Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kā izvēlēties savai sejas formai piemērotas saulesbrilles?

Pavasaris nereti tiek dēvēts par iemīlēšanās jeb rozā briļļu periodu, kad pagalmā čivinošās putnu balsis un vaigu sildošie saules stari šķietami pārņem ikviena cilvēka sirdi, liekot tai atplaukt kā maigam pavasara ziedam. Taču, par spīti neizbēgamajam pavasara jūtu uzplūduma vilnim, šoreiz parunāsim par rozā briļļu taustāmo versiju, proti, siltās gada sezonas absolūtajai nepieciešamībai – saulesbrillēm. Neapjūciet plašajā saulesbriļļu klāstā un izvēlieties brilles, kas patiesi izcels Jūsu sejas vaibstus, ņemot vērā modes ekspertu ieteikumus ideālā saulesbriļļu pāra iegādei.

Sejas formas noteikšana – kā to izdarīt ātri un precīzi?

Pirmais solis ceļā uz Jūsu sejas formai vispiemērotākā pavasara/vasaras aksesuāra izvēli ir savas sejas formas noteikšana. Ja nekad iepriekš neesat saskāries ar savas sejas formas analīzi, Jums noderēs itin vienkāršs, toties pietiekoši precīzs veids, kā to ērti un veikli izdarīt mājas apstākļos. Viss, kas Jums būs nepieciešams ir spogulis un lūpu, vai acu zīmulis – vīrieši pavisam noteikti var izlīdzēties ar flomāstera vai marķiera palīdzību.

Nostājieties pēc iespējas tuvāk pie spoguļa, un mēģiniet tajā atzīmēt Jūsu sejas robežas. Tādējādi Jūs iegūsiet lielisku sejas formas vizuālo attēlojumu, lai pēcāk secinātu, kurai  no ģeometriskajām formām Jūsu seja līdzinās visvairāk – aplim, trijstūrim, kvadrātam, ovālam vai tomēr taisnstūrim.

Asi stūri un izteiktas formas ieapaļu seju īpašniekiem

Ja pēc augstāk izklāstītā uzdevuma veikšanas, esat secinājis, ka Jūsu seja ģeometriski visvairāk atbilst apļa formai, tad ziniet, ka ieapaļu seju īpašniekiem, iegādājoties saulesbrilles, būtu jāfokusējas uz izteiktiem un pat asiem saulesbriļļu rāmjiem. Šādas brilles vizuāli pagarinās, kā arī šķietami slaidinās Jūsu seju, izceļot kā zoda, tā vaigu kaulu zonu.

Noteikti izvairieties no apaļas formas brillēm. Šāds variants pilnībā saplūdīs ar Jūsu sejas formu un nedos vēlamo sejas vaibstu izcelšanas efektu.

Stilīgās kaķactiņas - trijstūrveida seju labākais sabiedrotais

Trijstūrveida sejām būtu ieteicams lūkoties stilīgo un vienmēr aktuālo kaķactiņu virzienā. Kaķactiņas dizains izveidos lielisku balansu starp trijstūrveida sejas formai raksturīgajām niansēm – šauro zoda un augsto pieres daļu.

 Ja iespējams, dodiet priekšroku kaķactiņas formai, kuras augšējie stūri ir vērsti vairāk uz sāniem, tādējādi panākot izlīdzinošu efektu starp Jūsu zoda un pieres daļu. Mēģiniet atturēties no tā sauktā oversize modeļa – tas pilnībā pārņems Jūsu seju un vēl jo vairāk izcels Jūsu nesamērīgi augsto pieri.

Kvadrātveida sejām lieliski izskatīsies apaļi briļļu rāmji

Sejai, kas pēc formas vairāk atgādina kvadrātu, jāaizmirst par asiem un izteikti kvadrātainiem saulesbriļļu rāmjiem. Jums būs nepieciešamas saulesbrilles sievietēm vai vīriešiem, kas spēs vizuāli mīkstināt Jūsu stūrainos sejas pantus. Šo uzdevumu fantastiski pildīs platas,ieapaļas formas saulesbrilles.

Kvadrāta formas sejai pavisam noteikti nepiestāvēs miniatūras saulesbrilles, kas tik tikko aizsedz Jūsu acis – šāda aksesuāra izvēle būtiski pastiprinās sejas kvadrātainos leņķus, liekot tai izskatīties vēl stūrainākai nekā tā patiesībā ir.

Atcerieties, veiksmes formula īsto saulesbriļļu piemeklēšanā ir gaužām vienkārša, proti, Jums ir jāatrod aksesuārs, kura forma ir pilnīgs pretstats Jūsu sejai.

Vai taisnība, ka ovālai sejas formai piestāv gandrīz viss?

Ovālas sejas formas īpašnieki nudien var atviegloti nopūsties – Jūsu sejas pantiem patiešām piestāv praktiski jebkurš saullesbriļļu modelis! Ovāls ir  harmoniska forma, kas iespējo dažādu dizainu, to skaitā kaķactiņas, izteikti masīvo, kā arī mūsdienīgo aviatoru jeb lāsīšu stila briļļu nēsāšanu. Atliek vien paļauties uz savu personīgo stila izjūtu un mesties jaunāko saulesbriļļu modes aktualitāšu izpētē!

Masīvas saulesbrilles līdzsvara ieviešanai taisnstūrveida sejās

Savukārt, ja Jūsu seja vairāk atgādina taisnstūra formu, kurai visbiežāk ir novērojama žokļa un vaigu kaulu atrašanās vienā platumā, būtu vēlams dod priekšroku ieapaļām brillēm, kas papildinātas ar vienu no galvenajām oversize stila iezīmēm - masīviem rāmjiem.

Pievērsiet uzmanību arī kāroto saulesbriļļu platumam – taisnstūrveida sejas gadījumā briļļu apakšdaļai un augšdaļai būtu jābūt pēc iespējas vienlīdzīgākai.

Atklājiet nebeidzamas saulesbriļļu dizaina variācijas internetā

Vēlaties sagatavoties jaunajai pavasara/vasaras sezonai laicīgi, iegādājoties modernu un Jūsu sejas formai piemērotu saulesbriļļu pāri? Pievilcīgas sieviešu un vīriešu saulesbrilles ir ērti un vienkārši iegādājamas vienā no Latvijas lielākajiem interneta veikaliem – 220.lv.  Ienirstiet atpazīstamāko saulesbriļļu zīmolu pasaulē un izvēlieties savu pavasarīgā stila odziņu jau tūli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti