Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā izmantot CV paraugus?

Neatkarīgi no tā, kādā profesijā meklējat darbu, CV jeb dzīves gājuma apraksts ir kļuvis par neatņemamu dokumentu, lai pieteiktos vakancei. Tieši tāpēc pret CV veidošanu nedrīkst izturēties pavirši, jo patiesībā tieši jūsu CV radīs par jums pirmo iespaidu, un, kā zināms, pirmajam iespaidam var būt izšķiroša nozīme. Lai būtu droši, ka CV būs gan vizuāli, gan saturiski korekts, ieteicams izvēlēties jau gatavu CV paraugu, kurā tikai jāievada jūsu informācija.

Pirmais solis ir atrast CV paraugu, kas jums šķiet saprotams un atbilstošs. Ierakstot Google meklētājprogrammā atslēgas vārdus “CV paraugs” jūs noteikti atradīsiet neskaitāmus paraugus, taču pievērsiet uzmanību tiem, kurus iespējams lejupielādēt kā rediģējama dokumenta failu.

Kad CV paraugs ir lejupielādēts, seko nākamais solis – parauga aizpildīšana ar savu informāciju. Šajā posmā atcerieties, ka jānomaina arī dokumenta nosaukums, lai failu sauc, piem., “Janis Berzins CV”, nevis “CV paraugs”.

Vēl mēdz gadīties, ka CV paraugā ir iekļautas tādas ailes, kas jums nav aktuālas vai arī kurās jums nav nekā, ko ierakstīt – šīs ailes vienkārši izdzēsiet, nevis atstājiet tukšas. Atcerieties – CV paraugs nav akmenī kalts, tajā iespējamas variācijas, tāpēc pielāgojiet to savai pieredzei un informācijai, kas ir būtiska konkrētajai profesijai.

Trešais solis ir CV pārbaude – pirms sūtīšanas noteikti iedodiet kādam pārlasīt un pārskatīt savu CV, īpašu uzmanību pievēršot arī vārdu pareizrakstībai un gramatikai! Lai arī cik rūpīgi jūs paši savu CV būsiet pārlasījuši, skats no malas vienmēr noder, turklāt ļauj pamanīt to, kas mums pašiem nekādi neizdodas.

Ja CV ir gatavs un pārskatīts, ir laiks to nosūtīt vai izdrukāt un nogādāt potenciālajiem darba devējiem! Ja sūtat CV e-pastā, tad noteikti neaizmirstiet par pieklājīgu pavadvēstuli, kurā norādīts jūsu vārds, uzvārds un kontaktinformācija. Atcerieties – lai arī cik lieliska būtu jūsu personība vai vērtīga jūsu darba pieredze, darba devējs to nevar uzminēt, tāpēc jūsu CV ir jābūt tādam, kas to visu parāda. Laiks, kas ieguldīts laba CV izveidošanā, noteikti atmaksāsies darba meklējumos!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti