Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lieldienas Turaidā tiks svinētas kopā ar folkloras kopu Senleja

Sagaidot pavasari un aicinot izdzīvot senās pavasara gadskārtu tradīcijas, Turaidas muzejrezervāts pirmdien, 1. aprīlī plkst. 14.30, aicina uz Lieldienu svētkiem Saule kāpa augstu kalnu Turaidas muižas saimnieciskajā centrā.

Lieldienu svētkos tiks dziedātas saules un pavasara rotāšanas dziesmas, kopā ar muzejrezervāta speciālistiem un Siguldas folkloras kopas Senleja dalībniekiem pēc sentēvu tradīcijām pie lielā ugunskura tiks krāsotas olas, pušķotas un ar īpašu rituālu atvērtas šūpoles, kā arī tiks godāti paši šūpoļu kārēji, kuri visus svētku dalībniekus arī izšūpos. Pasākuma laikā notiks olu ripināšanas sacensības, olu cīņas un maiņas, tiks izdejots olu krusts un notiks skriešanās ar olām, kā arī tiks izspēlēta tik iemīļotā podu sišana.

Lieldienu brīvdienās būs atvērta Turaidas senā baznīca. Būs iespēja vērot pavasara atnākšanu no Turaidas pils Galvenā torņa skatu laukuma, kā arī izzināt vēsturi Turaidas pils rietumu korpusa ekspozīcijās.

Apmeklējot Lieldienu svētkus Turaidā, svētku pasākuma rīkotāji aicina līdzi ņemt pūpolus vai plaucētu bērzu zariņus ar dzīpariem šūpoļu rotāšanai un krāsotu olu pāri, ko dot šūpoļu kārējiem par izšūpošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko