Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Malta kafija – izvēles un uzglabāšanas priekšnosacījumi

Kafija nenoliedzami ir viens no vairāk baudītajiem dzērieniem visā pasaulē. Šobrīd ir dažādi kafijas pagatavošanas veidi, taču dzēriena izcilība sākas ar piemērotas kafijas izvēli. Kā izvēlēties labāko malto kafiju? Par to vairāk lasiet raksta turpinājumā.

Malta kafija vai kafijas pupiņas

Lai arī bieži ir dzirdams ieteikums iegādāties kafijas pupiņas un tās samalt tieši pirms kafijas pagatavošanas, ne vienmēr tas ir parocīgi, jo papildus ir nepieciešamas arī kafijas dzirnaviņas vai kafijas automāts ar iebūvētām kafijas dzirnaviņām. Šī iemesla dēļ daudzi izvēlas iegādāties maltu kafiju, kas ir daudz ērtāka lietošanā. Pareizi uzglabāta maltā kafija nezaudē savas labās īpašības ilgu laiku.

Ko ņemt vērā, izvēloties kafiju?

Malta kafija lielākoties tiek gatavota no divām kafijas pupiņu šķirnēm - Arabika un Robusta. Jāņem vērā, ka Robusta kafija satur vairāk kofeīna - tātad ir stiprāka un rūgtāka. Kafija, kas tika pagatavota no Arabika pupiņām, ir garšas ziņā maigāka. Pieejama arī malta kafija, kas satur abu veidu kafijas pupiņas. Izvērtējiet savu gaumi un prasības, lai izvēlētos labāko risinājumu un nebaidieties eksperimentēt, lai atklātu jaunas garšas nianses!

Svarīgs aspekts, kas ir jāņem vērā – kafijas grauzdējuma pakāpe. Tā tiek norādīta ar skaitļiem no 1 līdz 5. Jo augstāks ir šis skaitlis, jo kafija garšas un smaržas ziņā bagātīgāka. Ja dodat priekšroku maigai kafijai, izvēlieties vieglu grauzdējumu, savukārt, ja patīk nedaudz saldena garša, izvēlieties vidēji grauzdētu kafiju. Stiprāks grauzdējums patiks tiem, kam garšo rūgtena kafija.

Kā uzglabāt maltu kafiju?

Lai kafija nezaudētu savu garšu un aromātu, ir svarīgi to uzglabāt pareizi.

  • Kafiju ieteicams uzglabāt oriģinālajā iepakojumā vai hermētiski noslēgtā traukā;
  • Glabājiet kafijas iepakojumu cieši noslēgtu tumšā un sausā vietā.

Pareizi uzglabāta malta kafija ik dienas ļaus izbaudīt aromātisko un īpašo garšas buķeti!

Laba maltā kafija - Kafo.lv

Ja esat kvalitatīvas maltās kafijas meklējumos, ieskatieties Kafo piedāvājumā, kur atradīsiet kafiju no labākajiem un iecienītākajiem zīmoliem. Domājot par kafijas cienītāju ērtībām, Kafo ir sarūpējis arī visu citu, kas nepieciešams labas kafijas pagatavošanai - kafijas automātus un dažādus brūvrīkus. Ieskatieties un izvēlieties labāko www.kafo.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Izcel savas mājas dizainu ar betona dakstiņu jumtu

Pareizi izvēlēts jumts var būtiski ietekmēt jūsu mājas kopējo estētiku. Betona dakstiņu jumts – kopējo vides atmosfēru. Tas ne tikai nodrošina izturību un ilgmūžību, bet arī piešķir šarmantu el...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti