Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Padomi, kas palīdzēs saglabāt žilbinoši baltu smaidu

Balti, skaisti zobi bieži vien ir pirmais, ko pamanām cilvēkos, tāpēc arī paši vēlamies parūpēties par to, lai smaids būtu kopts. Bojāti un nodzeltējuši zobi spēj iedragāt pašapziņu, bet pēc tam, kad veiktas procedūras, lai novērstu nepilnības, svarīgi turpināt rūpēties par zobiem. Laba mutes higiēna ir svarīga ne tikai estētisku apsvērumu, bet arī veselības dēļ. Turpinājumā daži vienkārši padomi, kas palīdzēs saglabāt ne tikai žilbinoši baltus zobus, bet arī iegūt svaigu elpu un veselīgu smaidu.

Izvairieties no dzērieniem, kam ir spēcīgs pigments

Kafija, sarkanvīns un tēja, lai arī daudzu iemīļoti dzērieni, satur ļoti spēcīgus pigmentus, kas var nokrāsot arī zobu emalju. Papildus pigmentiem, ko šie dzērieni satur, melna kafija un sarkanvīns satur lielu daudzumu vielu, kas, lietojot tās lielos daudzumos, vājina zobu emalju, veicinot zobu bojāšanos.

Ja tomēr nespējat pilnībā atteikties no šo dzērienu baudīšanas, izmantojiet salmiņus un centieties pēc to lietošanas izmazgāt zobus.

Regulāri kopiet zobus

Šis ir visvienkāršākais padoms, taču laba mutes higiēna ir baltu un veselīgu zobu pamatā. Mazgājiet zobus divas reizes dienā. Kvalitatīvākam rezultātam ieteicams izmantot elektriskās zobu birstes.

Piemēram, Philips sonicare zobu birste, pareizi to izmantojot, spēj noņemt pat četras reizes vairāk aplikuma, nekā manuālā zobu birste. Philips sonicare zobu birste veic aptuveni 31 000 apgriezienu minūtē, kas ar manuālo zobu birsti nebūtu iespējams.

Izmantojot elektriskās zobu birstes, zobu tīrīšanas process tiek atvieglots un ir pierādīts, ka uzlabojas arī smaganu stāvoklis, bet neaizmirstiet par zobu diegu!

Periodiski izmantojiet balinošu zobu pastu

Balinošu zobu pastu lietošana ikdienā var būt pārāk intensīva. Ikdienā izvēlieties kvalitatīvu un labu zobu pastu ar fluoru, bet reizi vai divas nedēļā mazgājiet zobus ar balinošu zobu pastu. Šāda kombinācija ļaus nodrošināt veselīgu un baltu smaidu.

Nesmēķējiet

Smēķēšana nodara kaitējumu ne tikai Jūsu plaušām, matiem un ādai, bet arī zobiem. Tabakas dūmi padara zobus dzeltenus un var likt elpai nelabi ost. Ja, tomēr pa laikam nespējat atteikties no cigaretes, tad tāpat kā dzerot kafiju, sarkanvīnu vai tēju, lai samazinātu nelabvēlīgo efektu, pēc smēķēšanas centieties nekavējoties izmazgāt zobus.

Izmantojiet mājās lietojamus zobu balinātājus

Ir pieejami daudzi vienkārši lietojami un dabiski zobu balināšanas līdzekļi. Piemēram, periodiska zobu balināšana ar dzeramo sodu, ļaus nospodrināt zobus.

Ja tomēr esat izlēmis iegādāties balinošus līdzekļus, tad konsultējaties ar zobārstu par to, kādus līdzekļus labāk izvēlēties un kā tos pareizi lietot. Lai arī vairums veikalos nopērkamo zobus balinošo līdzekļu ir droši, atsevišķi produkti ir pietiekami spēcīgi, lai bojātu zobu emalju un smaganas, tāpēc tos vēlams lietot tikai ar zobārsta atļauju.

Ēdiet augļus un dārzeņus

Pēdējais, bet, iespējams, svarīgākais padoms ir saistīts ar uzturu. Košļājot ar ūdeni bagātus augļus un dārzeņus, piemēram, seleriju vai ābolus, tiek masētas smaganas un veicināta siekalu izdalīšanās. Savukārt siekalas regulē skābuma līmeni mutē, neitralizējot skābes un tādējādi neļaujot vairoties nepareizajām baktērijām. Tas ļaus ne tikai novērst zobu bojāšanos, bet arī izvairīties no traipiem uz zobiem.

Savukārt izvairieties no liela daudzuma žāvētu augļu un ogu lietošanas, jo žāvētos augļos ir augsts cukura saturs un to lipīgās konsistences dēl tie mēdz salipt zobu spraugās.

Visu, kas vajadzīgs rūpēm par skaistu un veselīgu smaidu, Jūs atradīsiet interneta veikalā 220.lv. Ieskatieties un izvēlieties sev nepieciešamos produktus ātri un vienkārši! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti