Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kafejnīca Jūras zaķis

Vēl tagad fantastiskās šokolādes kūkas garša mutē, rūgteni salda kā pienene ar biti galā, viduci tumši mīkstu un siltu kā jaunai planētai zem plānas garoziņas, kura visu šo labumu satur un organizē kā Radītāja sauja… Bet par visu pēc kārtas. Runa ir par Jūras zaķi, vietu, kuru Bulduru atpūtnieki ar šādu nosaukumu pazīst jau daudzus gadus. Arī senāk tā bijusi diezgan iecienīta kafejnīciņa, bet nule pārtapusi daudz labākā iestādījumā — senākās bufetes vietā tagad ir kārtīgs krodziņš, kādus mūsdienās mēdz saukt par restorāniem, ja vien restorāna nosaukums nebūtu par smagu tik gaisīgai vietai kā priežu paēna trīs soļus no jūras, pašā Vienības prospekta galā, kur Jūras zaķis meklējams. Protams, ja skatās pēc numuriem vai nāk no pludmales, var teikt arī, ka prospekta sākumā. Tiem, kas Jūrmalā īsti neorientējas, kā tuvāko punktu varam minēt smalko restorānu Aquarius, īstu trekno gadu reliktu jaunceltā ēku kompleksā, kura vienu spārnu jau rotā sludinājums "Izīrē". Kad atsāksies ekonomiskais uzplaukums, kuru solīt pagaidām gan dūša ir tikai Repšem, atdosim parādus un atkal iesim uz Aquarius labus vīnus baudīt, bet pagaidām paiesimies drusku tālāk, līdz krodziņam, kura durvis cilvēkam, kurā reizē ar ekonomikas krīzi ir atdzīvojušies padomju cilvēka pieticības atavismi, nav bail vērt vaļā. Lūk, labajā pusē pēdējā ir pazema vienstāva ēka pirms izšķirošajiem metriem pāri pēdējai kāpai, kas atdala jūru no zemes — daudzi galdi, plaši logi, puķupodiem rotāti. Vieni āra galdiņi pazemi, gandrīz tikai krēsla sēdekļa augstumā, citi — augstāki (kā radīti nojumes uzrakstos piedāvātā Piebalgas alus kausiem), iekštelpās galdi "normālā" augstumā no vienkārša saplākšņa, ērti krēsli, kamīns lai viducī iebūvēts — tuvējai pludmalei atbilstoša gaisotne. Te piestāvēs gan atpūtnieks basām kājām un peldētājs mitriem matiem, gan pusdienotājs uzvalkā. Protams, arī brokastu omletes locītāji un vakariņu kokteiļa sūcēji. Atmosfēra tiešām tāda, kas sirdi silda, un tas panākts ar dažām neuzkrītošām, daža laba kroga noformējumā, šķiet, jau manītām detaļām.

Ēdienkarte ir tikpat demokrātiska kā interjers — Jūras zaķis piedāvā gan dārgākus, gan pavisam ne dārgus ēdienus. Piemēram, pelmeņi par Ls 1,50, turklāt nav pat pašu rullēti, bet pagatavoti tik garšīgā suliņā/zupiņā, ka vai pāri jūrai pēc tādiem peldēt. Zirņu zupas kaltētie sīpoli rada vēlēšanos ņemt vēl vienu porciju. Dārgāki ir daži zivju ēdieni un steiki — grilēts jaunlopa steiks ar demiglace mērci un seleriju salātiem (Ls 9,50), grilēta āte garšaugu sviestā ar baltvīna apelsīnu mērci (Ls 8,60). Un tad nu tā šokolādes kūka…

***

Kafejnīca Jūras zaķis


Bulduri, Vienības prospekts 1a

Atvērta no plkst.10 līdz 23

interjers 8888

ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Laša tartars ar avokado salsu un jogurta mērci Ls 3,50

Šķeltā zirņu zupa ar bekonu un kaltētiem sīpoliem Ls 2,35

Pelmeņi Ls 1,50

Siltā šokolādes kūka ar saldējumu Ls 2,30

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko