Latvijas daba ir dāsna, tāpēc ir bezgala daudz iespēju gatavot." *****Vistas krūtiņa ar jāņogu un sarkano sīpolu ievārījumu** 4 personām VAJADZĒS: 4 vistu krūtiņas, 250 g sarkano sīpolu, 300 g sarkano jāņogu, 5 ēd.k. medus, 100 g tomātu, dilles, sāli un piparus Krūtiņas ar garšvielām apcep pannā un liek cepeškrāsnī 175 0C 12—14 min. Jāņogas sablenderē un izkāš. Sīpolus sagriež un liek uz pannas ar jāņogām un medu, vāra uz lēnas uguns, kamēr šķidrums sāk izvārīties un sāk biezēt. Pasniedzot galdā, vistu sagriež šķēlītēs, virsū kārto ievārījumu un tomātu strēmelītes.
Melleņu siera krēms ar medū glazētām plūmēm uz kliju maizes šķēles
4 personām VAJADZĒS:
kliju maizes radziņu, 100 g melleņu, 200 g Filadelfijas siera (var
izmantot jebkuru citu kausēto sieru bez piedevām), 3 dzeltenās plūmes,
1 ēd.k. medus, 1 tējk. laima sulas, 1 ēd.k. cukura
Maizes radziņu sagriež šķērsām 4 šķēlēs un pannā viegli apgrauzdē.
Sieru sajauc ar svaigām mellenēm un cukuru.
Plūmēm izņem kauliņus un sagriež daiviņās, kuras liek pannā un,
pievienojot medu un laima sulu (gardēži var pievienot mazliet ruma),
nedaudz pavāra.
Šķēles kārto uz šķīvja, uz tām liek siera krēma bumbiņas, starp tām —
glazētās plūmes. Medus mērci, kas palikusi pāri no plūmēm, pārlej pāri
un dekorē ar piparmētru lapām un mellenēm
Jaunie kartupeļi ar apceptām gailenēm, sarkano biešu karpačo un karija mērci
4 personām VAJADZĒS:
200 g jauno kartupeļu, 200 g cukini, 150 g ķirštomātu, 100 g gaileņu, svaigu sarkano bieti, 4 salātu lapas, nedaudz sīpolloku.
Mērce: 4 olu dzeltenumus, 250 g olīveļļas, 1 tējk. karija, svaigas
dilles, ķiploka daiviņu, 2 tējk. laima vai citrona sulas, sāli, piparus
un cukuru pēc garšas
Ņem pēc iespējas mazākus jaunos kartupelīšus, nomazgā un novāra.
Uzkarsē pannu un apcep gailenes, tad pievieno pārējos produktus,
izņemot bietes, un viegli apcep, pievienojot sāli un piparus.
Pagatavo mērci — olu dzeltenumus putojot nedaudz uzsilda un lēnām lej
klāt nedaudz uzsildītu olīveļļu. Tad piespiež ķiploku, laimu un pieliek
pārējās garšvielas.
Bietes sagriež plānas ripiņās (karpačo), tām virsū liek salātu lapu, kurā kārto apceptos dārzeņus un pārlej ar mērci.