Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Izglītota sieviete - garāks mūžs vīrietim

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vohomurka
v
:D:D Paldies! Es komplimentu novērtēju - jūtos glaimots! :)))
no malas
n
Vispar jau labi veseligi est, bet ja mans virietis niekotos ar rukolas salatiem, man laikam vins liktos diezgan nepievilcigs. Kaut ka nevaru iedomaties sadu skatu... Labak lai ed galu :)
Dace
D
Ja tev jau nebūtu sieva, es tevi precētu :D
vohomurka
v
Ja tu tā saki, tad es uzreiz atceros bārdainu padomju anekdoti: "Vienam institūtam partija uzdod uztaisīt sviestu no sū... Iet laiks, bet, protams, ka nekas tur sanākt nevar. Taču partija zvana un interesējas, kā darbs sokas, ciktāl tikuši. Nu, ko? Darbinieki savā starpā apspriežas, ko teikt, un raksta partijai atbildi: - Vsjo otļično! Uže dobiļisj opredeļonnih rezuļtatov: namazivajetsa horošo, toļko ot cveta i zapaha ņe izbaviļisj!" Tāpēc, redzi, par margarīnu ir sakāms tieši tas pats, kas par sviesta taisīšanu no sū... Tālāk spried pats un, ja vēlies pierādīt, ka mūsdienās arī no krāsas un smakas tikuši vaļā, tad lai tā būtu. Tikai es to iegūto "zeltu" ēst vis negrasos un citiem neiesaku! Izvēle katra paša ziņā! :)))
replika
r
"miežu putra, skābpiena putras un strēbekļi, kartupeļi ar kāpostiem, zirņi ar speķi, visādi rauši, sklandrauši" Tagad jau Tu aizej etnogrāfijā. :) Bet arī visi Tevis minētie ēdieni ir baudāmi ar saprātīgi retu regularitāti. Piemēram, tā pati miltu mērcīte pie sievas ceptām kotletītēm pāris reizes gadā ir pilnīgi OK. Pareiza doma Dollāram, ka ēdiens jagatavo tik, cik var apēst vienā reizē. Protams, lielāks laika patēriņš, bet veselīgāk.
spee
s
musdienas, paldies Dievam, ari viriesi mak gatavot un radit jaunas receptes. un vienmer var rast kompromisus, pie salatiem var pievienot griletu vistas fileju vai vakara saldumu krizes laika (nezinu, vai citiem viriesiem ari tadas medz but) labak nograuzt kadu sauju zhavetu aprikozhu.
Sandis
S
Margarīns tā pati ratu smēre vien ir, tikai nedaudz ēšanai pieņemamākā krāsā.
t
t
margarīns nemaz nav tik draņķa
x
x
Ja jau seko tradīcijām, tad latviešu tautas virtuve - miežu putra, skābpiena putras un strēbekļi, kartupeļi ar kāpostiem, zirņi ar speķi, visādi rauši, sklandrauši, pīrāgi, gaļas - sālītas, žāvētas un kūpinātas. Viss pārējais ir pārņemts no Kungiem un Viesiem. Un latvietim vidējam pipari pat sapņos nerādījās.
vohomurka
v
Un vēl - kāpēc jāmuld tās muļķības, ka 'veselīgi' ir tīri vai sinonīms 'negaršīgi'??? Un kāpēc jāgvelž, ka taukvielas cilvēkam nav vajadzīgas, ka jāēd salmi - sausi, liesi un bezgaršīgi??? Cik var test šito absurdu!?!?!? Kā jau teicu - mājās ēdam visādus produktus. Gatavojot lietojam gan taukus, gan sviestu, gan eļļas (pirmā spieduma nerafinētu saulespuķu un olīvu) nevis draņķa margarīnu vai ko tamlīdzīgu. Paši neesam resni un bērni normālā svarā. Ar holesterīniem u.c. rādītājiem tāpat viss normas robežās. Tāpēc nevajag pļāpāt par veselīga a la nebaudāma un nožēlojama produkta ēšanu! Vienmēr esmu uzskatījis un sieva arī tāpat domā, ka IR vajadzīgi arī trekni produkti, tikai NEKAD NAV JĀPĀRĒDAS!!! Normāla porcija tās pašas karbonādes/laša vai kā cita nav aizvietojama ar maisu pieneņu lapu salātu, kam uzpilināts 1 grams zila ūdens "krējuma"!!! Un, jā, fiziskā/garīgā slodze! Un nebūs nekādu aptaukošanos vai neveselību! Šancēsiet vaiga sviedros savā un valdības labā un dzīvosiet līdz sirmam vecumam kā rutki!
niknais
n
Burvīte-Rozīte pat nezina, kā pareizi raksta sociālantropologa SedlEnieka uzvārdu - nekad nav to redzējusi rakstītā veidā!! :)))) (Varēja taču būt ievērojusi kaut vai savā pašas "Dienā"...)
Dolārs
D
Vācu virtuve gan nav nekāda veselīgā un arī par garšīgu būs grūti nosaukt. Gaļa ar gaļu, kam piedzer alu. Ā, pavisam aizmirsu- tam klāt obligāti tiks pasniegta gaļa un mērce. Pēc izvēles- alus vietā var dabūt arī vīnu. Un gaļas vietā- vēl vairāk gaļu. vienkārši un ātri pagatavojama, lēta un garšīga = kečups
jet
j
"Neticu, ka ... var ēst tik vecmodīgi - miltu mērcītes utt." Miltu mērcīte ir vācu virtuves viena no neatņemamām daļām. Ēdiens - tās ir tradīcijas, nevis mode. Es neesmu ēdis nevienu citu mērci, kas apvienotu trīs svarīgas īpašības - vienkārši un ātri pagatavojama, lēta un garšīga. Tāpat kā melnie pipari ir supergaršviela. Un smalkas dāmītes var stāstīt, ka koriandrs šeit un baziliks tur un vēl timiāns mazliet kā arī kajēnas pipari. Viss tas ir fufelis. man ir vistuvākā. Laikām tā būs vienīgā lieta, kurā esmu pilnīgs patriots.Latviešu tautas virtuve.
Dolārs
D
Kas, kas, bet itāļu un franču virtuve man tiešām ir sveša. Miltu mērcītes gan arī nelietoju. Pamatā pārtieku no vistas ar rīsiem vai kaut kā cita no sērijas- maksimums olbaltumvielu, minimums tauku un pietiekami daudz ogļhidrātu. Principā dzīve ir iegrozījusies tā, ka ir daudz darīšanu ar aziātiem un tāpēc arī viņu ēšanas paradumi ir pārņēmušies- cenšos neko otrreiz nesildīt (t.i. gatavot tikai vienu porciju katram ēdienreizes dalībniekam), nevārīt (bet cept vai tvaicēt), kartupeļi nav piedeva (bet tikai viens no dažādajiem dārzeņiem, turklāt ne jau tas svarīgākais) un galvenais- daudz dzert. Protams, ir lietas, ko Latvijā vidusmēra iedzīvotājs nevar atļauties- jūras produkti. Tālajos Austrumos milzīgu samu var nopirkt par 2- 5 dolāriem. Pie mums par to pašu nedabūsi pat vienu apkaltušu skumbriju. Milzīga porcija garneļu ar rīsiem un dārzeņiem- līdz 2 dolāriem. Pie mums tādu nemaz nedabūsi, ja neskaita top klases restorānus, kur tas maksā padsmit latus. Bet veikalos normālas garneles vispār nav nopērkamas- tikai kaut kādas sīkas, sarāvušās parodijas. Krabji, mīdijas, astoņkāji... Ai, pilna mute siekalu saskrēja.
vohomurka
v
Piekrītu tam, ka aprakstītais ož pēc viduslaikiem: vīrioeši - no Marsa, sievietes - no Venēras... :)) Mūsmājās gatavojam ēst pēc apstākļiem: ja sievai mazāk darīšanu darbā iegadījies un nav tik nogurusi, tad viņa taisa. Bet, ja es esmu mazāk nošancējies, tad pats arī sataisu. Un visi, ieskaitot abus puikas, esam visēdāji: nediētojamies un nesmādējam arī neko vienkāršu. Man, piemēram, nekas nav iebilstams pret piena produktiem un dārzeņiem. Un zupas garšo - tādas īstas pašvārītas nevis tie sabiedriskās ēdināšanas strebjamie no gaļinas kubiciņiem! Es, kad taisu ēdamo, varu i gaļu/zivis cept/šmorēt, saknes sautēt, zupas un putras vārīt u.c. Īsti nemāku tos kārumus taisīt - pīrāgus, plātsmaizes, cepumus, kremus/saldos... Bet aukstās uzkodas man pat patīk "satamborēt" - salātus sagriezt, olas/tomātus sapildīt, sviestmaizes uzsmērēt... Aizeju istabā, klausos TV un "tamborēju"... Kur problēma??? Kāpēc mūžīgi jādomā, ka vīrietis ir pitekantrops, kas staigā ar rungu mamutu medībās, skatās tikai hokeju, pierijās un krīt gulēt līdz nākošās dienas medībām?? :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko