Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ārvalstu tūristi pirmajā pusgadā Latvijā iztērējuši 173,9 miljonus latu

Šā gada pirmajā pusē ārvalstu viesi Latvijā iztērējuši 173,9 miljonus latu, kas ir par 14% vairāk nekā pērn šai pašā laikposmā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, portālu Diena.lv informēja Tūrisma attīstības valsts aģentūras sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Briede.

2011. gada pirmās puses statistika liecina, ka svešvalodu prasmē vērojama pozitīva tendence, turpretim piedāvātās izklaides iespējas varētu būt labākas, informē I.Briede.

Lielākā daļa ārzemju tūristu - 58,1% - uzskata, ka Latvijas iedzīvotāju svešvalodu prasme vērtējama kā laba. Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2003. gadā šādu novērtējumu sniedza tikai nepilni 46% ārvalstu ceļotāju, bet 2004. gadā - 45% iebraucēju.

Statistikas datu apkopojums rāda, ka to ārvalstu ceļotāju skaits, kas cilvēku atsaucību Latvijā vērtē kā labu, gadu gaitā svārstās starp 60% un 70%. 2003. gads zīmīgs ar sevišķi augstu atsaucības novērtējumu - par labu to uzskatīja 71% aptaujāto svešzemnieku. Savukārt 2008., 2009. un 2010. gadā par mūsu atsaucību labi domājošo iebraucēju īpatsvars bija tuvāk 60 %. Šā gada pirmās puses dati rāda, ka Latvijas iedzīvotāju atsaucību kā labu atkal vērtē vairāk ārvalstu viesu (66%).

Dati liecina, ka izklaides iespējas kā labas vērtē 43,8% aptaujāto. 2003. gadā tikai 44,4% apvaicāto uzskatīja, ka Latvijā ir labas izklaides iespējas, 2004. gadā tā domāja 43,1% apvaicāto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko