Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vai ir vērts iegādāties smaržu analogus?

Ik pa laikam kaut kur pavīd frāze – smaržu analogi. Bet kas tad īsti šie smaržu analogi tādi ir, un kā tie atšķiras no klasiskajām smaržām? Uzzināsim to un vēl vairāk šajā rakstā. Kas ir smaržu analogi?

Parfimērijas nozare ir ļoti plaša. Tajā pietiek vietas dažāda veida produktiem – klasiskajām smaržām, smaržūdeņiem un smaržu analogiem. Visas šīs preces ir dažādās cenu kategorijās, tāpēc jebkurš sev var atrast piemērotu produktu, kas atbilst budžeta iespējām. Smaržu analogi principā ir klasisko smaržu līdzinieces, kas ir pieejamas par maciņam draudzīgāku cenu. Klasiskās smaržas nereti ir visai dārgs prieks, tāpēc daudzi labprātāk izvēles līdzīgu produktu par zemāku cenu. Analogās smaržas, protams, nav tieši tas pats, kas klasiskās smaržas, taču tās ir ļoti līdzīgas.

Ja jums ir iepatikusies kāda zīmola smarža, taču jūs nevēlaties tērēt lielu naudu, iegādājoties smaržas, tad smaržu analogi ir īstā izvēle. Smaržu analogi nereti tiek uztverti negatīvi vai kā smaržu viltojumi, tomēr tā tas nav. Smaržu analogi un viltotas smaržas nav viens un tas pats. Iegādājoties smaržu analogu, jūs zināsiet, ka šīs smaržas nav, piemēram, Chanel vai Armani oriģinālās smaržas. Analogiem ir pašiem savi zīmoli, savi nosaukumi un iepakojumi. Vienīgā līdzība ar smalku zīmolu smaržām – to smaržu gamma ir visai līdzīga. Savukārt viltotas smaržas tiek iepakotas tādos pašos iepakojumos, kā oriģinālās smaržas, kā arī nosaukums ir tas pats. Šajā gadījumā jūs it kā iegādājaties oriģinālo smaržu versiju, bet saņemat viltojumu. Ar to arī atšķiras analogās smaržas no viltotām smaržām – cilvēki visai bieži to uztver, kā vienu un to pašu, tāpēc kļūdaini sauc smaržu analogus par viltotām smaržām. Tomēr smaržu analogi nevienu necenšas apkrāpt, bet šādā veidā tiek piedāvātas smaržas par daudz zemākām cenām, kas smaržo visai līdzīgi slavenu zīmolu smaržām.

Cik kvalitatīvi ir smaržu analogi?

Smaržu analogi piedāvā iespēju ikvienam iegādāties sen kārotās smaržas, netērējot daudz naudas. Tas liek aizdomāties par šo smaržu kvalitāti. Kāpēc oriģinālās smaržas nereti maksā vairākus simtus, bet smaržu analogi ir daudzreiz lētāki? Daļu no smaržu cenas sastāda sastāvdaļas. Slaveniem zīmoliem mēdz būt arī slepenas receptes, un visas smaržu sastāvdaļas netiek atklātas, lai citi nekopētu. Kā arī slavenu zīmolu smaržu sastāvā nereti ir visai dārgas sastāvdaļas, kas padara konkrētās smaržas, piemēram, īpaši noturīgas.

Savukārt smaržu analogu sastāvā bieži vien ir daudz vienkāršākas sastāvdaļas un dārgo sastāvdaļu alternatīvas. Tomēr nedrīkst aizmirst arī to, ka, iegādājoties zīmola smaržas, mēs maksājam ne tikai par dārgām smaržu sastāvdaļām, bet arī par pašu zīmolu. Tāpēc smaržu analogi ir pieejami par daudz zemākām cenām – gan alternatīvu sastāvdaļu dēļ, gan tāpēc, ka tas nav slavens zīmols. Bet kā tad ar pašu smaržu kvalitāti, ja tiek izmantotas alternatīvas sastāvdaļas? Smaržu analogi akli nekopē citu smaržu formulas, bet cenšas ar lētākām metodēm iegūt pēc iespējas līdzīgāku smaržu. Tomēr, iegādājoties analogās smaržas, ir jārēķinās ar to, ka šo smaržu noturība var būt vājāka. Tas nenozīmē, ka šīs smaržas nav kvalitatīvas, jo smaržu noturība nereti ir atkarīga arī no cilvēka unikālajām ķermeņa īpašībām un dabiskā aromāta. Nav nekāds noslēpums, ka dažiem cilvēkiem smaržas noturas daudz ilgāku laiku, kā citiem, tāpēc arī smaržu analogi var noturēties samērā ilgi. Smaržu analogi noteikti ir laba alternatīva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti