Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kāpēc ir ieteicams tonēt auto logus? Vērts zināt

Pastāv dažādi transportlīdzekļu papildināšanas risinājumi, izmantojot daudzpusīgus aksesuārus, taču logu tonēšana ir viens no izplatītākajiem variantiem, kuru izmanto arī auto īpašnieki Latvijā. Lai arī varētu šķist, ka iemesls šādai izvēlei ir saistīts tikai ar spēkrata vizuālo tēlu, patiesībā stiklu tonēšana raksta turpinājumā. ietver virkni citu vērtīgu priekšrocību, par kurām pastāstīsim

Stiklu tonēšana un likumdošana

            Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.295 3.2. punktu, Latvijā pieļaujama vējstikla augšmalu tonēšana, savukārt priekšējo sānu logu tonēšana jāveic tā, lai gaismas caurlaidība būtu vismaz 70%. Pārējos stiklus atļauts tonēt pēc brīvas izvēles. Vērts zināt, ka dažādās valstīs šie noteikumi un ierobežojumi var atšķirties.

Populārākie iemesli, kādēļ tonēt transportlīdzekļa logus

1.Pasargā auto interjeru

Nav noslēpums, ka ilgstoša saules staru ietekme var bojāt dažādus materiālus, tai skaitā, ādas sēdekļus, jo tie laika gaitā izbalēs un pat sāks plaisāt. Logu tonēšana ir viens no gudriem risinājumiem, kas var ievērojami paildzināt Jūsu transportlīdzekļa salona apdares materiālu mūžu, saglabājot tos labā stāvoklī un ļaujot vēlāk pārdot mašīnu par augstāku cenu.

2.Paaugstina komfortu braukšanas laikā

Saules spīdēšana tieši sejā var būt ļoti kaitinoši gan šoferim, gan pasažierim, turklāt nedrīkst aizmirst, ka autovadītāja gadījumā redzamība ir tiešā veidā saistīta ar drošību uz ceļa. Lai novērstu šādus riskus un uzlabotu komfortu braukšanas laikā, varat vai nu nēsāt saulesbrilles, vai vienkārši izvēlēties kvalitatīvu auto stiklu tonēšanu.

3.Pasargājiet sevi un savas mantas no nevēlamiem skatieniem

Teju ikvienam, kas pārvietojas ar auto, ir gadījies piedzīvot situācijas, kad citu mašīnu pasažieri vai garāmgājēji ziņkārīgi cenšas ielūkoties Jūsu spēkrata salonā. Transportlīdzekļa stiklu tonēšana gan rūpēsies par privātumu, gan arī neļaus redzēt, kādas mantas atrodas uz aizmugurējā sēdekļa, mazinot risku, ka kāds vēlēsies mašīnā ielauzties.

4.Paaugstina automašīnas energoefektivitāti

Nav noslēpums, ka auto uzturēšana var izmaksāt visai dārgi, tādēļ meklējam veidus, kā šos izdevumus ikdienā samazināt. Iedomājieties situāciju, ka iekāpjat mašīnā, kas ilgi stāvējusi saulē. Salonā, protams, ir neizturams karstums, tādēļ, lai atvēsinātu gaisu, nekavējoties slēdzam auto kondicionieri, kas savukārt patērē diezgan daudz enerģijas.

Tonētie logi neļauj mašīnas salonam tā uzkarst, tādēļ arī atvēsināšanai jāpatērē mazāk enerģijas, kas ļauj ietaupīt.

5.Sargā mašīnā esošo pasažieru veselību

Retāk aizdomājamies par to, ka auto logu tonēšana var palīdzēt aizsargāt arī mūsu veselību. Lai cik ļoti mums patiktu atrasties saulē, pārāk ilga uzturēšanās UV staros var paaugstināt ādas vēža attīstību. Tāpēc mašīnas logu tonēšana cenas ziņā ir vērtīgs ieguldījums ne tikai mūsu labsajūtā un drošībā, bet arī veselībā.

6.Rūpējas par papildu drošību avārijas situācijās

Līmplēves, kas tiek izmantotas stiklu tonēšanai, ir izturīgas, tādēļ tās radīs papildu aizsardzību gadījumā, ja, piemēram, avārijas situācijā stikls tiks sasists. Plēve ne tikai palīdzēs stiklam izturēt triecienu, bet arī saplīšanas gadījumā pasargās mašīnā esošos pasažierus no lauskām, kas var radīt traumas.

Kvalitatīva auto logu tonēšana – Sdesign.lv

Ja esat izlēmuši veikt mašīnas stiklu tonēšanu, izvēlieties zinošus savas jomas profesionāļus, kas darbojas SIA “S-design”! Piedāvājumā ir dažādu krāsu gammu logu tonēšanas līmplēves, sākot no ļoti gaišas, līdz pat tādas, kas nodrošina tikai 10% gaismas caurlaidību. Līmplēves stikliem tiks uzklātas kvalitatīvi, paveicot darbu norunātajā termiņā. Plašāka informācija par piedāvājumu – Sdesign.lv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti