Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kā saglabāt matu veselību ziemā?

Ziema var būt ļoti skarba pret mūsu matiem. Daudz nokrišņu, auksts un sauss gaiss var sausināt jūsu matus un padarīt tos trauslākus, nekā tie ir gada siltajā laikā. Par laimi, pastāv daži padomi, kurus jūs varat likt lietā, lai uzlabotu savu matu veselību ziemas laikā.

Samaziniet šampūna lietošanu

Šampūns iztīra jūsu matus ne tikai no netīrumiem un matu kopšanas produktiem, bet arī no to dabīgajām eļļām, kas saglabā tos mīkstus un veselīgus. Tādēļ mēģiniet sevi ierobežot līdz pāris matu mazgāšanas reizēm ar šampūnu nedēļā. Ja jums ir dabīgi eļļaina galvas āda, jūs varat matus mazgāt ar sausajiem šampūniem, kādi ir atrodami interneta veikalā TopBeauty.

Nepārspīlējiet ar karstumu

Pārnākot mājās pēc aukstas ziemas dienas, karsta duša var šķist kā labākā lieta visā pasaulē, bet pārāk ilga mazgāšanās karstā ūdenī var ievērojami sausināt matus (tāpat kā ādu!). Mēģiniet iet remdenās dušās un neaizkavējieties tur ilgāk, nekā ir nepieciešams. Cenšieties sekot šim padomam vismaz lielāko ziemas daļu, jo karstas dušas kārdinājumam reizēm nav iespējams pretoties. Tādās reizēs valkājiet dušas cepurīti.

Lietojiet matu balzamu un mitrinošus produktus

Tas varētu izklausīties acīmredzemi, bet šis solis ir tik svarīgs matu kopšanas rutīnā, ka mēs vēlamies to īpaši izcelt. Pēc mazgāšanas, palutiniet savus matus arī ar mitrinošiem krēmiem un eļļām. Matu kopšana ar šādiem līdzekļiem ir svarīga visu gadu, bet ziemā tā ir īpaši būtiska.

Neveidojiet matus ar karstumu

Lai arī cik jautri nebūtu izpūst, iztaisnot vai sacirtot matus, šīs veidošanas metodes var nodarīt lielu postu veselīgiem matiem. Kad vien tas ir iespējams, mēģiniet jūsu matus pēc iespējas izžāvēt istabas temperatūrā, bet lokšķērēm labāk iedot atpūtu vismaz līdz pavasarim.

Nēsājat cepuri

Aukstais ziemas gaiss, spēcīgi vēji un nokrišņi var nopietni pabojāt matus, tādēļ, pirms ejat ārā, uzvelciet cepuri vai kapuci. Jo vairāk matus izdosies paslēpt cepurē, jo vairāk tie būs pasargāti no sausā un aukstā gaisa. Jā, cepures valkāšana ierobežo matu sakārtojumu izvēli, bet ja jūs mazliet pameklēsiet, noteikti atradīsiet kādu tādu cepuri, kas spēs sadzīvot ar vairumu frizūru.

Iegādājieties gaisa mitrinātāju

Sildītāji un radiatori ievērojami izžāvē gaisu un, līdz ar to, arī jūsu matus. Tādēļ iegādājieties gaisa mitrinātājus un lietojiet tos visās istabās, kurās pavadāt daudz laika, ieskaitot guļamistabu. Ja jums darbā ir pašiem sava vieta, vai arī tādas nav, bet kolēģi neibildīs, lietojiet gaisa mitrinātāju arī tur. Starp citu, gaisa mitrinātāji tagad ir pieejami arī vēl mazākā, viegli pārnēsājamā formā, kuru var novietot uz sava darba galda.

Neaizmirstiet apmeklēt frizieri

Mēs visi zinām, ka matus vajadzētu apgriezt regulāri, bet to ir tik viegli aizmirst! Matu apgriešana ir veselīga, jo tā neļauj galiem turpināt šķelties. Ja jums ir īss matu griezums, apmeklējiet frizieri ik pēc 4 līdz 8 nedēļām. Ja jums ir gari mati, pietiks ar vienu vizīti ik pēc 2 vai 3 mēnešiem.

Pievienojiet diētai veselīgus taukus

Omega-3 tauksskābes ļauj matiem saglabāt spīdumu un sekmē to ātrāku augšanu. Šo taukskābi mūsu ķermeņi nav spējīgi izstrādāt paši, tādēļ mēs to varam uzņemt tikai caur diētu vai uztura bagātinātājiem. Ja jums garšo jūras veltis, jums ir paveicies, jo tādas treknas zivis kā lasis, skumbrija un makrele ir izcili omega-3 avoti. Ja zivis jums negaršo, jūs varat uzņemt omega-3 ar uztura bagātinātāju palīdzību, piemēram, bezgaršīgām zivju eļļas kapsulām.

Uzņemiet papildus Vitamīnu C

Vitamīnam C ir antioksidantiskas īpašības, kas pasargā matus no brīvo radikāļu izraisītiem bojājumiem. Tādēļ, lietojot Vitamīnu C, jūs samazināsiet matu galu šķelšanos un saglabāsiet savu matu veselīgo kuplumu. Citrusa augļi un zaļumi ir labākie Vitamīna C avoti, tādēļ, nākamreiz apmeklējot lielveikalu, iemetiet pārīti savā iepirkuma grozā.

Ziema nāk kopā ar jauniem izaicinājumiem matu veselībai, bet ir vairākas lietas, kuras jūs varat darīt lietas labā. Sekot šiem padomiem prasa zināmu disciplīnu un spēju pieņemt izmaiņas jūsu ikdienas rutīnā, bet mēs domājam, ka saglabāt savus matus skaistus un veselīgus visas ziemas garumā ir tā vērts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti