Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Latvijā radītās galda spēles saņēmušas Lielbritānijas nozīmīgākās galda spēļu balvas

Latvijas galda spēļu izdevējs Brain Games par spēli Ice Cool un Game of Trains saņēmis divas balvas Lielbritānijas lielākajā galda spēļu izstādē UK Games Expo 2016, informēja SIA Brain Games Publishing pārstāvji.

Spēle Ice Cool tika atzīta par labāko galda spēli bērnu kategorijā, savukārt spēle Game of Trains ieguvusi apbalvojumu kā labākā kāršu spēle.

Konkursā tika vērtēta gan galda spēļu inovācija, gan dizains, gan izklaides iespējas. Uzvarētājus noteica žūrijas vērtējums un publiskā balsošana.

Galda spēļu izdevējs no Latvijas Brain Games konkursā pieteica četras savas spēles, kas tika arī izvirzītas finālam, no kurām divas ieguva augstāko novērtējumu. Spēle Ice Cool ieguva balvu par labāko bērnu galda spēli 2016.gadā, izceļoties ar knipja sišanas tehniku, virzot figūriņas spēles laukumā, kā arī ar spēles iepakojumu "kaste kastē". Savukārt spēle Game of Trains atzīta par 2016.gada labāko kāršu spēli, pateicoties unikālajam veidam, kā tiek veikti kāršu gājieni.

Pirmo reizi spēle Ice Cool tika prezentēta 3.jūnijā un bija viens no lielākajiem jauninājumiem Lielbritānijas galda spēļu izstādē UK Games Expo 2016. Spēles aizraujošākais elements ir veids, kā pingvīnu figūriņas tiek virzītas pa spēles laukumu - spēlētāji var likt tām slīdēt, virpuļot, atsisties pret sienām un pat lēkt tām pāri. Spēlei ir arī unikāls laukuma izkārtojums trīsdimensiju formātā, ko veido kastes, kas pēc spēles beigām sakārtojamas viena otrā un kopā veido kompaktu iepakojumu vienā kastē. Ice Cool ir galda spēle diviem līdz četriem spēlētājiem no sešu gadu vecuma, un vienas izspēles vidējais laiks ir 30 minūtes.

Spēle Game of Trains tika laista klajā pagājušā gada rudenī Vācijas izstādē Spiel 2015. Tā ir ģimenes kāršu spēle, kas pārsteidz ar veidu, kā tiek izspēlētas kārtis, un ar katras kārts īpašajām spējām gājienā. Katra spēlētāja priekšā ir kāršu vilciens, ko veido viena lokomotīve un septiņi vagoni ar numuriem, kas spēles sākumā sakārtoti dilstošā secībā. Uzvarētājs ir spēlētājs, kuram pirmajam izdodas sakārtot vagonus augošā secībā. Vilcienu kāršu spēle ir paredzēta diviem līdz četriem spēlētājiem no astoņu gadu vecuma, un vienas izspēles vidējais laiks ir 20 minūtes.

Brain Games pirmsākumi meklējami 2004.gadā, kad trīs galda spēļu entuziasti apņēmās attīstīt galda spēļu kultūru Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Brain Games sāka ar pasaulē populārās spēles Katanas ieceļotāji lokalizēšanu un izplatīšanu un pašlaik jau ir lielākais galda spēļu izplatītājs Baltijas valstīs. 2014.gadā tika dibināta SIA Brain Games Publishing, kas nodarbojas ar jaunu galda spēļu izstrādi un kas jau ir radījusi astoņas jaunas galda spēles, kas pašlaik pieejamas vairāk nekā 30 valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko