Sastāvdaļas 6 porcijām: 1/2 jaunās kāposta galvas, 1/2 purava, 2 ķiploka daivas, buntīte diļļu, olīveļļa, 1 iepakojums (ap 180 g) fetas tipa siera, 2 nelieli tomāti, 1 iepakojums (ap 500 g) gatavās saldētās kārtainās mīklas, baziliks rotāšanai
Pagatavošana:
1. Kāpostu sagriež plānās un ne pārāk garās strēmelēs. Puravu, ķiploku un dilles sasmalcina, tomātus sagriež mazos gabaliņos.
2. Olīveļļā apcep puravu, pievieno tomātus, kāpostu un maisot sautē 10–15 minūšu, līdz tas gatavs. Noņem no uguns, ļauj padzist un sajauc ar sadrupinātu fetas sieru vai kartupeļu biezputru (šajā gadījumā pievieno vēl arī sāli pēc garšas), dillēm. Kārtīgi samaisa, taču tā, lai viss fetas siers neizjūk, vismaz vietām vēl paliek gabaliņos.
3. Veidni izklāj ar kārtaino mīklu, izveido maliņas. Vidū liek pildījumu, izlīdzina. Virsū liek mīklu, sagriežot šaurās sloksnēs (lai cepoties iztvaiko liekais mitrums). Malas aizspiež.
4. Cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40–50 minūšu.
5. Šis pīrāgs ir ļoti garšīgs silts. Ja nepieciešams skaisti sagriezt gabalos, tad gan labāk atdzesēt pirms griešanas.
Lai labi garšo!