Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Lottes Tīsenkopfas dzīvoklī valda pelēkbalts fons

"Manuprāt, mājīgumu rada pārdomāts pamats - labas grīdas, smukas sienas un dažas pamatīgas, stilīgas mēbeles. Uz šāda fona uzliekot nelielas detaļas, tās sāk dzīvot. Svarīgi, atnākot mājās un nometot netīrās kurpes, lai arī tās šajā vidē izskatās skaisti!" uzskata Lotte. Teikto apliecina viņas saulainie gumijnieki ar zelta krāsas siksniņu. Tie atspīd zeltītajā spoguļa rāmī, veidojot draudzīgu duetu: "Kopš nopirku un sāku staigāt gumijniekos, vairs nesūkstos par lietainām dienām!"

"Ticiān! Ticiān!" Lotte sāk lūkoties pēc lielā rudā runča. Ja dzīvokļa durvis atvērtas un šī pūkainā sabiedrības dvēsele vēl nav pieglaudusies pie kājām, pavisam skaidrs - Ticiāns nejauši iesprostots kādā istabā. Viņa brālis Floriāns labprātāk ieraušas pasnaust Lottes kurpju skapī. Savukārt Ticiāns ņaudēdams papildina saimnieci.

Patiess interjers

"Šajā dzīvoklī esmu dzīvojusi ik pēc laika - pirmo reizi te ievācos pirms 20 gadiem, bet pēdējo reizi - pirms gadiem četriem," Lotte stāsta par ģimenes mājokli. Tikmēr istabā skan Edītes Piafas dziedātās melodijas. Pelēcīgās sienas Lotte te krāsojusi pati. Arī zeltīto rakstu uz vienas sienas atstājuši pašas veidoti trafareti. "Uz sienas, kas jau ir personība pati par sevi, dažādi krikumi neizskatās," viņa novērtē. Savukārt gaiši pelēkās sienas ļauj mainīt noskaņu ar mazām detaļām. Koši rozā sieviete gleznā, izrādās, ir Lottes pašas mākslas darbs: "Pati mēģināju tēlot mākslinieci!"

Tikpat spilgti uz galda stāv arī 20 gadu dzimšanas dienā vecāku dāvātā glezna Jautrā kompānija. Pie tās sena šujmašīna, kura vēl joprojām - pēc adatas maiņas - būs gatava darboties. Agrāk mamma ar to šuvusi Lottei un māsai kleitas, tagad arī Lotte reizēm mēdz ko uzmeistarot. "Man ļoti, ļoti patīk vecas lietas, taču tās nevar būt pārsvarā. Vecas lietas pārsvarā var būt lauku mājā, kur tās ir īstajā vidē." Lai interjers būtu patiess, Lotte min - ja pats esi iekārtojis mājokli, viesis to uzreiz jūt un jūtas labāk. Te nu it viss ir Lottes stilā, kur uz pelēcīga fona atdzīvojas "dažādi knipucīši".

Varavīkšņu pilna virtuve

Saimniece uz brīdi aicina ienākt arī sniegbaltajā guļamistabā. Viņa atradusi veidu, kā vienkārši un ērti savaldīt lina aizkarus, kuri tapuši 20 minūšu laikā, sadrāklējot kādu kosmētikas prezentācijā izmantotu lina palagu. Pēc tam audums samitrināts un savirpināts: "Neapstrādātais efekts rada dabīgumu."

Pārāk idilliski gan te justies neļauj aiz baltajiem lina aizkariem vīdošā pretējā māja. Jo gliemežvāku rotājumi liek pieprasīt te jūras skatu. "Es to ļoti pārdzīvoju," par industriālo skatu nosaka Lotte.

Gaitenī atceļā no guļamistabas uz sienas savijušās brūnas koka lapiņas. Tās, izrādās, zīmējusi Lotte. "Dažreiz, kad nav ko darīt, vai arī, kad pārāk daudz ko darīt, vajag atslēgties un pazīmēt," viņa nosmej. Taču piebilst, ka te nekas neesot dziļi pārdomāts - drīzāk dažādi laika gaitā sakrāti nieciņi un idejas.

Reizēm nejaušas lietas izrādās īsts atradums. Sākumā Lotte bijusi dusmīga, ka pēc pārdevējas ilgās skaidrošanas nekas cits nav atlicis, kā vien nopirkt dekoratīvo kristāliņu virteni. Kad tā piekārta pie virtuves loga, domas krasi mainījušās: "Kad rīta saule spīd caur kristāliņiem, visa virtuve ir ar mazām varavīksnītēm. Tas nu gan ir ļoti skaisti!" Virtuvē un citviet visam seko līdzi arī baltas eņģelīšu figūras, kuras esot no Lottes "eņģelīšu etapa".

Virši balkonā

Savukārt pēdējā mēneša laikā saimnieces dzīvē sācies darba posms, kad darbā tiek pavadītas 12 stundas dienā. "Diezgan grūti šāda tipa dzīvoklī izveidot kaut ko ļoti dabisku. Dabiskums šķiet vieglāk realizējams mājā. Te esošo atmosfēru es varēju tikai uzlabot - ieliku nevis plastmasas logus un durvis, bet koka." Virtuvē ir arī koka galds, kas ražots Latvijā Gulbenes rajonā, bet pirkts Ikea.

Galvenā mēraukla visam ir gaužām vienkārša - lai var apsēsties, palūkoties un saprast, ka Lottei patīk. Un viņai patīk. Patīk tādi jaukie sīkumi, kā gruzīnu vīnu izkārtojums uz ledusskapja. Patīk violeti smaržojošie virši balkonā, kas izturēs arī rudens salnas. Šobrīd Lotte domā, vai viņai patiks arī balkonā iekarināti divi krāsainu stikliņu lukturi. Tāpēc viņa gaida īsto brīdi, lai saprastu: "Nav tā, ka es mājas iekārtošanai pieietu ar lielu rūpību. Tas drīzāk ir iedvesmas jautājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko