Šoreiz brokastīm vai launagam
piknikam sātīga spinātu omlete
tortiljā, savukārt pusdienās vai
vakariņās – garda un savā ziņā
ekskluzīva zupiņa. Jo lakšu sezona, kā
zināms, ir diezgan īsa – jāēd, kamēr ir!
Lai arī vēl pavēss, pavasaris sāk prasīt savu – gribas ko vieglāku un interesantāku garšās, vai ne? Šoreiz abas receptes uzskatāmas par uzkodām, viena ar zaļajām pākšu pupiņām pasniedzama silta, otra, kur humoss ar burkāniņiem, kā aukstā. Abas labas!
Ar pākšaugiem salātos var atrisināt divas būtiskas lietas: pirmkārt, tie ir daudzveidīgi, nav jāēd tikai viena veida pupiņas; otrkārt, salāti sanāk sātīgi, ar tiem var paēst kā ar pamatēdienu. Šoreiz divi dažādi pākšaugi, bet abiem salātiem vienota mērcīte!