdevumus? Finanšu eksperti uzskata, ka ikmēneša kredītmaksājumiem nevajadzētu pārsniegt 20-25% no visiem ikmēneša ienākumiem, turklāt tiem nevajadzētu veltīt visus brīvos līdzekļus.

Salīdziniet dažādus aizdevējus un piedāvājumus!

Lai nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus un neradītu pārāk lielu slogu finansēm, lēmumam izmantot tādu iespēju kā kredīts jābūt ļoti pārdomātam, tādēļ nekādā gadījumā neizvēlieties pirmo kredīta pret auto ķīlu piedāvājumu – tā vietā salīdziniet dažādus aizdevējus un piedāvājumus! Attiecībā uz aizdevēju apskatiet, ko par to saka citi klienti – apskatiet atsauksmes sociālajos tīklos un sūdzību portālos. Esiet kritisks, tomēr, ja slikto atsauksmju ir vairāk nekā labo, lēmumu sadarboties ar konkrēto aizdevēju apdomājiet vairākkārt! Attiecībā uz piedāvājumu ņemiet vērā un izvērtējiet sekojošus faktorus: aizdevuma summa, atmaksas termiņš, ikmēneša maksājums, procentu likme, papildu izmaksas.

Noskaidrojiet, kā tiek veikta auto novērtēšana!

No auto novērtējuma lielā mērā atkarīgi kredīta nosacījumi, tādēļ noskaidrojiet – kam aizdevējs pievērš uzmanību, vērtējot auto? Vai tas tiek darīts attālināti vai klātienē? Dažādiem aizdevējiem vērtēšanas kritēriji var atšķirties, tomēr visbiežāk tiek ņemti vērā un vērtēti sekojoši kritēriji:

  • Auto izlaiduma gads;
  • Auto vizuālais un tehniskais stāvoklis;
  • Auto nobraukums;
  • Auto pašreizējā tirgus vērtība.

Tāpat ir vērts noskaidrot, cik % no auto vērtības aizdevējs piedāvā kā aizdevuma summu. Atcerieties – ja piedāvājums Jūs neapmierina, Jums ir tiesības no tā atteikties! Turklāt Jums nav obligāti jāizmanto maksimālā aizdevuma summa.

Pārbaudiet savu kredītvēsturi un vajadzības gadījumā uzlabojiet to!

Viens no svarīgākajiem, ja pat ne pats svarīgākais faktors, ko ņem vērā un izvērtē ikviens aizdevējs, saņemot kredīta pieteikumu – kredītvēsture. Kredīts pret auto ķīlu var būt pieejams arī ar sliktu kredītvēsturi, tomēr laba kredītvēsture ir iespēja saņemt kredītu ar izdevīgākiem nosacījumiem, t.sk. lielāku aizdevuma summu un zemāku procentu likmi. Pastāv vairākas iespējas, kā pārbaudīt savu kredītvēsturi, piemēram, Kredītinformācijas Biroja mājaslapas www.manakreditvesture.lv sadaļā ‘’Mana kredītvēsture’’. Savukārt, lai uzlabotu savu kredītvēsturi, rīkojieties sekojoši: visus maksājumus veiciet laicīgi; palieliniet savus ienākumus; pēc iespējas samaziniet esošās kredītsaistības vai atmaksājiet tās!

Kā, izmantojot auto kā ķīlu, var saņemt kredītu?

Lai saņemtu kredītu pret auto ķīlu, rīkojieties sekojoši:

  • Aizpildiet pieteikumu izvēlētā aizdevēja mājaslapā! Pieteikumā būs jānorāda informācija par sevi, saviem ienākumiem un savu auto. Ņemiet vērā, ka kredīts pret auto ķīlu Jums pieejams tikai tad, ja potenciālais ķīlas auto ir Jūsu likumīgs īpašums!
  • Sagaidiet, kamēr aizdevējs izvērtē Jūsu pieteikumu! Atkarībā no situācijas pieteikuma izvērtēšana var prasīt aptuveni 30 minūtes līdz 1 stundai. Pēc tam aizdevējs informēs par savu lēmumu un turpmākiem soļiem.
  • Vienojieties par auto novērtēšanu! Atkarībā no izvēlētā aizdevēja auto novērtēšana var notikt gan attālināti, gan klātienē.
  • Parakstiet aizdevuma līgumu! Kad auto novērtēts, aizdevējs sagatavos Jūsu situācijai un auto specifikai atbilstošu kredīta piedāvājumu. Ja piedāvājums Jūs apmierina, varat parakstīt aizdevuma līgumu. Lai nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus, atgādinām vēlreiz to pārlasīt no A līdz Z!
  • Sagaidiet naudu savā kontā! Aptuveni 15-30 minūtes pēc līguma parakstīšanas nauda ienāks kontā, kuru norādījāt aizdevuma līgumā.

Kredīts pret auto ķīlu un citi aizdevumi dažādām situācijām un vajadzībām pieejami Latkredits.lv – ienāciet un uzziniet vairāk! Vēlreiz atgādinām, ka ikviens aizdevums ir nopietnas saistības, tādēļ sākumā izvērtējiet aizdevuma nepieciešamību, piemērotību situācijai, kā arī savas iespējas aizdevumu godprātīgi atmaksāt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Navigācija kriptovalūtu regulējumos

Tā kā kriptovalūtu popularitāte un ietekme ir pieaugusi, valdības un regulējošās iestādes visā pasaulē ir centušās izveidot sistēmu, lai pārraudzītu to izmantošanu.

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti