Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piecas biznesa idejas darbam no mājām

Uzņēmējdarbības formas ir tik dažādas, ka piemērotu sev noteikti var atrast ikviens – sākot ar zemnieku saimniecību lauku īpašumā un beidzot ar dažādiem pakalpojumiem, kuru sniegšanai nepieciešams vien dators un internets. Šajā rakstā uzsvars likts uz biznesa idejām, kas var tikt īstenotas mājas apstākļos – varbūt kāda no tām noderēs arī tev!

1. ideja: tiešsaistes pakalpojumu nodrošināšana

Arvien vairāk dažādu norišu, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, notiek ar interneta starpniecību. Ja vēl pāris gadu desmitus (vai – pat dažus gadus) atpakaļ bija ierasts, ka grāmatvedis, tulkotājs vai dizaineris pakalpojumus sniedz savā birojā, šobrīd attiecīgos (un daudzus citus) darbus iespējams paveikt mājās. Turklāt, lai uzsāktu šādas biznesa idejas, tev ne vienmēr jābūt profesionālim noteiktā jomā; vari piedāvāt arī vienkāršāku uzdevumu izpildīšanu, kas neprasa specifiskas iemaņas, piemēram, datu ievadi datubāzēs vai sarunu atšifrēšanu.

2. ideja: e-grāmatu rakstīšana (un pārdošana)

Arvien vairāk cilvēku grāmatas izvēlas lasīt virtuālajā vidē, jo šādai praksei ir vairākas priekšrocības – sākot ar zemāku cenu un beidzot ar iespēju neskaitāmi daudz grāmatu uzglabāt vienā ierīcē. Arī no grāmatu rakstītāju viedokļa šim risinājumam ir kāds pluss, proti, e-grāmatas izdošana ir ievērojami vienkāršāka. Līdz ar to, ja tev ir gan talants rakstīt, gan lieliska ideja grāmatai (kā arī visas tam nepieciešamās zināšanas), šis ir ļoti labs veids, kā uzsākt savu rakstnieka / publicista karjeru!

3. ideja: podkāsta izveide

Uzreiz jāsaka, ka, lai gan podkāsti šobrīd kļuvuši par ļoti iecienītu satura formu, tas nebūt nenozīmē, ka ienākumi ar šo darbību ir garantēti. Bet, ja esi pārliecināts, ka tavas sarunas būs aktuālas salīdzinoši lielam klausītāju lokam, pastāv vairākas iespējas, kā laika gaitā vari sākt pelnīt: piesaistot sponsorus, piedāvājot ekskluzīvu saturu, kas jāiegādājas atsevišķi, vai izveidojot platformu, kurā atbalstītāji tevi var finansiāli atbalstīt. Pēdējā laikā ļoti iecienīta platforma podkāstu un citu satura formu veidotāju vidū ir Patreon – tajā klausītāji/skatītāji var abonēt tavu saturu, izvēloties konkrētu ikmēneša maksājumu, kas tev savukārt ļauj rēķināties ar noteiktiem ienākumiem.

4. ideja: dzīvokļa vai mājas izīrēšana

Lai gan tūrisma nozare šobrīd piedzīvo visai nopietnas problēmas, tas nenozīmē, ka nopelnīt ar nekustamā īpašuma (vai tā daļas) izīrēšanu nav iespējams. Ja arī tavā rīcībā ir mājas daļa vai dzīvoklis, vari izmēģināt biznesa modeli ar īstermiņa īri, taču, lai piesaistītu klientus, parūpējies par kvalitatīvu un detalizētu aprakstu, kā arī skaistām fotogrāfijām.

5. ideja: konditorejas izveide

Kāzu kūkas, tortes dzimšanas dienas svinībām, uzkodu plates, eklēri un kūciņas dažādām dzīves situācijām – pieprasījums pēc konditorejas izstrādājumiem ir liels teju vienmēr. Jārēķinās gan, ka šajā nozarē nepieciešamas gan īpašas prasmes, gan dažādu normu un prasību ievērošana, taču, ja ar gatavošanu esi uz tu, šis ir ļoti labs veids, kā ne vien piepelnīties, bet arī nodrošināt savu iztiku pilnībā.

Protams, šīs ir vien dažas no biznesa idejām, ko vari īstenot savā mājā vai dzīvoklī. Ja neviena no rakstā minētajām opcijām tevi neuzrunāja, nebēdā, bet apmeklē EasyInvesto.com mājaslapu, kurā atradīsi virkni noderīgu rakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti