Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Keramikas darbnīcas LILA radošas keramikas meistarklases

Keramika ļauj apvienot radošo un praktisko pusi un izveidot traukus, ko lietot ikdienā vai dekoratīvus mākslas darbus ar ko izrotāt mājas vai darba vietu. Keramikas meistarklasē ikviens var ļaut vaļu saviem apslēptajiem talantiem un radīt, ko patiešām neatkārtojamu.

Kas var piedalīties keramikas meistarklasē?

Māla meistarklasēm nav vecuma un cita veida ierobežojumu. Piedalīties var bez priekšzināšanām un iepriekšējas pieredzes. Līdzīgi kā citās dzīves jomās arī šeit iesācējiem nereti sanāk paši interesantākie darbiņi.

Radošās keramikas meistarklases studijā Lila ir paredzētas pāriem, ģimenēm, draugiem un darba kolektīviem. Optimāls dalībnieku skaits ir no 2 līdz 10, taču vajadzības gadījumā varam uzņemt arī lielākas grupas. Grupām un bērniem līdz 13 gadiem ir spēkā atlaides dalības maksai. Plašāk par piedāvājumu varat uzzināt mūsu mājaslapā – LILA.LV.

Kā viss notiks?

Sazinieties ar mums, rakstot uz [email protected] un vienosimies par piemērotāko meistarklases norises laiku un grupas lielumu. Mēs sagādāsim visu vajadzīgo (materiāli, darbarīki, našķi, tēja, kafija), lai pasākums izdotos uz desmit. Jūs nāciet, ņemot līdzi labu garastāvokli un izbaudiet pasākumu.

Māla meistarklasēs mēs varam veidot praktiskus vai dekoratīvus keramikas priekšmetus – šķīvji, bļodas, krūzes, nelielas figūras un skulptūras, svečturi un vēl daudz ko citu. Zinoši pasniedzēji demonstrēs un arī konsultēs, kā labāk izveidot izvēlēto māla priekšmetu. Atkarībā no varēšanas un gribēšanas viss pasākums aizņems divas līdz trīs stundas.

Kad darbiņi būs gatavi, Jūs varēsiet turpināt savas dienas gaitas vai vakaru. Keramikas veidojumi paliks Cēsīs, keramikas darbnīcā Lila, nožūt, kam sekos glazēšana un divkārša apdedzināšana keramikas ceplī. Viss process parasti aizņem 3 – 4 nedēļas.

Pēc māla priekšmetu apdedzināšanas varēsiet tos saņemt uz vietas keramikas studijā vai ar pakomāta starpniecību tuvāk savai dzīvesvietai.

Ja plānojat savu māla darbiņu kādam dāvināt, piesakieties keramikas meistarklasei savlaicīgi. Tas ir sevišķi svarīgi brīžos, kad tuvojas kādi lielāki svētki vai mainās gadalaiki.

Meistarklašu veidi

Mūsdienās, kad vairumam dienas aizrit sēžot birojā pie datora, dalība keramikas meistarklasēs ļauj pieskarties, kam būtiskam un nemainīgam. Mūsu senči ir veidojuši un lietojuši māla traukus jau tūkstošiem gadu. Keramikas veidošana ļauj pietuvoties savām saknēm un izbaudīt ne tikai rezultātu, bet arī pašu procesu.

Keramikas darbnīcā LILA ir iespējams piedalīties meistarklasēs dažādos formātos:

  • grupā (kolēģi, draugi, jubilejas dāvana, komandas saliedēšanas pasākums, vecmeitu ballīte),
  • pāru nodarbībā (interesants vakars vai pēcpusdiena),
  • ģimenes meistarklasē.

Veidojam māla priekšmetus lipināšanas tehnikā vai strādājam uz podnieka virpas. Abi varianti ir interesanti. Lielākām grupām organizatorisku apsvērumu dēļ piemērotāka ir strādāšana sīkplastikas tehnikā.

Ko veidot? Par to vienosimies e-pastā vai telefonsarunā. Bļodas, krūzes, šķīvji, dekori – katram no tiem ir savs šarms un pielietojums, turklāt ikvienu no tiem var izveidot vienas nodarbības laikā. Tā kā šis ir roku darbs, katram meistaram galarezultāts būs atšķirīgs.

Radītie meistardarbi varēs kļūt par skaistiem interjera elementiem, personalizētām dāvanām vai praktiskiem, ikdienā lietojamiem priekšmetiem.

Dzert kafiju no pašu veidotas krūzītes vai ēst no pašu rokām gatavotas bļodiņas vai šķīvja būs daudz interesantāk. Turklāt visus apglazētos un keramikas ceplī apdedzinātos traukus var mazgāt gan trauku mašīnā, gan ar rokām. Tie lieliski iederēsies jebkurā interjerā un ļaus kavēties atmiņās par meistarklasē pieredzēto.

Kā pie mums nokļūt

Uzziniet vairāk par LILA filozofiju un piedāvājumu LILA keramikas darbnīcas mājaslapā – https://lila.lv/ Studija atrodas Cēsīs, pašā centrā (Uzvaras bulvāris 1A, Cēsis, LV-4101). Pie pašas  darbnīcas ir pieejama bezmaksas autostāvvietas un tuvumā ir daudzi interesanti apskates objekti, t.sk. Cēsu koncertzāle.

Nāciet, ļaujieties piedzīvojumam, atklājiet savus slēptos talantus un iemācieties, ko jaunu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Ko ņemt vērā, izvēloties kredītu internetā

Aizvien lielāku popularitāti kredītņēmēju vidū gūst kredīti internetā, kas ļauj saņemt naudu ar dažu klikšķu palīdzību. Taču, vai vienmēr pietiek ar vienkāršu klikšķi, lai pieņemtu pareizo lēmumu...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti