Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas mežu arboristi un dārznieki vēl pirms pavasara sakopuši teju 400 koku vainagus

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas meži daļas Dārzi un parki Rīdzenes iecirkņa arboristi un dārznieki pabeiguši dekoratīvo koku vainagu kopšanu 389 kokiem – ikgadējos liepu vainagu kopšanas darbus Brīvības bulvārī, laukumā ap Brīvības pieminekli, Ziedoņdārzā, Mežaparkā Atpūtas alejā, kā arī gobas Esplanādē, 11.novembra krastmalā un Latvijas Nacionālās operas un baleta skvērā, portālam Diena.lv pavēstīja SIA Rīgas meži pārstāvis Edgars Vaikulis.

Ikgadējie liepu, gobu un citu koku vainagu dekoratīvās kopšanas darbi šogad veikti netipiski agri – vēl pirms astronomiskā pavasara iestāšanās. Parasti šādi darbi tiek uzsākti tikai marta otrajā pusē.

Vēsturiskā Rīgas pilsētas centrālā liepu aleja Brīvības bulvārī ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim regulāri jākopj, lai to saglabātu nākamajām paaudzēm. Alejā esošie koki (Tilia europaea) tiek veidoti kā četras atsevišķas rindas, formējot vainagu augsta dzīvžoga veidā. Rīgas meži speciālisti aprēķinājuši, ka virsmas plakne šiem cirpšanas darbiem ir 1 ha.

Savukārt liepu lokā ap Brīvības pieminekli tika veikta koku vainagu cirpšana ar polardēšanas metodi – mākslīgu, bet kokam veselīgu vainaga veidošanas paņēmienu ar regulāru zaru apgriešanu vienā un tajā pašā vietā, veidojot bumbai līdzīgu zara paresninājumu, kas arī bezlapu periodā izskatās dekoratīvi. Vasarā liepas sakuplo kā biezas, zaļas bumbas.

Ar identisku paņēmienu jau februāra sākumā tika ieveidoti 51 liepas vainagi alejai Ziedoņdārza parkā no Čaka ielas puses un ap strūklaku.

Tāpat uzsākta koku vainagu sakopšana, izgriežot bojātus un sausus zarus, kā arī citi koku un krūmu vainagu sakopšanas pasākumi. Tieši pateicoties šiem darbiem pērn par spīti bieži stipram vējam vai pat vētrām Rīgas parkos bija maz lūzušu koku vai zaru, norāda Vaikulis.

Top komentāri

Cerams,
C
ka neviena histēriska vecene - koku mīlētāja nekrita ģībonī.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko