Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas - tuvāk dabai

Pēdējā laikā arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties dabai, jo tajā var ne tikai lieliski pavadīt laiku, bet arī izbaudīt mieru. Arvien vairāk cilvēku ir gatavi ne tikai aizbēgt no pilsētas kņadas uz īsu nedēļas nogali, bet pat pavadīt visu laiku dabā. Šajā gadījumā prātā iešaujas jaunas mājas celtniecība atpūtai vai pastāvīgai dzīvošanai. Šādiem nolūkiem vislabākā izvēle ir koka māja. Turklāt mūsdienīgas koka mājas ir daudz labākas par vecām lauku saimniecībām, kas, lai arī burvīgas, tomēr nav tā ērtākā izvēle dzīvošanai.

Veidojot sapņu telpu, jūs varat saskarties ar daudzām problēmām. Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas, kā arī visas pārējās mājas prasa ne tikai finansiālus ieguldījumus, bet arī laiku, plānošanu, idejas. Protams, šāda jaunas mājas izveide sniegs jums pilnīgu izvēles brīvību un izveidot savu sapņu telpu. Taču ikvienam varētu noderēt apzināties galvenās problēmas, kas varētu rasties. Šie paši jautājumi parasti uztrauc lielāko daļu cilvēku.

Lielāka vai mazāka māja - kas ir labāk?

Šī ir viena no galvenajām un, iespējams, pirmajām bažām, kas rodas, domājot par jaunu māju. Veikt ēkas izmēra un kvadrātmetru aplēses nav viegli, it īpaši, ja šī ir pirmā reize, kad būvējat kaut ko savu. Šajā sakarā Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas praktiski būs tādas pašas kā jebkura cita materiāla māja. Tāpēc pat dabīgā koka māja var būt gan kompakta, gan milzīga. Galīgais lēmums ir atkarīgs no jūsu personīgajām vajadzībām un vēlmēm.

Lai būtu vieglāk pieņemt lēmumu, ir vērts apskatīt dažādus projektus. Tādā veidā var iepazīties un saprast, kā izskatās un kā tiek plānotas dažāda izmēra  Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas. Tas palīdzēs jums pieņemt galīgo lēmumu par to, kādas telpas vai zonas vēlaties izveidot savā mājā un kuras nav nepieciešamas. Ņemiet vērā, ka nevarēsiet samazināt vai palielināt jau uzcelto māju, tāpēc jau pašā sākumā ir jāizvēlas pareizais izmērs.

Vēl viena iespēja ir izvēlēties māju ne tikai pēc kvadrātmetriem, bet arī pēc istabu skaita. Šāds piedāvājums ir dažiem koka māju ražotājiem, tai skaitā “Maestro Cabins”. Šādā gadījumā var izvēlēties no dažādiem projektiem, kas atbilst galvenajai prasībai - vēlamajam istabu skaitam. Dažās situācijās tas var būt pat svarīgāks par kopējo mājas izmēru.

Dažkārt arī citiem var būt līdzīgas bažas kā jums un viņi var teikt, ka nevajag uztraukties par izdevumiem un papildus telpu, kas tik un tā tiks izmantota, tāpēc labāk būvēt lielāku māju. Tomēr tas ne vienmēr ir tā: lielākas koka majas bieži vien būs dārgākas, jo to celtniecība prasīs vairāk materiālu; arī ekspluatācija būs dārgāka, pārsvarā tas būs jūtams aukstajā sezonā, kad ir jāieslēdz apkure. Tāpēc labāks risinājums noteikti būs izvēlēties optimālu mājas izmēru.

Detaļas, kam pievērst uzmanību

Daudzi cilvēki piekrīt, ka dažreiz pat mazākās detaļas var kļūt ļoti būtiskas. Celtniecības darbos tas ir aspekts, kas vienmēr jāpiemēro. Būvējot visam jābūt ļoti precīzam, un jau pirms būvniecības visi elementi ir rūpīgi jāpārdomā un jāplāno, jo veikt izmaiņas nākotnē var būt diezgan sarežģīti. Tas jāpatur prātā arī, būvējot Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas, jo tām ir jākļūst par patīkamu brīvā laika pavadīšanas vietu. Tāpēc, apsverot jaunas koka mājas celtniecību, lielu uzmanību vajadzētu pievērst detaļām, kas sākumā varētu šķist ne tik aktuālas.

Logi un to funkcijas

Viena no galvenajām detaļām ir logi. Tie ļauj baudīt dabisko gaismu un saules starus, kas ieplūst mājoklī. Tāpēc logiem jābūt ne tikai pareizā izmēra, bet arī novietotiem tā, lai katrā stūrī ieplūstu pietiekami daudz gaismas. Ir ļoti svarīgi zināt, uz kuru pusi ir vērsta māja - jūs vienmēr iegūsiet vairāk saules gaismas no dienvidiem, nevis no rietumiem. Šis faktors jāņem vērā arī, izvēloties vietu topošajai mājai.

Protams, praktiski visas Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas vismaz nedaudz atšķiras, jo jūs varat izvēlēties no ļoti dažādiem projektiem. Katrā gadījumā ir jāatrod vislabākais risinājums un vispiemērotākais logu izvietojums. Pēdējā laikā ļoti populāri ir lielizmēra logi, kas ļauj labāk izbaudīt skatu. Lai arī tie izskatās jauki, neaizmirstiet, ka tie arī ielaidīs mājā daudz siltuma, kas nāk līdz ar saules gaismu, tāpēc vislabāk būtu, ja tie būtu austrumu vai rietumu pusē. Pretējā gadījumā jums būs jāmeklē veids, kā vasaras laikā piesegties un pasargāt sevi no karstuma.

Dažos gadījumos jūs varat atrast vidusceļu, kas nodrošina pietiekamu gaismas daudzumu un labāku iespēju baudīt ainavu, bet arī neļauj, lai mājā kļūt pārāk karsts vasarā vai arī atdzist pārāk daudz ziemā. Ideālajam projektam vajadzētu sniegt šos risinājumus. Ar daudziem lieliskiem speciālistu izstrādātiem projektiem var iepazīties šeit: meistaramajas.lv. Tas palīdzēs jums atbrīvoties no stresa, kas rodas, ja kaut kas trūkst un neuzskatot kaut ko svarīgu.

Kāpēc kopīga telpa ir tik svarīga?

Bieži vien, plānojot sapņu koka māju, liela uzmanība tiek pievērsta atsevišķām telpām. Tas ir pilnīgi saprotams, jo katrs vēlas iegūt personisku telpu, kur distancēties no ārpasaules, veltīt laiku sev vai pievērsties darbam. Tāpat ir nepieciešama telpa apmeklētājiem - viesiem, radiem vai draugiem. Tomēr vissvarīgākais, ko nevajadzētu aizmirst, ir tas, ka vairumā gadījumu vēlēsieties pavadīt laiku kopā ar citiem.

Ir ļoti jautri, kad visa ģimene vai draugu grupa satiekas vienuviet, pļāpā vai gatavo ēst. Šī iemesla dēļ cilvēki ļoti bieži vēlas, lai tiem būtu kopīga telpa, kurā ietilpst dzīvojamā istaba un virtuve. Tas pats attiecas uz Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas iekārtojumu. Nav svarīgi, vai plānojat tur dzīvot pastāvīgi vai tikai karstajās vasaras dienās, vai nedēļas nogalēs. Jūs noteikti vēlēsieties pavadīt laiku kopā. Pat pēc darba vai dažādām citām aktivitātēm ir jautri sanākt kopā un dalīties ar ikdienas jaunumiem.

Šī iemesla dēļ, projektējot koka māju un tās interjeru, šī doma ir jāpatur prātā. Kopējai telpai jāpieliek daudz pūļu, jo parasti tā aizņem vislielāko platību mājā. Neuztraucieties, ka guļamistabas ir mazas, jo jūs tur dodaties tikai, lai gulētu, it īpaši, ja ir vairāk vietu, kur pavadīt laiku.

Kādas krāsas un stilus izvēlēties?

Tā ir vēl viena dilemma, ar kuru saskaras ikviens, būvējot skandināvu koka māju. Māja no dabīgā koka nav viegli savienojama ar jebkuru stilu vai krāsu. Protams, daudzas lietas ir atkarīgas no tā, vai izvēlaties, lai kokmateriāli paliek redzami, vai arī nolemjat to paslēpt. Atstājot koku brīvā dabā, var būt grūti ieturēt modernu stilu, jo māja var atgādināt sapņu lauku saimniecību. Jums jebkurā gadījumā būs jāsaskaņo griesti, grīda, mēbeles un to krāsas.

Vislabāk būtu sākt ar galveno stilu, kurā tiks ieturēta visa māja. Jums par to ir jādomā kā vienotu veselumu, nevis kā atsevišķām telpām. Tikai tad var akcentēt katras telpas atšķirības, izmantojot dažādas detaļas vai unikālus risinājumus, bet kopējam dizainam ir jāsakrīt. Tas ir viens no galvenajiem noteikumiem, ko “Maestro Cabins” stingri iesaka ievērot. Ilggadēja pieredze ļauj izprast biežākās vēlmes un biežāk pieļautās kļūdas, būvējot un projektējot Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas.

Kokmateriāliem vislabāk piestāv vienkāršas krāsas. Pretējā gadījumā milzīgs krāsu kontrasts var padarīt interjeru ļoti haotisku. Tāpēc minimālistisks skandināvu stils parasti ir vislabākais risinājums sapņu koka mājai. Šis konkrētais stils bieži asociējas ar mājīgām mazām mājām dabā un lielisku interjera dizainu. Tāpēc jums noteikti nevajag daudzu spilgtu krāsu sajaukumu, greznas detaļas vai lielas mēbeles. Visas šīs lietas aizņems visu vietu un ierobežos jūsu kustības mājā. Kas attiecas uz krāsām, ideāls risinājums ir gaišas pasteļkrāsas, jo tās labi saskan ar koku un dabu. Protams, nav jābaidās no tumšākiem toņiem, jo tumšs kokmateriāls var izstarot skaistumu un mūsdienīgumu. Tādā veidā jūsu skandināvu koka māja nešķitīs kā sena tradicionāla lauku saimniecība.

Iekšpusē var izmantot arī ziemeļnieku vidū ļoti iecienītus metāla elementus. Jāņem vērā arī galvenais akcents - tam nav obligāti jābūt krāsainai mēbelei vai lielai gleznai. Tas var būt, piemēram, moderns kamīns. Degoša uguns piešķir mājai daudz mājīguma ne tikai ziemā, bet arī vēsajos rudens vakaros. Koka māja sniedz iespēju dzīvot tuvāk dabai, tāpēc tās dizainam jāpaliek dabiskam, neekstravagantam.

Kāpēc nevajadzētu aizmirst par terasi

Neatkarīgi no tā, cik mājīga ir jūsu skandināvu koka māja, siltajās vasaras dienās jūs vēlēsieties pēc iespējas vairāk pavadīt laiku ārā. Lai to izdarītu, jums vajadzētu padomāt par vietu, kur visiem pulcēties, ēst uzkodas un veltīt laiku sarunām. Sēdēt uz zāles, iespējams, nebūs vislabākā izvēle. Turklāt dažreiz jums var būt jāpaslēpjas no negaidīta lietus. Terasi var iekārtot gandrīz kā dzīvojamo istabu tuvu dabai: tajā var būt galds, kafijas galdiņš, dīvāni vai atpūtas krēsli. Viss ir atkarīgs no jums, jo šajā vietā pie jūsu mājas ir jājūtas labi, lai pavadītu laiku vai vienkārši nedarītu neko un baudītu mierīgu vidi un svaigu gaisu. Tāpēc gandrīz visas mūsdienu Rūpnieciski Ražotas Koka Mājas vai jebkura cita veida mājas ir ar brīvdabas telpu, kur pavadīt laiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti