Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Serveris birojā vai hostings mākonī? Plusi un mīnusi

Uzsākot uzņēmējdarbību, mūsdienās visiem uzņēmējiem ir jāizvērtē, kā uzglabāt uzņēmuma datus – uz sava servera vai uzticēt to hostinga uzņēmumam tepat Latvijā vai ārvalstīs. Priekšrocības un mīnusi ir abām metodēm, atliek tikai izvēlēties piemērotāko tieši savām vajadzībām. Vairāk par serveriem un hostingiem stāsta IT uzņēmums “Capital”.

Serveris birojā: priekšrocības

Drošība. Tā kā serveris atrodas jūsu birojā, tad dati, kas uz tā glabājas, būs pieejami tikai jūsu uzņēmuma darbiniekiem – datu pārvaldībā un pārvietošanā nebūs iesaistīts cits uzņēmums, tādējādi samazinot drošības risku.

Ātra piekļuve. Lai savienotos ar savu serveri, nav jāpaļaujas uz interneta savienojumu, to varat izdarīt patstāvīgi arī bez tā. Tas nodrošina gan to, ka piekļuvi jūsu datiem neietekmē nekas, kas varētu atgadīties ar interneta savienojumu, gan palielina datu drošību, jo informācijai nav jāceļo pa bezvadu tīklu, kas padara to pieejamāku nevēlamām acīm.

Izmaksas. Ja uzglabājamo datu apjoms nav liels, tad serveris birojā var būt izdevīgāks par ārējo hostingu.

Serveris birojā: mīnusi                                      

Aizņem vietu. Serverim birojā ir jāatrod piemērota vieta. Jāatceras, ka serveris nemitīgi nedaudz dūks, jo tas strādā 24 stundas diennaktī un tiek nemitīgi darbināti ventilatori, lai tas nepārkarstu. Kā arī jo vairāk datu nepieciešams uzglabāt, jo lielāks serveris būs vajadzīgs.

Jāparūpējas par datu dublikāciju. Lai būtu droši, ka visa informācija, kas glabājas uz servera, nepazudīs, ja notiks negaidīts nelaimes gadījums, piemēram, ugunsgrēks, appludināšana vai tamlīdzīgi, vēlams ir datus dublēt vēl vienā datu glabātuvē, kas neatrodas turpat birojā.

Uzturēšanas izmaksas. Izvēloties serveri novietot savā birojā ir jārēķinās ar uzturēšanas izdevumiem – servera iegāde, tā uzstādīšana, kā arī elektrības izmaksas.

Hostings mākonī: priekšrocības

Neaizņem vietu. Atšķirībā no servera birojā, izvēloties hostingu nav jāatvēl tam īpaša vieta birojā. Visa informācija būs pieejama ar interneta starpniecību.

Viegli palielināt datu glabāšanas apjomu. Ja datu apjoms, kas jāuzglabā, strauji pieaug, izvēloties hostingu varēsit ar vienu klikšķi palielināt datu uzglabāšanas apjomu.

Ērta datu dublēšana. Lietojot hostingu arī datu dublēšana ir vienkārša un neprasa papildu piepūli. Tāpat arī iespējams nodrošināt, ka tā notiek īsos intervālos, piemēram, ik pēc 15 minūtēm. Līdz ar to negadījuma situācijā dati vienmēr būs pieejami un drošībā.

Hostings mākonī: mīnusi

Uzglabāšanas apjoms nav neierobežots. Lai arī iespējams datu uzglabāšanas apjomu viegli palielināt, ja uzņēmumam vajadzīgais datu apjoms strauji aug, hostinga uzņēmums var nespēt to nodrošināt.

Iespēja pazaudēt pieeju saviem datiem. Lai arī pati uzņēmuma informācija būs drošība, ja kaut kas notiek ar internetu jūsu pusē vai hostinga pusē, jūs zaudējat piekļuvi saviem datiem.

Piemērotākais variants

Abiem datu uzglabāšanas veidiem ir plusi un mīnusi, svarīgākais ir izvēlēties sev piemērotāko variantu. Ja ir vieta un iespēja, tad pašu birojā novietots serveris ir lieliska izvēle, lai jūs varētu būt nešaubāmi pārliecināts par drošību un pārvaldītu pilnīgi visu, kas notiek ar uzņēmuma informāciju. Savukārt, ja vietas birojā ir mazāk vai nav vēlēšanās uzturēt servera infrastruktūru, hostings mākonī lieliski atrisinās visas problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti