Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kas mūsdienās ir nepieciešams, lai saņemtu finansējumu?

Jebkuram uzņēmumam ir nepieciešams finansējums tā attīstībai, īpaši sākuma posmā, kad tikai tiek izstrādāts biznesa plāns. Ar finansējumu ir iespējams īstenot ieplānotos projektus, segt izdevumus, saistības, iegādāties nepieciešamo produkciju, tehniku, pakalpojumus darbam un pārdošanai.

Finansējumu veidi

Esošiem un ilgstoši strādājošiem uzņēmumiem noteikti ir pieejams pašu kapitāls un iekšējais finansējums, kas tiek iegūts no savām rezervēm un pamatkapitāla. Šajā gadījumā tieši nesadalīta uzņēmuma peļņa bieži kļūst par nepieciešamo finansējumu.

Nenoliedzami jauniem uzņēmumiem vai tiem, kam ar pašu kapitālu nepietiek, ir spiesti meklēt ārējo finansējumu, ko sniedz trešās personas. Ir iespējams piesaistīt investorus, pieteikties valsts atbalstu programmām, piemēram, Altum, vai aizņemties no draugiem, radiem un finanšu kompānijām.

Plaši izmantotais ārējais finansējums ir kreditoru piedāvātie aizdevumi uzņēmumiem, kas sniedz atbalstu gan veiksmīgi strādājošām kompānijām, gan biznesa iesācējiem. Jūs variet saņemt nepieciešamo aizdevumu apgrozāmiem līdzekļiem, cita biznesa iegādei, uzņēmuma attīstībai, iekārtu iegādei, jaunā biznesa uzsākšanai u.tml.

Ārējā finansējuma saņemšana

Ārējā finansējuma piesaistīšana ir smags darbs, jo naudas līdzekļi nevar tikt izsniegti bez pierādāmā pamata. Jums ir jāizstrādā plāns un jāpamato iegūto naudas līdzekļu izlietošanas veidus un plānoto peļņu, uz kuras pamata spēsiet atmaksāt aizdevumu, ja izvēlēsieties vērsties pie kreditoriem.

Jūs variet palielināt savas izredzes saņemt vajadzīgo finansējumu, ja pievērsīsiet uzmanību šīm detaļām:

  • Pārdomāts biznesa plāns, kas var ieinteresēt un pierādīt tā ilgtspējību. Tam jāiekļauj sīkumos ceļš no idejas līdz īstenošanai, kā arī investora ieguvumus.
  • Vēršoties pie kreditoriem, tiks prasīta ķīla, piemēram, nekustāmais īpašums vai komercķīla. Lielākoties no nodrošinājuma vērtības ir atkarīga aizdevuma procentu likme.
  • Esošiem uzņēmumiem pārbaudīs peļņu un zaudējumus par iepriekšējo un tekošo gadu, tāpat ir svarīgs apgrozījums.  

Meklējot finansējumu jaunam biznesam, jāsaprot, ka tiks pārbaudīts aizņēmēja kredītreitings, kas aizdevējam ļaus izvērtēt jaunā uzņēmēja iepriekšējo kredītpieredzi un ienākumu apmēru. Kredīts bez konta pārskata ir iespējams vien ilgstoši strādājošā uzņēmuma gadījumā, kad ir iespējams novērtēt kompānijas peļņu un apgrozījumu, citā variantā ir jāpierāda sava maksātspēja. 

Naudas līdzekļi no ārējiem avotiem ļaus attīstīt biznesa plānu uzreiz, negaidot pirmo peļņu. Turklāt diemžēl šīs brīdis var arī nepienākt, jo bez pietiekama finansiālā atbalsta ir gandrīz neiespējami izvirzīties priekšā. Laikus saņemtais finansējums ir liela daļa no panākumiem.

Aizņemieties atbildīgi, izvērtējot savas iespējas aizņēmumu atmaksāt, jo jebkurš aizdevums ir finansiāls risks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti