Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Sandijas Salakas ģimene Alberta ielā sapņo par ārpilsētas māju

TV raidījumu Māmiņu klubs un Būvēsim ģimeni producente Sandija Salaka ar ģimeni īrē trīsistabu dzīvokli klusajā centrā, baudot pilsētas ērtības un jūgendstila arhitektūru

Pirms trim gadiem kādu nakti Sandija pamodās 70 kvadrātmetrus plašā dzīvojamā istabā Rīgas klusajā centrā un ieraudzīja, ka mazajam dēlam vēja plūsmā viegli šūpojas mati. Pietiek, Sandija nolēma kopā ar vīru Didzi, un drīz vien Salaki no bohēmisku noskaņu caurstrāvotā dzīvokļa ar ekstravagantu interjeru un milzu platību izvācās. "Mazliet žēl jau bija, jo tas mums saistījās ar jaunību, pirmajiem kopā būšanas gadiem."

Draugi un troksnis


Tomēr viņiem bija skaidrs, ka jāmeklē cits, mājīgāks un ģimenei ar bērnu piemērotāks dzīvoklītis. Pie Rīgas klusā centra bija tā pierasts, ka ģimene nolēma nākamo īres dzīvokli meklēt tikai šajā rajonā. Drīz arī uzradās kārdinošs piedāvājums par vienu no skaistākajām Rīgas ielām dēvētajā Alberta ielā, kas lepojas ar unikāliem jūgendstila namiem. Sandija un Didzis, daudz neprātojot, piedāvājumam piekrita. Mēneša īres maksa, kas nepārsniedz pat pustūkstoti latu, viņiem šķita gluži pieņemama par tikko remontētu trīsistabu dzīvokli ar visām ērtībām tik skaistā vietā.

Sandija smejas, ka viens no lielākajiem ieguvumiem, dzīvojot Alberta ielā, ir iespēja kaut ik vakaru satikties ar draudzenēm - viena dzīvo pāri ielai, otra - pāris krustojumus tālāk. Laikā, kad cilvēki aizņemtības un steigas dēļ bieži pazaudē labus draugus, tas ir pietiekami nopietns arguments!

Sapnis par māju


Tā kā ģimene jau daudzus gadus mīt klusajā centrā, viņi apzinājuši visas šī rajona priekšrocības. "Vīlandes ielā ir mūsu birojs - gandrīz tepat ap stūri," Sandija stāsta. Tas nozīmē, ka ik rītu, braucot uz darbu, nav jāzaudē laiks sastrēgumos. Nav jātērējas arī benzīnam! "Tepat ir veikals, parks, kultūras un izklaides vietas. Viss, ko vien cilvēkam vajag," saka Sandija. Netālu no mājokļa atrodas trokšņainā Dzirnavu iela - to varētu uzskatīt par mīnusu. Taču, no otras puses, ja vēlies dzīvot Rīgas centrā, miera un klusuma nebūs, un Salaki to saprot: "Ja nu vienīgi tiem, kuru dzīvokļu logi vērsti uz pagalmu."

Ģimenes sapnis ir kārtīga māja netālu no Rīgas skaistā, gleznainā vietā. Taču situācija nekustamā īpašuma tirgū rāda, ka vēlamais mājoklis maksātu ap 300 000 latu, kas nozīmē ikmēneša kredītu ap 2000 latu. "Ja salīdzina īres cenu Alberta ielā un iespējamā kredīta izmaksas, pagaidām daudz izdevīgāk ir īrēt," Sandija ir pārliecināta. Ģimenē aug četrgadīgs dēls Krišjānis, padomā ir otrs bērniņš. "Tad jau gan šajā dzīvoklī mums būs par šauru," domīgi spriež Didzis. Tomēr viņš ir pārliecināts, ka pakļauties vispārējai pirkšanas mānijai - ka tik īpašums, nevajag. "Māja tomēr ir ļoti nopietns lēmums, kas kārtīgi jāizvērtē. Jāatrod piemērotākais un labākais variants."

Pozitīva krāsa


Viena no Salaku īrētā dzīvokļa labākajām īpašībām ir lielisks istabu izvietojums: halle, kas apvienota ar virtuvi, atrodas līdzās ieejas daļai. Uz guļamistabu un bērnistabu tālāk ved neliels koridors. Istabas atrodas līdzās un tajā pašā laikā ir izolētas. Par oranžo krāsu interjerā Sandija sapņojusi jau skolas laikā, kad ar ģimeni mitinājusies nelielā dzīvoklītī Grīziņkalnā. Viņai šķiet, ka tieši oranžā iemieso siltumu, mājīgumu un pozitīvas emocijas. Liels bija Sandijas prieks, kad, pirmoreiz ienākot Alberta ielas dzīvoklī, atklājies - virtuvē un hallē ir oranžas mēbeles! "Pamats: remonts, mēbeles un santehnika šeit bija. Paši esam pievienojuši visādus interjera sīkumus," Sandija stāsta.

Vannas jūgendstils


Salakiem lieliski izdevies iekārtot dēla istabu: tajā nav lielu, smagnēju mēbeļu. Īsta koka gulta, galdiņš, bērnistabai piemērota stāvlampa un mantu lāde. Krišjāņa istabiņa ir ļoti mājīga, un tajā daudz interesantu, paša gatavotu lietu: pie griestu lampas karājas rudens lapas, ko puika pats rūpīgi savēris diedziņā. Pie sienas - rudens gleznu izstāde, uz loga - aplikācijas. Sandija ir pārliecināta, ka bērnam galvenais nav smalkas mēbeles, bet spēles, mantiņas un pietiekami daudz vietas dažādām aktivitātēm. Istabas vidū uz grīdas bieži tiek izstiepts galda hokejs vai Zirnekļcilvēka kompītis.

Sandijai tīkamākā dzīvokļa telpa ir vannasistaba ar lielu logu un ovālu vannu: "Sieviete vannasistabā pavada daudz laika, tāpēc ir svarīgi, lai šeit ir skaisti." Sveces un balti ziedi antikvārā porcelāna traukā skaistuma sajūtu pastiprina. Sandijas jaukajiem rītiem ar vīra pasniegtu kafiju gultā pievienojas skaistumkopšanas rituāls vannasistabā ar skatu uz jūgenda arhitektūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neierastais ābolu obstlers

Laikā, kad radu, draugu, paziņu un sociālo tīklu burbulī galvenais jautājums ir "Vai tev nevajag ābolus?", pastāstīšu par kādu mums mazāk pazīstamu ābolu brendiju – obstleru.

Oktobra garša

Āboli, burkāni un kukurūza no pašu dārza rudenīgos ēdienos.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko