Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā izvēlēties biroja tehniku darba efektivitātes uzlabošanai?

Darbinieks, kurš labi jūtas savā darba vietā, ik dienu savu darbu dara ar prieku un maksimālu atdevi. Ja darbs ir padarīts kvalitatīvi un no sirds, to novērtē arī darba devējs. Lai darbinieks efektīvi varētu veikt savus darba pienākumus, darba ritms ikvienā nozarē vairs nav iedomājams bez kvalitatīvas un jaudīgas biroja tehnikas, ar kuras palīdzību mēs varam pavairot, pārsūtīt un saglabāt nepieciešamos dokumentus un citus failus. Interneta veikals 220.lv plašā klāstā piedāvā dažādu biroja tehniku gan lieliem uzņēmumiem, gan nelieliem birojiem

Dators

Savu ikdienu vairs nespējam iedomāties bez datora – ne mājās, ne darba vietā. Rēķini, saziņa, informācijas ieguve - mūsdienās to visu mēs lielākoties darām datoros. Protams, datora veids, jauda, atmiņas ietilpība un citi svarīgākie tehniskie parametri tiek izvēlēti ņemot vērā darāmo darbu apjomu un specifiku.

Printeris

Bieži vien arī mājas apstākļos, bet pavisam noteikti - uzņēmumos un mācību iestādēs, ir nepieciešami printeri. Dokumentu drukāšana, pavairošana un pārsūtīšana ir nepieciešama teju katru dienu, tādēļ, izvēloties printeri, izvērtējiet veicamā darba apjomu un pievērsiet uzmanību printera funkcijām.

Vai mūsdienās pietiek tikai ar drukāšanas funkciju vai tomēr ir vajadzīgas arī dokumentu kopēšanas un skenēšanas iespējas? Atsevišķi modeļi arī iekļauj  faksa sūtīšanas iespēju. Ja Jūsu izvēlētajā printerī ir iekļauta Duplex funkcija, tas nozīmē, ka printeris nodrošina automātisku lapas apgriešanu.

Ja printera darba apjoms paredzēts lieliem apjomiem, izvēlieties ierīci, kurai ir iespējami lielākā operatīvā atmiņa. Jo lielāka operatīvā atmiņa, jo lielāka ierīces veiktspēja. Lielākam dokumentu daudzumam piemēroti ir Canon printeri, kas ir daudzfunkcionālas ierīces. Izmantošanas ziņā izdevīgākas ir lāzera daudzfunkcionālās ierīces. Salīdzinot ar tintes printeru izmaksām dokumentu drukāšanā, tas ir ļoti liels naudas līdzekļu ietaupījums.

Papīra smalcinātājs

Atsevišķos uzņēmumos un iestādēs ir nepieciešams atbrīvoties no kļūdainiem vai veciem dokumentiem. Ja dokumenti tiek vienkārši izmesti, var notikt datu un informācijas noplūde, tādēļ piedāvājam iegādāties papīra smalcinātājus. Šīs ierīces smalcināšanas veidu var izvēlēties: strēmelēs vai gabaliņos. Ja iznīcināmā informācija ir svarīga, iesakām izvēlēties griešanu gabaliņos. Tas būs drošāk.

Pievērsiet uzmanību smalcinātāja darba apjomam. Ja ik dienu ir daudz smalcināmā papīra, izvēlieties ierīci ar lielāku atkritumu tvertni. Atsevišķi modeļi smalcina ne tikai papīru, bet arī plastikāta kartes, CD un skavas. Tāpat pievērsiet uzmanību trokšņa līmenim, griešanas ātrumam, sasmalcināto papīru platumam un citām papildu funkcijām.

Projektors

Ikvienā darba vietā notiek gan sapulces, gan apmācības, tādēļ bieži vien ir nepieciešami projektori un ekrāni projektoriem. Projektora izvēlē svarīgākais ir izvērtēt maksimālās izšķirtspējas rādītājus, lai attēls būtu skaidri saprotams. Jo lielāka projektora izšķirtspēja, jo labāk tas attēlos vizuālo informāciju. Šī nianse ir ļoti svarīga, ja detalizēti nepieciešams izpētīt kādu attēla apgabalu.

Ir divu veidu projekcijas ekrāni – portatīvie un griestu projekcijas ekrāni. Ja ekrāns nepieciešams tikai dažreiz, labāk iegādāties portatīvo jeb pārnēsājamo ekrānu, lai jebkuru biroja telpu vienā mirklī padarītu par sapulces vai apmācību vietu.

Ja tas ir nepieciešams bieži un tiek izmantots vienā konkrētā telpā, labāk izvēlēties griestu projekcijas ekrānu, kas tiek montēts zem griestiem. Šāda veida ekrāna izvēle nodrošinās vizuālās informācijas parādīšanu jebkurā laikā un nebūs jāraizējas par ierīču pārnēsāšanu, datora un projektora saslēgšanu , kā arī citām tehniskajām lietām.

Modernāks risinājums ir interaktīvās tāfeles, kas ļauj apvienot klasiskās prezentācijas priekšrocības ar moderno tehnoloģiju iespējām. Tomēr tās iegāde nelielam birojam diez vai būs ekonomiska, ja vien konferencēm un apmācībām paredzētā telpa netiks iznomāta.

Ergonomiskas mēbeles

Ja grasāties iekārtot konferenču zāli, noteikti ņemiet vērā ergonomikas aspektus. Izvēlieties ergonomisku un reizē modernu aprīkojumu, lai telpa atbilstu mūsdienīgām prasībām, jo auditorija, kurai jāsēž uz cietiem un neērtiem krēsliem, diezin vai otrreiz gribēs apmeklēt šādu biroju.

Pat visprasīgākajam klientam interneta veikala 220.lv piedāvātās ergonomiskās mēbeles un biroja tehnika ļaus atrast nepieciešamo biroja aprīkojumu. Neaizmirstiet arī par piederumiem datoriem vai printeriem. Veikala piedāvājumā atradīsiet tintes kārtridžus un kārtridžus lāzerprinteriem, piederumus datoriem, printeriem un arī projektoriem.

            

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti