Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Veļas mašīna ar žāvētāju – plusi un mīnusi

Vēl nesen tika uzskatīts, ka no elektroierīcēm mājās jābūt plītij, ledusskapim, veļas mašīnai un gludeklim. Tagad šo preču klāsts palielinās ik gadu un ne katrs spēj izsekot visiem jaunumiem, kas ienāk tirgū. Kaut vai veļas mašīna ar iebūvētu žāvētāju.

 

Pirmās šādas veida ierīces parādījās pārdošanā pagājušā gadsimta 70. gados. Taču tā laika veļas mašīnas ar žāvētāju patērēja pārāk daudz elektroenerģijas, tāpēc nebija īpaši pieprasītas. Šobrīd veļas mašīnas ar žāvētāju piedāvā daudzi atpazīstami zīmoli, piemēram, AEG, Electrolux, Beko, Candy, Samsung, Bosch.

Kāpēc Tev nepieciešama veļas mašīna ar žāvētāju?

Iemesli, kādēļ būtu nepieciešama veļas mašīna ar žāvētāju:

  • Mazs dzīvoklis, nepietiek vietas veļas žāvēšanai, bet balkona nav;
  • Pie mājas ir putekļains ceļš, drēbes žūstot, zaudē svaigumu;
  • Dzīvojamā telpa ļoti mitra;
  • Kupla ģimene;
  • Ģimenē ienācis mazulis;
  • Liela slodze darbā, nevar veltīt daudz laika mājas darbu veikšanai.

Ja kaut daži iepriekšminētie iemesli atbilst Tavai situācijai, tātad jāiegādājas veļas mašīna ar iebūvētu žāvētāju.

Pēc kādiem kritērijiem vadīties?

Pērkot veļas mašīnu ar žāvētāju, jāņem vērā;

  • Energoefektivitātes klase;
  • Ierīces izmēri;
  • Režīmu daudzums;
  • Maksimālā ietilpība mazgājot un žāvējot;
  • Papildus funkcijas (apstrāde ar tvaiku);
  • Cena

Veļas mašīna ar žāvētāju vēl vairāk atvieglo sievietes veicamo mājas soli. Mazgājot veļu parastajā veļas mašīnā, jāseko, kad mazgāšanās cikls būs beidzies un veļu vajadzēs izņemt, salikt žāvētājā (ja tāds ir) vai izkārt. Turpretī veļas mašīnā ar žāvētāju iekārta pati pārslēgsies uz žāvēšanas režīmu.

Jaunākajos veļas mašīnu modeļos, kuros ir žāvētāji, ir iestrādāta arī alergēnu novēršanas funkcija. Tiek likvidēti 99,9% dažādu alergēnu, arī putekļu ērcīte, kas ir mūsdienu mājokļu bieds.

Veļas mašīnas ar žāvētāju trūkumi

Kopējais veļas mazgāšanas cikls veļas mašīnā ar iebūvētu žāvētāju būs ilgāks – 3 stundas un vairāk. Ja negribi visu vakaru klausīties veļas mašīnas dūkšanā, uzliec atlikto taimeri uz nakti un no rīta izņem svaigu un tīru veļu.

Ja vidēji veļas mašīnas ietilpība ir no 5 līdz 10 kg, tad jārēķinās, ka nevarēs uzreiz arī izžāvēt visu veļu. Tā kā no veļas mašīnas izņemam gandrīz sausas drēbes, tad daļu to var izžāvēt iebūvētajā žāvētājā, bet citas izkārt uz žāvējamā režģa vai uz virves pagalmā.

Varbūt iegādāties atsevišķu žāvētāju?

Dažkārt cilvēki kritiski izsakās par kombinētām elektroierīcēm: tās patērē daudz elektroenerģijas, tām ir īsāks kalpošanas laiks. Uz jaunākajiem elektroierīču modeļiem to nevar attiecināt. Taču ja  tomēr esi kritiski noskaņots pret kombinētajām elektroierīcēm, tad varbūt iegādāties atsevišķu žāvētāju. Kādi ir to plusi?

Jaunākie veļas žāvētāju modeļi ir energoefektīvi, tajos vienlaikus var izžāvēt 9kg veļas. Ja A, A+ klases veļas žāvētājam elektroenerģijas patēriņš uz vienu veļas žāvēšanas ciklu sastāda aptuveni 0,50 centus, tad B,C klasei bez siltumsūkņa – apmēram 1 eiro.

Atsevišķo veļas žāvētāju mīnusi

Iegādājoties atsevišķo veļas žāvētāju izmaksas būs tikpat lielas kā iegādājoties jaunu veļas mašīnu. Tas aizņems papildu telpu mājoklī, kaut gan te ir iespējams risinājums. Ja tiks iegādāti viena un tā paša ražotāja jaunāko modeļu ierīces, piemēram, Bosch veļas žāvētājs un veļas mašīna, tad tos varēs novietot vienu uz otra.

Secinājumi

Veļas mašīna ar žāvētāju – labs risinājums. Pieņemot galīgo lēmumu, vadieties pēc saviem sadzīves apstākļiem un maka biezuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti