Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Pašlaik daba dāsni piedāvā savas veltes gardu ēdienu pagatavošanai

Tirgū, piemājas sakņudārzā un mežā acis priecē dabas veltes — gardu maltīti var pagatavot no jebkā, kas nogatavojies dobēs, krūmos, koku zaros. Restorāna Gutenbergs šefpavārs Rolands Rudzāts stāsta: "Aizeju uz tirgu, skatos un priecājos, cik visa kā ir daudz! Pērku visu pēc kārtas, un, uz darbu ejot, galvā jau rosās idejas, ko pagatavot.

Latvijas daba ir dāsna, tāpēc ir bezgala daudz iespēju gatavot." *****Vistas krūtiņa ar jāņogu un sarkano sīpolu ievārījumu** 4 personām VAJADZĒS: 4 vistu krūtiņas, 250 g sarkano sīpolu, 300 g sarkano jāņogu, 5 ēd.k. medus, 100 g tomātu, dilles, sāli un piparus Krūtiņas ar garšvielām apcep pannā un liek cepeškrāsnī 175 0C 12—14 min. Jāņogas sablenderē un izkāš. Sīpolus sagriež un liek uz pannas ar jāņogām un medu, vāra uz lēnas uguns, kamēr šķidrums sāk izvārīties un sāk biezēt. Pasniedzot galdā, vistu sagriež šķēlītēs, virsū kārto ievārījumu un tomātu strēmelītes.

Melleņu siera krēms ar medū glazētām plūmēm uz kliju maizes šķēles

4 personām VAJADZĒS:

kliju maizes radziņu, 100 g melleņu, 200 g Filadelfijas siera (var izmantot jebkuru citu kausēto sieru bez piedevām), 3 dzeltenās plūmes, 1 ēd.k. medus, 1 tējk. laima sulas, 1 ēd.k. cukura

Maizes radziņu sagriež šķērsām 4 šķēlēs un pannā viegli apgrauzdē.

Sieru sajauc ar svaigām mellenēm un cukuru.

Plūmēm izņem kauliņus un sagriež daiviņās, kuras liek pannā un, pievienojot medu un laima sulu (gardēži var pievienot mazliet ruma), nedaudz pavāra.

Šķēles kārto uz šķīvja, uz tām liek siera krēma bumbiņas, starp tām — glazētās plūmes. Medus mērci, kas palikusi pāri no plūmēm, pārlej pāri un dekorē ar piparmētru lapām un mellenēm

Jaunie kartupeļi ar apceptām gailenēm, sarkano biešu karpačo un karija mērci


4 personām VAJADZĒS:

200 g jauno kartupeļu, 200 g cukini, 150 g ķirštomātu, 100 g gaileņu, svaigu sarkano bieti, 4 salātu lapas, nedaudz sīpolloku.

Mērce: 4 olu dzeltenumus, 250 g olīveļļas, 1 tējk. karija, svaigas dilles, ķiploka daiviņu, 2 tējk. laima vai citrona sulas, sāli, piparus un cukuru pēc garšas

Ņem pēc iespējas mazākus jaunos kartupelīšus, nomazgā un novāra. Uzkarsē pannu un apcep gailenes, tad pievieno pārējos produktus, izņemot bietes, un viegli apcep, pievienojot sāli un piparus.

Pagatavo mērci — olu dzeltenumus putojot nedaudz uzsilda un lēnām lej klāt nedaudz uzsildītu olīveļļu. Tad piespiež ķiploku, laimu un pieliek pārējās garšvielas.

Bietes sagriež plānas ripiņās (karpačo), tām virsū liek salātu lapu, kurā kārto apceptos dārzeņus un pārlej ar mērci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko