Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ekobraukšanas sacīkstēs uzvar aktieru Daudziņu ģimene

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7. un 8. jūlijā trīs sabiedrībā pazīstamu cilvēku komandas ar Opel Insignia automobiļiem veica ceļojumu pa Vidzemi, lai popularizētu ekonomisku braukšanas stilu un pārbaudītu savas prasmes. Divās dienās vislabākās eko braukšanas prasmes demonstrēja aktieru Viļa un Zanes Daudziņu ģimene, kuru vadītais auto vidēji uz 100 km patērēja 7,7 l degvielas, portālu Diena.lv informēja Drošas Braukšanas Skolas valdes loceklis Edmunds Ozolnieks.

Pēc starta Duntes ielas Statoil degvielas uzpildes stacijā, kur tika pilnībā piepildītas visu trīs automašīnu degvielas bākas, sabiedrībā pazīstamo cilvēku komandas devās ārpus Rīgas, kur sastapās ar Aktīvā tūrisma centra Eži un Drošas Braukšanas Skolas sagatavotajiem uzdevumiem. 

Aktieru Viļa un Zanes Daudziņu un Valsts Policijas priekšnieka Inta Ķuža ģimenes, kā arī māmiņu sociālā portāla Babyroom.lv māmiņas varēja pārliecināties, ka ekonomiska braukšana nenozīmē lēnu vilkšanos un satiksmes bremzēšanu – laika grafiks bija ļoti dinamisks un komandām nebija atvēlēts daudz laika nedz uzdevumu veikšanai, nedz ceļam. Uzdevumos bija jāmeklē dažādas norādes, kas ļāva nopelnīt papildus punktus vai atklāja tālākos ceļa mērķus. Ar šiem uzdevumiem visas komandas tika galā ļoti veiksmīgi, taču te bija manāma komandu dažādā stratēģija – ja vieni visām norādēm centās piebraukt ar automašīnu, tad otri centās taupīt degvielu un uz netālu novietotiem kontrolpunktiem skrēja ar kājām.

Pēc finiša TV dīva un Babyroom.lv veidotāja Anna Rozīte atklāja: "Ja mēs būtu vairāk piedomājušas, rezultāts noteikti būtu daudz labāks. Mēs ievērojām ekonomiskas braukšanas pamatnosacījumus, taču neatteicāmies no dažādām komforta lietām, piemēram, klimata kontroles un radio."

Lai arī trases veidotāji bija speciāli izvēlējušies līkumotākos asfalta un grants ceļus, par degvielas patēriņa kāpumu visvairāk gādāja tieši laika apstākļi – laiks bija tiks karsts, ka neviena komanda nevēlējās atteikties no automašīnas gaisa kondicioniera.

"Šis bija negaidīts piedzīvojums, kurā vienlaikus bija jārisina uzdevumi un jādomā par ekonomisku auto vadīšanu. Jāatzīst, ka man gan nebija grūti adaptēties, jo ikdienā braucu tuvu ekonomiskajam braukšanas stilam. Pateicoties šim automobilim, varējām braukt arī sportiskāk, taču priekšroku devām Latvijas apskatei un braucām kā normāli tūristi," atzīst Vilis Daudziņš.

Pēc divu dienu garā ceļojuma, visas komandas finišēja Statoil degvielas uzpildes stacijā Rīgā, kur tika noskaidrots, ka pēc 250 km garās trases veikšanas vismazāk degvielas – 19,44 litrus ir patērējusi Daudziņu ģimene. Ķužu ģimene bija patērējusi par 1,17 litriem vairāk degvielas, taču tā visprecīzāk bija izpildījusi uzdevumus, tādēļ kopvērtējumā panāca Daudziņu ģimeni. Savukārt Babyroom.lv māmiņām ceļā sanāca iztērēt par 1,7 litriem degvielas vairāk kā Daudziņu ģimenei.

"Vērtējot aizvadītās nedēļas nogales ekorallija rezultātus, ar prieku secinām, ka visas trīs ekipāžas kopumā uzrādījušas labus rezultātus, ņemot vērā, ka šis bija vairāk kā apceļošanas brauciens. Savukār jau šajā nedēļas nogalē aicinām citus ekobraukšanas entuziastus piedalīties Ekorallijā Vidzeme 2012, lai pārliecinātos par savām ekonomiskas braukšanas prasmēm," atdzīst Drošas Braukšanas Skolas apmācību direktors Artūrs Priednieks. 

Šobrīd ir pienākusi kārta savas degvielas ekonomijas prasmes pierādīt visiem citiem, kuriem patīk ceļošana un autobraukšana, jo ir sākusies pieteikšanās Ekorallijam Vidzeme 2012, kas notiks 14. jūlijā. Tam iespējams pieteikties Drošas Braukšanas Skolas mājas lapā www.dbs.lv līdz 12. jūlijam. Starts Ekorallijam tiks dots 14. jūlijā, pulksten 10:00 Statoil degvielas uzpildes stacijā Ādažos. Ekoralliju organizē Drošas Braukšanas Skola, Statoil Fuel & Retail Latvia un Opel Baltija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko