Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lāzerepilācija: 7 svarīgi fakti, kas tev jāzina pirms procedūras veikšanas

Ikdienas cīņa ar nevēlamajiem matiņiem var būt patiesi nogurdinoša, turklāt liela daļa procedūru, kas palīdz no tiem atbrīvoties, ir mazefektīvas un sagādā diskomfortu. Regulāru veicot lieko matiņu skūšanu, vaksāciju vai depilāciju, nereti ar laiku attīstās tādas nepatīkamas problēmas kā ieauguši matiņi, nieze, apsārtums un ādas iekaisums.

Lai atvieglotu šo šķietami nebeidzamo cīņu, estētiskā kosmetoloģija jau labu laiku piedāvā krietni vien ilglaicīgāku metodi. Lāzerepilacija ir veselībai droša, nekaitīga un krietni vien efektīvāka procedūra, ar kuras palīdzību no liekajiem matiņiem iespējams atbrīvoties teju jebkurā ķermeņa zonā.

Tāpēc, ja apsver domu atbrīvoties no liekajiem matiņiem uz visiem laikiem, esam apkopojuši 7 svarīgus faktus par to, kas būtu jāzina ikvienam, pirms lāzerepilācijas kursa uzsākšanas. Turpini lasīt un uzzini vairāk!

1.Vai tiešām uz visiem laikiem?

Viens no pirmajiem jautājumiem, kas interesē visus, kas vēlas izmēģināt lāzerepilāciju cīņai ar lieko apmatojumu – vai tiešām no matiņiem iespējams atbrīvoties pilnībā un tie neataug? Lai lāzerepilācijas efekts būtu maksimāli efektīvs un ilglaicīgs, jāveic pilns lāzerepilācijas procedūru kurss.

Lai panāktu to, ka liekais apmatojums vairs neataugs, atkarībā no ādas un matiņu tipa, biezuma un toņa, var būt nepieciešamas 6 līdz 12 procedūras, ievērojot 4 līdz 8 nedēļu ilgu intervālu starp procedūrām. Pēc pirmajā pāris procedūrām matiņi ataugs plānāki un gaišāki, taču jau pēc aptuveni 4. procedūras tie sāk pamazām izkrist. Jārēķinās, ka lāzerepilācija ir nopietna procedūra, tāpēc neievērojot speciālista norādījumus par procedūru biežumu, skaitu un ādas kopšanu starp un pēc kursa beigām, efekts var nebūt tāds kā cerēts.

2.  Aptuveni reizi gadā nepieciešama efektu uzturošā procedūra

Lai gan pēc pilna kursa veikšanas bojātajos matu folikulos matiņu ataugšana vairs praktiski nenotiek, tomēr aptuveni 1–2 reizes gadā var būt nepieciešama efektu nostiprinošā procedūra. Tas ļaus atbrīvoties no tiem matiņiem, kas bijuši latentajā matiņu augšanas fāzē.

3.Diskomforts procedūras laikā – mazāks, kā varētu šķist

Protams, katram ir individuāls sāpju slieksnis, taču attīstoties tehnoloģijām, modernākajos lāzerepilācijas kabinetos pieejama arvien mūsdienīgāki lāzerepilācijas modeļi . Jaunāka un modernāka aparatūra nozīmē ne tikai efektīvāku procedūras rezultātu vai iespēju pielāgot šo metodi teju jebkuram ādas un matiņu tipam, bet arī daudz patīkamāku procedūras norisi.

Jaunākie lāzerepilācijas modeļi aprīkoti ar dzesēšanas un citām tehnoloģijām, kas palīdz novērst diskomfortu un nepatīkamās sajūtas procedūras laikā.

Vienlaikus, svarīgi atcerēties, ka ķermeņa zonās, kur āda ir plānāka un jutīgāka sajūtas var būt izteiktākas. Piemēram, lāzerepilācija bikini zonai vai sejai var sagādāt nedaudz lielāku diskomfortu.

4.Jāuzmanās no saules!

Ziemas un rudens sezona nereti tiek uzskatīta par ērtāko laiku lāzerepilācijas kursa uzsākšanai. Proti, pēc lāzerepilācijas procedūras āda ir daudz jutīgāka pret saules stariem, tāpēc dermatologi un meistari iesaka pēc iespējas ilgāk izvairīties no tiešiem saules stariem vai sauļošanās solārijā.

Lai mazinātu ne tikai ādas pigmentācijas, bet arī nopietnāku ādas slimību riskus, svarīgi vismaz 3 dienas, taču vislabāk aptuveni 2 nedēļas pēc procedūras pasargāt savu ādu, izvairoties no tiešiem saules stariem.

5.Starp procedūrām no liekajiem matiņiem jāatbrīvojas ar skuvekli

Ja iepriekš matiņu likvidēšanai izvēlējies vaksācijas vai elektroepilācijas metode, svarīgi atcerēties, ka starp lāzerepilācijas procedūrām matiņu noņemšanai drīkst izmantot tikai veco, labo skuvekli. Vismaz 4 nedēļas pirms procedūras nedrīkst veikt vaksāciju, cukura epilāciju vai elektroepilāciju, savukārt vienu dienu pirms procedūras lāzerepilācijai paredzētajā ķermeņa zonā liekie matiņi jānoskuj.

6.Droši tikai tad, ja pakalpojuma sniedzējs ir sertificēts

Lāzerepilācija ir atzīta par veselībai drošu procedūru. Taču gan procedūras efektivitāti, gan tās drošību nosaka izvēlēta speciālista pieredze un zināšanas. Svarīgi, lai kosmetologs vai estētiskais dermatologs, ir sertificēts konkrētā pakalpojuma sniegšanai, tāpēc pirms lāzerepilācijas kursa uzsākšanas, pārliecinies, vai meistaram ir kvalifikāciju apstiprinoši dokumenti.

Lāzerepilācijai, tāpat kā citām estētiskās kosmetoloģijas un dermatoloģijas procedūrām, ir noteiktas kontrindikācijas, tāpēc pieredzējis speciālists iepriekš veiks ādas un matiņu tipa diagnostiku, noskaidros aktuālās veselības problēmas, to, vai ikdienā lieto kādus medikamentus un ieteiks, kā pareizi kopt apstrādājamo ādas zonu starp procedūrām.

7.Lāzerepilācija piemērota teju jebkurai ķermeņa zonai

Viena no metodes lielākajām priekšrocībām ir tāda, ka ar tās palīdzību no liekajiem matiņiem vari atbrīvoties teju jebkurā ķermeņa zonā. Ne tikai kājām vai rokām, lāzerepilācija sejai, bikini zonai, vēderam, mugurai vai krūtīm ir vienlīdz efektīva un piemērota.

Ne mazāk svarīga priekšrocība ir tāda, ka pateicoties lāzerepilācijai iespējams uzlabot ādas stāvokli un izskatu, ko ietekmējusi ilgstoša vaksācija, elektroepilācija vai skūšanās ar skuvekli. Lāzerepilācija palīdz pilnībā atbrīvoties no ieaugušajiem matiņiem, līdz ar to mazinās nepatīkamā nieze, ādas iekaisuma risks vai alerģiska ādas reakcija, ko nereti izraisa depilācijas krēmu izmantošana.

Efektīva, droša un patīkama lāzerepilācijas pieredze pašā Rīgas centrā

Parūpējies par savu skaistumu droši un efektīvi! Izvēlies lāzerepilācijas, estētiskās un ārstnieciskās kosmetoloģijas un citus skaistumkopšanas pakalpojumus saņemt Veselības un skaistuma centrā Adoria, Rīgā, A. Čaka iela 70–3. Pakalpojumus veic pieredzējusi meistare, kosmētiķe S. Vēciņa. Piedāvājam veikt arī estētiskās dermatoloģijas procedūras! Botulīna injekcijas veic ārsts – dermatologs Dmitrijs Pukijāns. Ienāc adoria.lv un piesaki savu vizīti jau tagad!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti