Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vēlos iemācīties spēlēt ģitāru - ar ko sākt? Padomi iesācējiem.

Vai esat viens no tiem, kuri vēlas iemācīties spēlēt ģitāru, bet nezināt, ar ko sākt? Ja jūs meklējat padomus, tad šis raksts ir tieši jums. Mēs aplūkosim būtiskos aspektus, sākot ar ģitāras izvēli un beidzot ar vingrinājumiem, kas jāapgūst, lai ātri un efektīvi uzsāktu savu ceļu ģitārspēlē.

Izvēlēties ģitāru: akustiskā vai elektriskā?

Pirmā lieta, kas jāizlemj, ir kāda veida ģitāru jūs vēlaties spēlēt. Akustiskā ģitāra ir ideāla, lai apgūtu pamatus un to spēlējot nav nepieciešamība pēc papildu aparatūras tās apskaņošanai. Elektriskā ģitāra ir piemērotas, ja jūs plānojat spēlēt rokmūziku vai citus modernus žanrus.

Kādas ir jūsu budžeta iespējas?

Ja esat iesācējs, nav nepieciešams tērēt simtiem eiro uz ļoti dārgu instrumentu. Iesākumā derēs arī ekonomiskākas klases ģitāra. Galvenais pirms pirkšanas to pamēģināt un saprast, cik tā ir ērta jūsu rokām, kā tā skan un vai ir atbilstoša kvalitāte. Ja vēlies noskaidrot, pēc kādiem kritērijiem vadīties, izvēloties sev piemērotāko ģitāru, lasi Ondo.lv bloga rakstu šeit.

Iemācīties notis un akordus

Pirms jūs sākat spēlēt, ieteicams iemācīties dažus pamata akordus un notis. Tas palīdzēs jums izprast ģitāras spēlēšanas loģiku un ļaus iemācīties jau konkrētas melodijas un dziesmas.

Atrast atbilstošu mācību materiālu

Pastāv daudz dažādu veidu kā apgūt ģitārspēli - tiešsaistes kursi, grāmatas, video pamācības. Izvēlieties to, kas jums ir visērtāk. Dažiem cilvēkiem vieglāk ir uztvert informāciju mācoties klātienē ar skolotāja palīdzību, tāpēc varbūt jums vajadzētu apsvērt arī iespēju apmeklēt privātstundas.

Nepārtraukti trenēties

Regulāra prakse ir atslēga uz veiksmi un progresīvu izaugsmi. Iesācējiem ieteicams veltīt vismaz 20-30 minūtes dienā, lai attīstītu tehniku, koordināciju un spēju lasīt notis.

Izmantot metronomu un citas palīgierīces

Metronoms palīdzēs jums iemācīties izjust ritmu un tempu, kas ir būtiski, spēlējot dziesmas. Arī dažādas mobilās aplikācijas var būt noderīgas mācīšanās procesā.

Kļūstiet par daļu no kopienas

Pievienojieties ģitāristu forumiem, apmeklējiet mūzikas veikalus, vai arī kļūstiet par kādas muzikālās grupas dalībniekiem. Tas palīdzēs jums attīstīties kā māksliniekam, bet sniegs arī motivāciju un atbalstu.

Iemācīties spēlēt ģitāru ir aizraujoši, tas nes ne tikai daudz jaunas zināšanas un prasmes, bet arī prieku. Šī raksta mērķis bija dot jums izpratni par to, ar ko sākt apņemšanos  pareizajā virzienā. Ir gadījumi, kad iesācējs laika gaitā kļūst par profesionāli. Ir zināms, ka nodarbojoties ar lietām profesionāli, jauna aprīkojuma un instrumenta iegāde prasa zināmus finansiālos ieguldījumus. Kredīts var būt noderīgs risinājums, tomēr aicinām plānot savu budžetu un veidot iekrājumus.

Mēs Ondo.lv atgādinām  - aizņemies atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo situāciju un kredīta atmaksas iespējas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamrei...

Saules paneļi: Kas jāzina pirms iegādes?

Saules paneļi ir šobrīd populārs risinājums, kas ļauj gan samazināt ar elektroenerģiju saistītās izmaksas, gan rūpēties par vidi. Taču, lai saules paneļu sistēmas uzstādīšanā ieguldītais patiešā...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti