Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stūra dīvāni - priešrocības un trūkumi

Ikvienam mājokļa īpašniekam svarīgi, lai mājoklis ir omulīgs, estētisks un funkcionāls. Viena no mājokļa svarīgākajām telpām – viesistaba, kurā atpūšamies, rīkojam kopīgas ģimenes un un draugu pasēdēšanas, pārrunājam svarīgākos ikdienas piedzīvojumus. Viesistabas atmosfēras radīšanā liela loma ir dīvānam, un īpaši populāri ir L-formas jeb stūra dīvāni, kuru priekšrocības un trūkumus esam apkopojuši šajā rakstā!

 

Priekšrocības

Šāda tipa dīvāniem ir vairākas priekšrocības.

Aizpilda neveiklus stūrus

Daudziem mājokļa saimniekiem dīvāna izvēle un iegāde ir pamatīgs izaicinājums, jo nepieciešams dīvāns, kas iekļaujas telpas uzbūvē. Kā saprotams pēc nosaukuma, stūra dīvānu var novietot telpas stūrī, aizpildot neveiklus stūrus, kuriem nav cita pielietojuma, tādējādi padarot telpu plašāku un atbrīvojot vietu citām mēbelēm un elementiem.

Nodrošina lielu vietu sēdēšanai

Stūra dīvāns nodrošina salīdzinoši lielu sēžamvietu, un uz tā pietiks vietas ne tikai mājiniekiem, bet arī ciemiņiem, lai varētu atpūsties, runāties, skatīties televizoru vai nodarboties ar citām aktivitātēm. Vajadzības gadījumā uz tā var arī gulēt. Turklāt, iegādāties stūra dīvānu ir finansiāli izdevīgāk nekā viesistabas komplektu (dīvāns un krēsli) – par to pašu cenu stūra dīvāns nodrošina lielāku vietu sēdēšanai.

Ērts

Stūra dīvāns pavisam noteikti asociējas ar ērtumu un kvalitatīvu atpūtu. Pieejami arī tādi stūra dīvānu modeļi, kuriem ir, piemēram, glāzīšu turētāji vai atgāžami sēdekļi. Jaunākiem stūra dīvāniem ir pat iebūvētas uzlādes stacijas.

Viegli pārveidojams

Ar laiku mēbeles dizains var apnikt, un tas ir tikai normāli, savukārt stūra dīvānu iespējams pavisam viegli pārveidot, izmantojot pārvalkus. Stūra dīvāniem ir lielāka pārvalku izvēle nekā citiem dīvānu veidiem.

Var palīdzēt nodalīt telpas zonas

Stūra dīvāns daudzos gadījumos tiek izmantots kā zonu dalītājs – tas lieliski iederas, piemēram, studio tipa dzīvoklī, kur virtuve apvienota ar dzīvojamo istabu. Stūra dīvāns ir pietiekami liels, turklāt to var novietot ar aizmuguri pret virtuvi, tādējādi starp šīm telpām ''novelkot'' it kā robežu.

Parūpējas par mājīgu un elegantu atmosfēru

Stūra dīvāni tiek uzskatīti ne vien par ērtākajiem, bet arī estētiskajiem dīvāniem – mūsdienīgais izskats un formas piešķir telpai eleganci.

Trūkumi

Apsverot iegādāties stūra dīvānu, jāņem vērā arī tā trūkumi.

Neelastīga forma

Daudzos mājokļos sastopamas nestandarta telpas, kurās ir, piemēram, izvirzījumi, nišas vai kādi citi veidojumi. Stūra dīvāns šādās telpās neiederas.

Sarežģīta pārvietošana

Daudzus stūra dīvānus ir sarežģīti izjaukt, savukārt neizjaukts stūra dīvāns visbiežāk neietilpst ne durvju, ne logu ailē. Lai pārvietotu stūra dīvānu uz citu telpu vai iznestu to no mājokļa, ir pamatīgi jāpiepūlas.

Dārgs remonts

Ņemot vērā, ka stūra dīvāns ir ne tikai lielāks, bet tam ir arī vairāk detaļu, tā remonts vajadzības gadījumā var izmaksāt vairāk nekā cita veida dīvānu remonts. Īpaši dārga var būt stūra dīvāna pārvilkšana, taču tas, protams, atkarīgs no konkrētā dīvāna materiāla. Kopumā ikviena mīkstā mēbele ir prasīga attiecībā uz kopšanu, ikvienas mīkstās mēbeles remonts izmaksā pietiekami daudz. 

Pieprasa rūpīgu telpas plānojumu

Tā kā stūra dīvāns aizņem vietu gan uz vienu, gan uz otru pusi, pirms tā izvietošanas nepieciešams rūpīgi plānot durvju un logu atrašanās vietas – jāapdomā, vai dīvāns neaizsedz kādu no šiem elementiem, kā arī ļauj brīvi pārvietoties pa telpu un piekļūt ikvienai zonai.

Plāno iegādāties stūra dīvānu? Tagad, kad Tu zini stūra dīvāna priekšrocības un trūkumus, vari izlemt, vai šis dīvāna veids ir piemērots Tavam mājoklim, vēlmēm un vajadzībām.

Ja interesē stūra dīvāni, plašs piedāvājums atrodams veikalā Xnet.lv. Šeit pieejami arī cita veida dīvāni. Tāpat šajā interneta veikalā nopērkami matrači – ienāc un parūpējies gan par mājokļa atmosfēru, gan par kvalitatīvu miegu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti