Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kā “pieradināt” skrituļslidas – padomi iesācējiem

Ikviens skrituļslidošanas entuziasts piekritīs, ka šo sporta veidu patiesi var izbaudīt, sajūtot vēju matos, kad vari uzņemt ātrumu, skrituļojot pa līdzenu virsmu. Tomēr, lai līdz šādam prasmju līmenim nonāktu, vispirms jāapgūst dažas svarīgas lietas, kas jāzina ikvienam, kurš vēlas lietot skrituļslidas. Ieskatieties raksta turpinājumā, lai noskaidrotu vairākus noderīgus padomus skrituļslidošanas iesācējiem.

Iegādājieties pareizo aprīkojumu

            Pirms sākat apgūt pašu skrituļošanu, jāiegādājas īstais aprīkojums, un jāsāk, protams, ar piemērotāko skrituļslidu izvēli. Kā zināms, mūsdienās ražotāji piedāvā ne tikai skrituļslidas bērniem, bet arī skrituļslidas sievietēm un skrituļslidas vīriešiem. Tās atšķiras ne tikai pēc dizaina, bet arī citām iezīmēm, lai katram braucējam nodrošinātu labāko aizsardzību, komfortu un braukšanas efektivitāti.

Īstais skrituļslidu veids

            Bērnu skrituļslidas jāizvēlas īpaši uzmanīgi un atbildīgi, lai mazais skrituļotājs tajās justos ērti un droši, kā arī slidu zābaks nebūtu pārāk brīvs vai ciešs. Šim nolūkam svarīgi izpētīt to, kādi skrituļslidu izmēri ir sortimentā, ko piedāvā skrituļslidu veikals. Skaidri zinot, kāds izmērs nepieciešams, skrituļslidas bez problēmām var iegādāties arī internetā, piemēram, interneta veikalā Hokejapasaule.lv, kur pieejamas slavenu un uzticamu ražotāju, tai skaitā, Bauer, CCM un Mission skrituļslidas.

Par labākajām pasaulē tiek uzskatītas Rollerblade skrituļslidas, par kurām dzirdējis teju ikviens. Kādēļ izvēlēties kvalitatīvu zīmolu skrituļslidas? Jo tās ne tikai ilgāk kalpos un nodrošinās komfortu, bet arī būs iespējams iegādāties un nomainīt oriģinālās detaļas, piemēram, ritenīšus, gultņus, šasijas un citas sastāvdaļas.

Aizsargaprīkojums

            Pašas skrituļslidas nav vienīgais svarīgais aprīkojums, par kuru jāatceras. Tāpat jāiegādājas arī aizsargaprīkojums, kas pasargās no dažādām traumām, kuru iesācējiem mēdz būt ne mazums. Noderīgi būs sekojoši aizsargi: ķivere, ceļu un elkoņu sargi, kā arī roku sargi. Aizsargaprīkojuma nēsāšanai vajadzētu kļūt par ikdienas ieradumu, jo kritienu un triecienu gadījumā to nozīme var būt izšķiroša.

Nesteidzies un izbaudi mācīšanās procesu

Kad būsiet iegādājušies piemērotas skrituļslidas un aprīkojumu, pienācis īstais bridis, lai to liktu lietā. Vispirms apgūstiet līdzsvara noturēšanu, stāvot uz slidām, kā arī iemācieties atsperties, lai uzsāktu braukšanu un pareizi bremzēt. Mācīšanos ieteicams veikt drošā vietā, kur ir pēc iespējas mazāk šķēršļu un nav braucošu transportlīdzekļu. Ideālā gadījumā vajadzētu pieaicināt kādu zinošu skrituļotāju, kas parādītu, kā pareizi uzsākt braukšanu.

Lai drošs brauciens, un atcerieties, ka kvalitatīvas un izturīgas skrituļslidas bērniem un pieaugušajiem varat iegādāties interneta veikalā Hokejapasaule.lv!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti