Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ventspils – dažādu paaudžu pilsēta

Ventspils ir pilsēta, kurā pašvaldība rūpējas, lai radītu vidi, kurā ērti justos ikviens – īpaši ģimenes ar bērniem, seniori kā arī pilsētas viesi.

Mazuļu dzīve Ventspilī

Ventspils sevi dēvē par ģimenēm, tai skaitā mazuļiem, draudzīgu pilsētu. Jau daudzus  gadus tieši viņu - mazuļu un vecāku interesēs - tiek veikti infrastruktūras uzlabojumi, kas dzīvošanu pilsētā padara komfortablāku. Ir padomāts par visu - sākot no pazeminātām ielu apmalēm un autostāvvietām, līdz pat koka laipām pludmalē, lai vecāki ar ratiņiem ērti varētu pārvietoties jebkurā vietā Ventspilī. Kopš 2016. gada Ventspilī tiek īstenota programma „Ventspils - Mazulim draudzīga pilsēta”. Tā izveidota, lai apzinātu jauno vecāku vajadzības, kas palīdzētu pašvaldībai iespēju robežās radīt vidi, kas ir ērta ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim. Lai precīzi izzinātu iedzīvotāju vēlmes un vajadzības, ik gadu Ventspils Sociālais dienests organizē iedzīvotāju aptauju, kurā katrs var izteikt savu vērtējumu, ideju, piedāvājumu, ieteikumu, kopīgiem spēkiem veidojot pilsētu par arvien vilinošāku dzīvesvietu.

Publicitātes foto

Apmeklējot Ventspili kopā ar bērniem, novērtēsiet visā pilsētā – parkos, skvēros un iekšpagalmos – izvietotos attīstošos un pievilcīgos bērnu rotaļu laukumus, kuru skaits jau sasniedzis 39. Tiem līdzās izvietoti soliņi vecāku atpūtai

Publicitātes foto

Jau par tradīciju ir kļuvis Ventspils organizētais mazuļu fotokonkurss, kurš notiek četras reizes gadā. Konkursa nosacījums – foto pilsētvidē ar mazuli līdz trīs gadu vecumam. Katru gadu arvien vairāk vecāki no visas Latvijas pēc viesošanās Ventspilī piedalās un aktīvi iesūta fotogrāfijas konkursam, sniedzot gandarījumu, ka šī pilsēta ir raisījusi tik daudz pozitīvas emocijas. Aicinām savus foto sūtīt e-pastā uz adresi [email protected]

 

Senioriem draudzīga pilsēta

Ventspils pašvaldība par savu prioritāti ir noteikusi ne tikai rūpes par ģimenēm ar bērniem, bet arī par Ventspils senioriem. Lai cilvēks nebūtu vientuļš, justos vajadzīgs un neieslīgtu skumjā ikdienas rutīnā, Ventspils pensionāru biedrība “Ventspils Liedags” sniedz iespēju saturīgi un daudzpusīgi pavadīt laiku, iesaistot seniorus dažādās aktivitātēs. Tā ir viena no aktīvākajām senioru organizācijām Latvijā, kopā pulcējot vairāk nekā 270 biedrus.

“Ventspils liedags” senioriem piedāvā komunikāciju ar domubiedriem, sociālo kontaktu veidošanu, kā arī plašas aktivitāšu iespējas - dažādas rokdarbu nodarbības, piemēram, adīšana, tamborēšana, šūšana, pērļošana vai stikla apgleznošana, tāpat senioriem iespējams iesaistīties gan amatierteātrī, gan nūjošanas nodarbībās.

"Ventspils liedags" teātra pulciņa darbība .  Publicitātes foto

Biedrība rūpējas arī par pensionāru sociālekonomisko tiesību un interešu pārstāvēšanu un aizstāvēšanu, iesaistoties demokrātiski aktīvas sabiedrības procesos. 2021. gadā biedrība saņēma Latvijas republikas Tiesībsarga Atzinību nominācijā “Kultūras vēstnesis” par aktīvu ieguldījumu, pārstāvot personas ar invaliditāti, to tiesības un intereses.

Savu ieguldījumu Ventspils senioru dzīvē sniedz arī biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts", kuras telpās tiek organizētas individuālas nodarbības senioriem, tai skaitā piedāvājot iespēju nodarboties ar dažādiem rokdarbiem kā aplicēšana, pērļošana, zīmēšana. Regulāri notiek dažādas lekcijas par attiecīgajai mērķa grupai interesējošām tēmām, piemēram, “Lai sirds būtu vesela”, “Kāpēc ir svarīgi kustēties?”. Latvijas Sarkanā Krusta darbinieki pēc pieprasījuma izbrauc uz senioru dzīvesvietām, lai atbalstītu dažādu ikdienas darbu veikšanā – sazināties ar ārstniecības iestādēm, norēķināties par komunālajiem maksājumiem vai sazināties ar institūcijām. Ikdienā emocionāli tiek atbalstīts ikviens seniors, kurš vēršas pēc palīdzības.

"Ventspils liedags" kopsapulce. Publicitātes foto 

Atbalsts labākai dzīvei

Nozīmīgs atbalsts Ventspils pensionāriem ir pašvaldības sniegtā iespēja saņemt dažāda veida pabalstus. Tie ir nozīmīgs atbalsts, ne tikai komunālo maksājumu un apkures segšanai, bet arī sniedz iespēju iegādāties medikamentus un sakopt piemājas teritoriju. Atbalstot pensionārus, kuru pensijas apmērs ir neliels, pašvaldība ieviesusi īpašus svētku pabalstus Ziemassvētkos un Lieldienās, sniedzot iespēju sagādāt svētku sajūtu.

Nenoliedzami, Ventspils ir pilsēta, kurā pašvaldība rūpējas, lai radītu vidi, kurā ērti justos ikviens – īpaši ģimenes ar bērniem, seniori kā arī pilsētas viesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti